Kilka dni mnie nie było a tu tyle gości

. Dzięki kochani

.
Begonka żyje ale fiołkowy listek zgnił
W sobotę znów na kilka dni wyjeżdżam tym razem na podlasie i znów nie będę miała czasu na FO

.
Oby tylko deszcz nie padał

.
Diamenciku witaj

Ja o takiej wilczcy marzyłam od dziecka chyba po tych serialach z owczarkami w roli głównej,które po kilkanaście razy oglądałam
Storczyk morelowy to dużo przeszedł ,kilkakrotne lądowanie na podłodze i połamane pędziki( sprawca-czarna kotka) ale jest żywotny i nadrabia (nowy pędzik)a ja czekam na kwiaty
Grudnik róż to i owszem ale czerwony?oj nawet jednego pączka nie ma.
Arku zajrzyj na moją 4 stronę.Tam jest golden hahnii z młodym.
Teraz młody jest prawie jak?mamusia?.Ja mimo wszystko nie jestem wielką fanką sukulentów ponieważ mam tendencję do przelewania kwiatów.Jak stoją wysoko to ok. ale jak w zasięgu mojego wzroku to ?.dobra rączka napoi
Jutro obfocę hahnii ?
Żywe kamienie- Lithops. Pochodzą z piaszczystych terenów Ameryki południowej .
Trzynastko dzięki
Elciu Witaj

w moich skromnych progach.W Warszawie mimo,że jest drożej to częściej można trafić na przecenki i nie tylko roślin .
Ja w stolicy pracuję i czasem robię sobie tzw. ?długi powrót do domu? w poszukiwaniu czegoś ciekawego,najczęściej roślinkowego
NomiMalone Aniu Witaj

Z powodu braku czasu rzadko zaglądam na FO ale bardzo się cieszę się ,że Ci się u mnie podoba. Zapraszam serdecznie
Jolu Część ogrodowych to też bidule przecenkowe,które teraz się ?odwdzięczają?.Jak bym miała więcej czasu to założyłabym wątek ogrodowy (duuużo zdjęć) bo jak mówi mój M ?po co ci nowy aparat skoro robisz zdjęcia tylko chwastom i zwierzętom ??
Z tymi przecenkowymi roślinkami to różnie bywa czasami nie da się odratować ale jak się uda to dużo radości. Jakby udało mi się kupić Aglaonemę to byłaby na wymiankę .
Justynko jeszcze ?wyglądają? ale jak ich na strych nie wyniosę to może być źle
Basiu bo one są jakieś wielkie , wcześniej takich nie widziałam mają3-5 cm
A tak mi zakwitła Ludisia discolor