Moi podopieczni

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moi podopieczni

Post »

Rozpędziłam się pooglądać twoje hoje , a wylądowałam w twoim ogrodzie . I też nie żałuję. Bardzo ciekawe masz roślinki , zwłaszcza alstromeria i ten doniczkowy. :D Zwróciłam też uwagę na tojad. Mój ( kupiony w Biedronce ) w tym roku tak i nie zakwitł i ogólnie jakiś taki marny. Jak ty swojemu dogadzasz?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

guru302 pisze:Badylek w doniczce najpiękniejszy :)
Moja kicia upodobała sobie właśnie tę doniczkę z hibiskusem . Choć innych i większych jest wkoło pełno , żadna tylko ta jej najbardziej odpowiada . Nawet nie przeszkadza jej , że po podlaniu jest mokro :;230
georginja pisze:Rozpędziłam się pooglądać twoje hoje , a wylądowałam w twoim ogrodzie . I też nie żałuję. Bardzo ciekawe masz roślinki , zwłaszcza alstromeria i ten doniczkowy. :D Zwróciłam też uwagę na tojad. Mój ( kupiony w Biedronce ) w tym roku tak i nie zakwitł i ogólnie jakiś taki marny. Jak ty swojemu dogadzasz?
Kochana miło mi i w moim ogrodzie Ciebie gościć ;:180 Dziękuję za miłe słowa ;:196 A z tym tojadem to i ja do końca nie wiem jak jest .Mam go już kilka lat i są lata , że wcale nie kwitnie , mimo tego ,że ładnie rośnie :) W ubiegłym roku nie zakwitł , w tym postanowił zaszczycić mnie kwiatami :)
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak kolorowo masz w ogrodzie :D najbardziej mnie- tak, jak poprzedników zachwyciła dziewanna- piękny ma odcień :wink: ale kotek wybrał sobie miejscówkę- ta i żadna inna- trzeba być na coś zdecydowanym :wink:
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p
Od: 17 lip 2012, o 10:22

Post »

Przypadek a może dobry los zrządził,że znalazłam sie w Twoim ogrodzie. Przemknęłam przez ogród, który b.mi podoba, a utkwiły mi szczególnie te momenty:
- aleja brzózkowa
- śliczny skalniak (str.9)
i te romantyczne pajęczyny.
O barwach i rozmaitości kwiatów nie wspomnę, bo ogród masz barwny i cieszy oczy. Przebywać w lecie wśród takiej mnogości barw to prawdziwa frajda i chromoterapia (jeśli ktoś ma taką potrzebę).
Pozdrawiam Krystyna
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kelpie pisze:Jak kolorowo masz w ogrodzie :D najbardziej mnie- tak, jak poprzedników zachwyciła dziewanna- piękny ma odcień :wink: ale kotek wybrał sobie miejscówkę- ta i żadna inna- trzeba być na coś zdecydowanym :wink:
Karolinko , co do dziewanny , to mam ją pierwszy rok .Mam nadzieję , że dobrze przezimuje i pozostanie ze mną na dłużej :)
A koteczek ma charakterek , kwiatek już nawet na stoliku stał , ale i tak kicia potrafiła się do doniczki dostać :;230
kaja_krys pisze:Przypadek a może dobry los zrządził,że znalazłam sie w Twoim ogrodzie. Przemknęłam przez ogród, który b.mi podoba, a utkwiły mi szczególnie te momenty:
- aleja brzózkowa
- śliczny skalniak (str.9)
i te romantyczne pajęczyny.
O barwach i rozmaitości kwiatów nie wspomnę, bo ogród masz barwny i cieszy oczy. Przebywać w lecie wśród takiej mnogości barw to prawdziwa frajda i chromoterapia (jeśli ktoś ma taką potrzebę).
Krysiu bardzo mi miło Ciebie gościć . Cieszę się , że trafiłaś do mojego ogrodu . Bardzo dziękuję za wszystkie miłe sówka , no i oczywiście zapraszam ponownie ;:180
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p

