Domowe Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Domowe Kasi

Post »

:wit
Fajnie wyszło to foto z kamykami, wyglądaja na olbrzymy... :wink:
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Kilka dni mnie nie było a tu tyle gości :) :) :) . Dzięki kochani ;:196 .
Begonka żyje ale fiołkowy listek zgnił :(
W sobotę znów na kilka dni wyjeżdżam tym razem na podlasie i znów nie będę miała czasu na FO ;:223 .
Oby tylko deszcz nie padał ;:145 .
Diamenciku witaj :wit Ja o takiej wilczcy marzyłam od dziecka chyba po tych serialach z owczarkami w roli głównej,które po kilkanaście razy oglądałam :;230
Storczyk morelowy to dużo przeszedł ,kilkakrotne lądowanie na podłodze i połamane pędziki( sprawca-czarna kotka) ale jest żywotny i nadrabia (nowy pędzik)a ja czekam na kwiaty :tan
Grudnik róż to i owszem ale czerwony?oj nawet jednego pączka nie ma.

Arku zajrzyj na moją 4 stronę.Tam jest golden hahnii z młodym.
Teraz młody jest prawie jak?mamusia?.Ja mimo wszystko nie jestem wielką fanką sukulentów ponieważ mam tendencję do przelewania kwiatów.Jak stoją wysoko to ok. ale jak w zasięgu mojego wzroku to ?.dobra rączka napoi :;230
Jutro obfocę hahnii ?
Żywe kamienie- Lithops. Pochodzą z piaszczystych terenów Ameryki południowej .

Trzynastko dzięki :)

Elciu Witaj :wit w moich skromnych progach.W Warszawie mimo,że jest drożej to częściej można trafić na przecenki i nie tylko roślin .
Ja w stolicy pracuję i czasem robię sobie tzw. ?długi powrót do domu? w poszukiwaniu czegoś ciekawego,najczęściej roślinkowego :heja

NomiMalone Aniu Witaj :wit Z powodu braku czasu rzadko zaglądam na FO ale bardzo się cieszę się ,że Ci się u mnie podoba. Zapraszam serdecznie :)

Jolu Część ogrodowych to też bidule przecenkowe,które teraz się ?odwdzięczają?.Jak bym miała więcej czasu to założyłabym wątek ogrodowy (duuużo zdjęć) bo jak mówi mój M ?po co ci nowy aparat skoro robisz zdjęcia tylko chwastom i zwierzętom ?? :;230
Z tymi przecenkowymi roślinkami to różnie bywa czasami nie da się odratować ale jak się uda to dużo radości. Jakby udało mi się kupić Aglaonemę to byłaby na wymiankę .

Justynko jeszcze ?wyglądają? ale jak ich na strych nie wyniosę to może być źle ;:222

Basiu bo one są jakieś wielkie , wcześniej takich nie widziałam mają3-5 cm :shock:

A tak mi zakwitła Ludisia discolor

Obrazek
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Śliczna ;:138
Napisz mi proszę Kasiu w jakich warunkach ona rośnie u Ciebie. Ciekawa jestem, czy byłoby jej dobrze u mnie. ;:173
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Śliczne kwitnienie ;:138 .
To gdybyś miała aglaonemę na wymianę,to pamiętaj o mnie :uszy
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Witam Was bardzo serdecznie po powrocie :wit
elcia1974 pisze:Śliczna ;:138
Napisz mi proszę Kasiu w jakich warunkach ona rośnie u Ciebie. Ciekawa jestem, czy byłoby jej dobrze u mnie. ;:173
Dzięki Elciu :) .Ludisia u mnie rośnie w zwykłej ziemi .Podłoże jest zawsze wilgotne czasem roślinkę zraszam wodą zdemineralizowaną. To raczej niekłopotliwy storczyk.
jola1313 pisze:Śliczne kwitnienie ;:138 .
To gdybyś miała aglaonemę na wymianę,to pamiętaj o mnie :uszy
Dzięki Jolu :) .Niestety aglaonemy nie było ale jak coś to będę pamiętała o tobie :)
Arkadius121 pisze:Ciekaw jestem jak wygląda kolejna odmiana-golden hahni,jak zdobędziesz to jak najrychlej zaprezentuj proszę-dziękuję.
Arkadiuszu bardzo proszę Sansevierki golden hahnii tak teraz wyglądają
Obrazek

Przed wyjazdem pojeździłam trochę po mieście w poszukiwaniu czegoś ciekawego . Wpadł mi w oko skrzydłokwiat Sweet chico i oczywiście zabrał się ze mną do domu :tan
Obrazek

Obrazek

Prezent od mamy Palma a raczej palemka livistona

Obrazek

A teraz trochę nowych foteczek starych roślinek

Scindapsus pictus (pierwsza kupiona sierota) tak teraz wygląda bo druga obok nadal marnie
Obrazek
Obrazek

Syngonium które dostałam od koleżanki .Mocno zmarnowane ale powoli dochodzi do siebie
Obrazek
Obrazek

Storczyk się zapaczkował
Obrazek
Obrazek

A na koniec zobaczcie jaką niespodziankę mi zrobił hibiskus o którego tak się martwiłam
Obrazek
500p
500p
Od: 24 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu idąc tropem innych, szybszych trafiłam i ja do Ciebie :)
Jeszcze wszystkiego nie zdążyłam zobaczyć, ale to co mi się udało ;:oj
bardzo mi się podoba i to, że kurujesz zabiedzone roslinki jest ;:215
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Roślinki cudne, ale hibek to ci zrobił niespodziankę na Mikołaja ;:oj A jaki kolorek będzie to wiesz?
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

