Ogród to moje czwarte dziecko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród to moje czwarte dziecko...

Post »

Jolu kibicuj,kibicuj mam nadzieję ,że pomoże to w moich poczynaniach ;:196
Madzia tak na tych kratkach puszczę powojniki i pnące róze.Cieszę się ,że się podoba Tobie zmodernizowana rabatka,też tak myślę ,że za rok będzie już ładnie ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie róże masz w planach?
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Madzia moja lista jest na 22 stronie ,ale jeszcze w 100% nie postanowiłam ,które wybiorę.Jestem w trakcie czytania o chorobach i pielęgnacjach tych ,które mam wypisane.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no tak, skleroza :;230
Jeśli chodzi o Rosarium Uetersen, to mam ją od niedawna-dostałam łysiusieńką i odkąd zakwitła pierwszym kwiatem, to do dnia dzisiejszego cały czas jest różowa, a to już z miesiąc na pewno. Jest rewelacyjna ;:167 I w dalszym ciągu ma nowe pąki ;:215
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Olu - mam do Ciebie pytanie o ekobord, który masz przy ścieżce. Jakiej jest wysokości, bo wiem, że są różne (najniższy chyba 27 mm). Czy nie było problemu przy zakolach? Jak one są mocowane do podłoża? Czy da się samemu ułożyć, czy trzeba ekipy? Czy możesz mi polecić konkretna markę ekobordu? Przepraszam, że tak dużo pytań, ale mam w planach za jakiś czas ścieżkę i zbieram przydatne informacje. U Ciebie wygląda to bardzo profesjonalnie, dlatego pytam u doskonałego źródła.
Jakiej długości jest Twoja ścieżka i co to za kamień - łupek czy piaskowiec?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Witaj Iwonka :)
Moja ściezka ma 18 metrów długości i jest zrobiona z łupka szarogłazowego.Jeśli chodzi o ekobord to jest to rewelacja ,którą bez problemu ułożych sama jak tylko chcesz ,wygina się według oczekiwń w każdą stronę są to metrowe kawałki ,które spina się do siebie na jaką chcesz długiść.Mój ma 45mm wysokości ,marki jako takiej nie ma ,jak wpiszesz na allegro ekobord orginalny to wyskoczy,cena ok.11zł za metr,są też tańsze w okolicy 8-9zł ale nie polecam ponieważ się rozłażą na łączach.Mocowane są przy pomocy takich 20cm gwoździ z tworzywa ,na metr zalecają 4sz,ale ja mam trzy i starczyło.Gwoździe to cena ok.70gr za sztukę ;:196
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Olu - kochana jesteś, dowiedziałam się nawet więcej niż pytałam. Genialne rozwiązanie dla ścieżki i np. dla rabat. Już sobie wszystko zapisałam.
Twoja ścieżka jest "megasuper", a przede wszystkim ogród - to cała księga inspiracji. U mnie prawdopodobnie będzie ścieżka ok. 25-30 m, ale to dopiero plany na przyszły rok.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Pięknie Oluniu ;:138 Nie wpadłabym na taki pomysł ;:oj Ciekawie prezentuje się juz a za kilka lat będą cudne kule ;:167 A jeszcze tyle kwiecia się zmieściło ;:173
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oluniu, fajna zmiana jakościowa - nie sądziłam, że zwykłe tuje można tak fajnie rzeźbić!Przyszło mi też do głowy, że fajnie by wyglądał bałwanek z trzech kul :D Wybrałaś ciekawe roślinki w ich miejsce, powojniki na kratce będą ożywiać ten zakątek ;:63
OLUNIA pisze:Kobietki czy Wy rozpoznajecie swoje hortensje?
Obrazek Obrazek
Wydaje mi się, że na pierwszej jest Pinky Winky, a na drugiej Vanilla Fraise 8-)
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Kasia chciałam porobić na różnej wysokości kule ,ale tuje w środku były bardzo rude i się nie dało :(
Z tymi hortensjami to ma nawet problem mój ogrodnik :)
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

Olu, masz piękny, uporządkowany ogród. Właśnie go sobie dokładnie obejrzałam. Wszystko wypielęgnowane, mniam mniam :)

Jeśli chodzi o Hortensje, to ja mam ich sporo, gdyby nie fakt że akurat pamiętam ich nazwy, wiedząc którą gdzie posadziłam - to chyba bym miała problemy z ich identyfikacją. One wygladają podobnie, jednak satysfakcję mi daje fakt posiadania ich w różnych odmianach :wit
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Olu cudne masz hortensje :tan moje w tym roku niestety pięknością nie powalają. Czekam na rabatę różaną oj będzie się działo :tan
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O tak eko bordy to świetny wynalazek. W tym roku tez sie zdecydowaliśmy na nie ;:333
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Śliczny ogród!!! Będzie moją inspiracją jeśli pozwolisz :)
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Alinko cieszę się ,że mój pgród się podoba.Wkładam całe serce w niego ;:108 ,żeby cieszył i był dla mnie i mojej rodzinki takim naszym azylem :D
Edytko rzeczywiście hortensje czują się u mnie bardzo dobrze i pięknie rosną,mam nadzieję ,że rabata różana dojdzie do realizacji tej jesieni.Składam kaskę :D ,trochę tego wyszło...chyba skrócę listę róż,bo naliczyłam ich 44szt,a miejsca 15m2 i chyba jednak przsadziłam z ilością,za dwa ,trzy lata będą się dusić,chyba ,że wymarzną :;230
Madzia ja ten ecobord odkryłam dopiero przy robieniu ścieżki i teraz tylko tego będę używała do nowych rabat ;:108
as1112 cieszę się ,że do mnie zajżałaś i się spodobało.Wpadaj kiedy chcesz i pytaj o wszystko jeśli będę mogła pomóc :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”