Post »

A wiesz, Ago, moje tojady jednak zakwitły . :tan Marnie bardzo , bo dalie ich trochę zagłuszyły, ale jednak. Cieszyłam się jak nie wiem co, bo jedna jest fioletowa, a druga biała. Muszę na drugi rok koniecznie o nich zadbać . A ty zabezpieczasz jakoś alstromerie na zimę - wyglądają na takie raczej delikatne. :roll:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Bardzo się cieszę , że Twoje tojady jednak zakwitły ;:63 .Pewnie to i zasługa pogody , że nie było mrozu . Przynajmniej u mnie tak jest . One dość późno zakwitają i nie każdego roku pokazują kwiaty , zwykle pierwszy przymrozek im w tym przeszkadza :) Ale przyznaję , że białego tojadu jeszcze nie widziałam .
A co do alstromerii , to ja je przechowuję w piwnicy .Mam nadzieję , że przezimuje bez problemu i w przyszłym sezonie równie pięknie zakwitnie :)
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No to jeszcze troszkę fotek :)

aster płożący

Obrazek

eukomis dopiero zakwitł

Obrazek

octowiec nabrał kolorków , jest to odmiana inna niż te najczęściej spotykane , ale zapomniałam nazwy

Obrazek

słonecznik wierzbolistny , doczekałam kwitnienia , choć czytałam , że w naszych warunkach jest to trudne

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p

Post »

Trzymam kciuki ,że przezimowanie udało się. Ależ późno twój eukomis namyślił kwitnąć. Chyba musiałaś bardzo późno go wysadzić? Ja swój to już wykopałam. ;:7
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

O jesiennie.... a octowiec to nie odmiana tygrysie oko? Albo coś z tygrysem mi się kojarzy :wink: Co do dziewanny mam nadzieję, że przezimuje i za rok będę mogła znów, się w jej kwiaty wgapiać... co do kotów to się zgadzam- mają charakter- mój ostatnio nabrał chęci do zwiedzania wszelakich rur- od rynny, po rury od komina... taki czarniejszy był po tym ostatnim zwiedzaniu :wink: tego cebulowego kwiatka, który Ci kwitnie, pierwszy raz na oczy widzę :shock:
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
guru302
500p
500p
Od: 14 lip 2012, o 23:09

Post »

Octowiec ma piękne kolory :) ale już chyba pogubil liście ?
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
grazyna255
100p
100p
Od: 8 lut 2013, o 11:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj, jestem u Ciebie po raz pierwszy i zastanawiam się kiedy Ty to wszystko ogarniasz - kwiaty cudowne, a najbardziej mnie fascynuje skalniak, jako że je uwielbiam ale wiem ile to pracy żeby go utrzymać. Druga rzecz jaka mnie zaskoczyła to to, że wreszcie znalazłam kogoś posiadającego wilczomlecz groszkowy... chciałam go wypróbować na krety i nornice jako że prowadzę uprawy bez chemii, a jakieś uciążliwe bydlę mam w ogrodzie co mi potrafi połowę warzyw zeżreć... czy byłaby możliwość odkupić od Ciebie nasionek bądź młodych sadzonek jak będzie cieplej? Jeszcze raz gratuluję takiego ogrody, uwielbiam brzozy :wink: Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przyszłam od floksów, dojrzały ogród, hibiskusy, jeżówki, tyle kolorowych kwiatów, a krzewy owocowe takie smakowite. :D
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Masz piękny ogród a w nim cudne rośliny! Zawsze lubię do Ciebie zaglądać! ;:196
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Masz dużo wspaniałości.Pięknie wyglądają takie kwitnące,bardzo zdobją ogród.Sporo roślin nie jest mi nawet znana,tyle tego masz.Gratuluję pomysłów i pracowitości .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”