Moja działka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaBlue
50p
50p
Od: 6 lip 2011, o 14:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka

Post »

Witaj Lidziu, w ramach zimowych spacerków pochodziłam sobie po Twojej działce. Śliczna ;:138 Ja od ubiegłego roku również mam działkę w ROD, a ponieważ uwielbiam białe i niebieskie kwiaty postanowiłam urządzić sobie biało-błekitną rabatę. Część kwiatków już rośnie, a resztę planuję posadzić na wiosnę. W ramach ubiegłorocznych zakupów posadziłam białą odętkę. Oczywiście najpierw kupiłam, a dopiero potem naczytałam się jaka to ona ekspansywna. :roll: Zobaczyłam, że Ty też ją masz. Czy mogłabyś coś więcej o niej napisać. Czy rzeczywiście taka ekspansywna? Czy mocno łazi korzeniami, czy też raczej problemem jest wysiewanie się? Co lubi i jak dajesz sobie z nią radę?
Serdecznie pozdrawiam..... i oby do wiosny. :wit
Nadzieja jest rośliną trudną do wyplenienia. Można nie wiem ile odrąbać gałęzi i zniszczyć, a zawsze będzie wypuszczać nowe pędy.
Isadora Duncan.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Lidziu...te kolorki pozwalają nam przetrwać do wiosny. Wszyscy zapewne chcieli byśmy aby już ;:65 . Troszkę doskwierają te mrozy, zwłaszcza naszym kwiatkom. :wink: . Miejmy nadzieje że wszystko będzie dobrze a co najważniejsze wiosna przyjdzie o czasie. Niech się nie waży spóźnić. ;:163
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ach te słoneczniki......
Ja chcę wiosnę i więcej zdjęć :heja
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lidziu, śliczna jest bladożółta róża, właśnie taki kolor i takie płatki podobają mi się najbardziej. Tę różę przeniosłabym chętnie do swojego ogrodu. Szkoda więc, że jest nn. Może zainteresują się niezidentyfikowanym różanym obiektem nasze forumowe znawczynie tematów różyczkowych ? Gąsieniczka też ma piękną "sukienkę", nie do podrobienia są zestawienia kolorów, którymi zaskakuje nas natura :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Lidziu ostatnio gdy tu zaglądałam była ładna pokrywa śnieżna a dzisiaj mamy mroźną zimę bez śniegu a to nie jest dobrze dla naszych roślin. Mam też miłka i już go dzieliłam nie ma z tym problemu.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Zosiu , im większy mróz za oknem, tym bardziej tęsknię za ciepłym słoneczkiem i kwiatami.
Aneczko witam, cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Moja odętka biała rośnie bezproblemowo, wiosną odcinam szpadlem wszystko, co wylazło poza obręb kępy i wyrywam. Jeżeli chodzi o wysiewanie się, to u mnie nie zauważyłam zbyt wielu siewek, a te które są można łatwo usunąć. Jak mi się przypomni na początku sezonu ,to podsypuję jej trochę azofoski, ale bez tego też pewnie bujnie by rosła i kwitła.
Pobuszowałam trochę w Twoich postach, czytałam o hubach zazdroszczę Ci ich, powinnaś je zagospodarować na działce, przynajmniej ja bym tak zrobiła. Uśmiałam się z łopianu i zachwyciłam grzybkami. Powinnaś jak najszybciej założyć swój wątek, bo pokazałaś że masz o czym pisać, a Twoje posty bardzo fajnie się czyta.
Zeniu u mnie rano znów było -18, co będzie z naszymi roślinami?
Agatko tez lubię słoneczniki, a do oglądania dalszych zdjęć zapraszam wieczorem.
Irmino tą różę rozmnożyłam z patyczka, który dostałam od jednej z działkowiczek, ona też nie znała nazwy.
Danusiu , to u Ciebie też jest tak tak mało śniegu jak u mnie, biedne te nasze rośliny. Jakiego masz miłka i ile miał lat, jak go dzieliłaś?
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
AnnaBlue
50p
50p
Od: 6 lip 2011, o 14:21

Post »

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź, a najbardziej to pewnie będzie Ci wdzięczna moja odętka, którą jednak uwolnię z doniczki. Ziemię mam piaszczystą, a zatem nawet jak się zanadto rozrośnie to tak jak Ty to robisz, odetnę nadmiar szpadlem i nie powinnam mieć problemu z jej wyrwaniem. :D
Własny wątek pewnie kiedyś założę, bo na razie to i fotek mam mało i nie bardzo mam się czym pochwalić. :oops: Ale chęci są, pomysły również... i tylko niech się wreszcie zrobi ciepło. :heja
Nadzieja jest rośliną trudną do wyplenienia. Można nie wiem ile odrąbać gałęzi i zniszczyć, a zawsze będzie wypuszczać nowe pędy.
Isadora Duncan.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Lidziu miłka mam z 5 lat, dzieliłam go 2 lata temu i rośnie w dwóch miejscach.Jeden jest w ziemi bezpośrednio a drugi rośnie w donicy zakopany w ziemi, może w tym roku właśnie tego podzielę.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko najważniejsze, że masz chęci i pomysły, a reszta przyjdzie sama. Będę z niecierpliwością czekać na Twój wątek, a do tego czasu jeśli pozwolisz, pośledzę Twoje posty w innych wątkach.
Danusiu to jesteś mistrzynią, bo miłki dzieli się dość trudno. Chętnie je wiosną obejrzę.
Trochę zdjęć na rozgrzanie.
Obrazek aksamitka
Obrazek lilie
Obrazek cebulica
Obrazek trzykrotka ogrodowa
Obrazek aster alpejski
Obrazek dzwonek drobny
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Lideczko, zdjęcia Twoich kwiatuszków wniosły troszkę ciepełka w ten mroźny dzień.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Lidziu chociaż śnieg na dworze to ten biały kolor trzykrotki i dzwonka mi wpadł w oko :D szczególnie, że mam tylko w kolorze fioletowym trzykrotkę :)
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek tawułka
Obrazek aksamitka
Obrazek bodziszek
Obrazek aster alpejski
Obrazek irys niski
Obrazek liliowiec nn
Obrazek cebulica dzwonkowata
Obrazek cynia
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko u mnie już jest -19, to ile będzie rano?

Aniu trzykrotki ci u mnie dostatek. Mam dwa odcienie niebieskiej i białą, brakuje mi tylko różowej.
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igor witam i bardzo dziękuje, za pochwałę moich roślin. To dla mnie zaszczyt, że Ci się u mnie podoba. Zapraszam częściej.
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Lideczko,piękne iryski pokazałaś.Mogę prosić o malunią,taką tycią, sadzoneczkę ;:196
Aster alpejski,podobny do przymiotna ogrodowego.Kiedy kwitnie ta roślinka,wiosną czy jesienią?
Do jakiej wysokości rośnie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”