Ogródek AGNESS cz. 10
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 10
Aga,jakie apetyczne jabłuszka.Ja mam tylko kosztelkę posadzoną w ubiegłym roku,ciekawe kiedy będzie owocować?
- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I robi się przepiękny różowy placek

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13

piękne to kolorowe coś

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Piękne masz te pełne Zimowity. Ja kupiłam w tym roku cebulę w Obi i oczywiście zakwitł zwykły.
Nawet tam oszukują
Ja żurawki też kupuję, te które mi się podobają- inna sprawa, ze coraz więcej mi się podoba
Nawet tam oszukują

Ja żurawki też kupuję, te które mi się podobają- inna sprawa, ze coraz więcej mi się podoba

Pozdrawiam Ida
Pochwalam Agnieszko również piękne zimowity. Lemko cebule pełnych zimowitów są duże jak ziemniak, a zwykłych są małe.
Pozdrawiam Krystyna
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie są tylko te mało cebulkowe, ale i tak pięknie wyglądają.
Szkoda tylko, że tak szybko się pokładają.
Szkoda tylko, że tak szybko się pokładają.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, przepięknie prezentujesz swój ogród
Miałem trochę do nadrobienia stron więc trudno mi teraz mówić o konkretach ale zarówno dzwonek 'Thorpedo' (u mnie coś w dzwonkach zagustowały ślimaki i m.in. ten zginął, a inne mocno uszkodzone), hortensja dębolistna (rzeczywiście coś nie widać na niej jesiennego ubarwienia ale u mojej dokładnie tak samo), zimowity (moje odmianowe przekwitły już jakiś czas temu ale kwitnie niestrudzenie botaniczny) aż po żurawki (a wśród nich widzę też tiarelle i żuraweczki) - wszystko piękne
Natchnęłaś mnie, by powiększyć skalniak, skoro i tak mam ogród rozkopany, a obecny już za mały na nowe rośliny. A wydawał mi się taki duży

Natchnęłaś mnie, by powiększyć skalniak, skoro i tak mam ogród rozkopany, a obecny już za mały na nowe rośliny. A wydawał mi się taki duży

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu uwielbiam kosztele....ale od lat ich nigdzie nie trafiłam.....pamiętam ten smak z dzieciństwa.....słodziutkie i pachnące i bardzo charakterystyczne, nie można ich pomylić z żadnymi innymi
Aniu.....no właśnie tak
Aguś tak to hortensja dębolistna, u mnie nie kwitnie, ale ja kupiłam ją ze względu na piękne liście, tak , ze kwiatów nie oczekuję
Iduś, szkoda, ze zimowit okazał się oszukany..... ale mam nadzieję, ze uda Ci się trafić w końcu pełny
Z żurawkami to tak faktycznie jest.....tyle wspaniałych odmian, ze chciało by się wiele, wiele z nich
Krysiu powiem szczerze, że nawet nie zwróciłam uwagi na różnicę w wielkości cebul......te pełne faktycznie są duże.....a te pojedyncze sadziłam już tak dawno, ze nie pamiętam jakiej były wielkości
W przyszłym roku zechcę dosadzić i jednych i drugich
Grażynko, faktycznie zimowity są piękne, każda odmiana. U mnie pokładają się bardzo, ale cebule są już na powierzchni, aż widać je.......koniecznie muszę przesadzić.....
Jacku bardzo dziękuję za miłe słowa
bardzo szkoda Twoich dzwoneczków, w tym roku wyjątkowo dużo różnego paskudztwa.....i ślimaków i mrówek i żuczków przeróżnych
Mam nadzieję, ze w przyszłym roku ładnie odbiją...
Mam nadzieję, że hortensja zdąży się przebarwić zanim opadną listki .....kupiłam ją właśnie ze względu na te cudowne jesienne barwy....
Zimowity już u mnie się wyłożyły, lada chwila i będzie po nich wspomnienie....
Jacku a pewnie, ze Twój ogród duży, wcale nie miałeś błędnego odczucia
.....tu chodzi tylko o to, że masz takie mnóstwo przepięknych roślin, ze w mgnieniu oka się zapełnił......a skalniak to wspaniały pomysł......z radością będę kibicowała jego tworzeniu 