Brawa dla hibiskusa ;:138 sliczne sansewierie i reszta pstrokatości ;:215
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu dziękuję za odpowiedź w sprawie Ludisii. ;:196
Pokazałaś kolejne śliczne roślinki ;:138 i tu mega prośba z mojej strony. ;:131
Kochana gdybyś wiosną mogła podzielic się ze mną kawałeczkiem Scindapsusa pictus (tego który Ci ładnie rośnie, po prawej
stronie na zdjęciu) byłabym Ci ogromnie wdzięczna. ;:180 To moje ogromne chciejstwo. ;:131
Próbowałam dwa razy go ukorzenic i się nie udało ;:145 Raz już rósł, ale umarł, a teraz zgniła mi kupiona szczepka. ;:223
U mnie pięknie rośnie ten który Ty masz malutki, więc mogłabym Ci podesłac jego szczepeczki w zamian. ;:oj
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Zima... a u Ciebie wszystko rośnie i się pączkuje ;:63
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Dziewczyny miło mi ,że zaglądacie ;:196
Grażynko witam Cię serdecznie :wit . Cieszę się ,że Ci się podobają moje odratowane i zapraszam częściej :)
Moniko miło Cię widzieć :wit . Hibek się postarał dla mnie :tan teraz czekam aż rozwinie pączki . Jest czerwony i mój pierwszy ( na pewno nie ostatni) dlatego bardzo się przejęłam jak zaczął marnieć. Teraz widzę, że pobyt w domu mu służy.
Elciu oczywiście kochana ,że Ci ciapnę pictusa na wiosnę .Prosiła mnie kiedyś jedna forumka o szczepkę więc pokroiłam go na kilka kawałków, wstawiłam do wody ale żadna nie wypuściła korzonka, wszystkie zgniły ;:223 .
Pomyślałam ,że może następnym razem dać do ukorzeniacza a potem do wilgotnego torfu i wtedy coś z tego będzie? A jak ty swojego ukorzeniałaś? A może byś miała kawałczek hoji na wymianę?

Iwonko witaj :wit Dziękuję za pochwały mojej zieleniny :) .
Justynko najbardziej cieszę się ze storczykowych kwitnień bo kwiaty długo się utrzymują i będzie kolorowo zimą :heja .
Wczoraj mój półtorametrowy beniaminek(ten z 1 str.) poszedł do ;:118 . Dopadły go robale( chyba czerwce) a może i coś jeszcze i prawie cały wysechł ;:145 . Nie chciałam żeby towarzystwo rozeszło się na inne zielone i pożegnałam fikusa .Już zapowiedziałam M ,że w zamian za tak dużego kwiatka muszę sobie kupić co najmniej pięć innych :;230 :;230 :;230 .

A to już ciekawy przypadek wilczomlecza ,mam go już kilka lat(był razem z beniaminkiem w doniczce)
i cały czas jest taki karłowaty nie zdycha i nie rośnie ;:131
Obrazek

Stefanek szykuje mi niespodziankę :tan
Obrazek
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu już sobie zapisuję w kajeciku, żeby wiosną pamiętac. ;:196
Ja swojego pictusa tego który tak mi się u Ciebie podoba pierwszego ukorzeniłam wiosną w wodzie i rósł dopóki
mu latem coś się nie odwidziało. ;:145 Teraz nie udało mi się ukorzenic tej szczepki którą dostałam w wodzie, bo zgniła.
Może to kwestia pory roku. :roll:
Te z kropeczkami na listkach rosną ładnie. Jeden już kupiłam duży, a drugiego mam również z forumkowych szczepek ukorzenionych wiosną bez problemu w wodzie. Wniosek- ukorzeniac tylko wiosną. ;:108
A jeśli chodzi o hojeczkę to zależy jaką masz na myśli. Carnosa- pewnie coś tam mogłoby się udac ciachnąc.
Tricolor i australis lisa zobaczymy jak będą rosły przez zimę, a variegata może byc jeszcze za mała. ;:173
Zanotuj sobie i przypomnij się wiosną to zobaczymy co i jak. ;:136
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Już zapisuję :) Może to być związane z porą roku bo ja chyba latem cięłam ;:131
Jeśli chodzi o hojkę to mogła by być australis lisa ;:196 .Carnoskę,tricolorkę i compactę mam .
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasiu :wit
I tym razem zprezentowałaś same rarytasy-Ludisia discolor,Palemka Livistona,Scindapsus pictus i wiele wiele innych,których nie sposób wymienić z nazwy,piękne,ciakawe i bardzo zadbane roślinki ;:215 .
Wiesz fajnie wyszło z tym Golden hahnii bo taki sam-tak rzypuszczam stoi u mnie na półce nad radiem,zobacz proszę na stronie 9 i porównaj-dziękuję.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Arkadius121 pisze:
Wiesz fajnie wyszło z tym Golden hahnii bo taki sam-tak rzypuszczam stoi u mnie na półce nad radiem,zobacz proszę na stronie 9 i porównaj-dziękuję.
Pozdrawiam.
Arku odnalazłam twoją sansevierkę (8str.) i wydaje mi się, że to u Ciebie jest golden hahnni(ten żółty pasek) a moja to hahnii .Jak oni mnie denerwują(ci z ogrodniczych) z tymi opisami na roślinach ;:223 ;:223 ;:223 , taka bylejakość. Nie raz mi się zdarzyło ,że na doniczce była naklejka z inną odmianą a etykietka wbita w ziemię z inną :shock: .
Cieszę się ,że Ci się podobają moje rośliny :) .

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”