Aniu.....no właśnie tak

Aguś tak to hortensja dębolistna, u mnie nie kwitnie, ale ja kupiłam ją ze względu na piękne liście, tak , ze kwiatów nie oczekuję

Iduś, szkoda, ze zimowit okazał się oszukany..... ale mam nadzieję, ze uda Ci się trafić w końcu pełny

Z żurawkami to tak faktycznie jest.....tyle wspaniałych odmian, ze chciało by się wiele, wiele z nich

Krysiu powiem szczerze, że nawet nie zwróciłam uwagi na różnicę w wielkości cebul......te pełne faktycznie są duże.....a te pojedyncze sadziłam już tak dawno, ze nie pamiętam jakiej były wielkości

Grażynko, faktycznie zimowity są piękne, każda odmiana. U mnie pokładają się bardzo, ale cebule są już na powierzchni, aż widać je.......koniecznie muszę przesadzić.....
Jacku bardzo dziękuję za miłe słowa

Mam nadzieję, że hortensja zdąży się przebarwić zanim opadną listki .....kupiłam ją właśnie ze względu na te cudowne jesienne barwy....
Zimowity już u mnie się wyłożyły, lada chwila i będzie po nich wspomnienie....
Jacku a pewnie, ze Twój ogród duży, wcale nie miałeś błędnego odczucia

To fakt zbyt szybko zimowity przyjmują pozycję leżącą. Ich kwiaty są ciężkie a łodygka cienka i nie utrzyma. A macie może wiosenne zimowity.
Pozdrawiam Krystyna
Agusiu twój ogród ciągle piękny i przede wszystkim kolorowy. Zimowity pełne są przepiękne, wrzosy i rozchodniki też zachwycają. Apetycznie wyglądają jabłuszka, u mnie w tym roku na drzewach nie ma żadnych owoców. 

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Agnieszko, przy każdym spacerze odkrywam nowe rośliny w Twoim ogrodzie. Masz piękne żurawki, ja kupiłam w tym roku 5 odmian, muszę przetestować jak będą u mnie rosły. Jak wszystko będzie OK to kupię więcej.
Dzięki za odwiedziny w moim ogrodzie. Mam nadzieję, że może w przyszłości choć w części będzie wyglądał tak jak Wasz.
Dzięki za odwiedziny w moim ogrodzie. Mam nadzieję, że może w przyszłości choć w części będzie wyglądał tak jak Wasz.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Misiu bardzo dziękuję
Krysiu niestety ja zimowitów wiosennych nie mam. Wiosną u mnie tylko krokusiki
Irenko dziękuję
Tej wiosny późne przymrozki wiele szkód zrobiły.....u mnie na szczęście większość owoców pięknie się uchowało, ale brzoskwiń nie było wcale......mam nadzieję, ze w przyszłym roku będzie lepiej....
Zosiu, jestem pewna, ze żurawki będą u Ciebie pięknie, rosły, to całkowicie nie kłopotliwe roślinki. Świetnie rosną na różnych stanowiskach.....i cienistych i słonecznych, jest taka masa odmian, ze każdy znajdzie coś dla siebie
Tak, że myślę, że te 5 pierwszych, to dopiero początek

Krysiu niestety ja zimowitów wiosennych nie mam. Wiosną u mnie tylko krokusiki

Irenko dziękuję

Zosiu, jestem pewna, ze żurawki będą u Ciebie pięknie, rosły, to całkowicie nie kłopotliwe roślinki. Świetnie rosną na różnych stanowiskach.....i cienistych i słonecznych, jest taka masa odmian, ze każdy znajdzie coś dla siebie

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko ślicznie w ogrodzie masz o tej porze jeszcze
czekam na fotki trójsklepki

czekam na fotki trójsklepki

Oj zimowitami można nacieszyć oczy, masz ich tak dużo w jednym miejscu że głowa mała a wrażenie niesamowite
Ja mam jeszcze biały pełny ale jakoś nie spieszno mu z wychodzeniem ze środka
A cóż to za odmiana Hortensji?