Grażynko pewnie metalowa byłaby mocniejsza ale ja bardzo lubię drzewo w ogrodzie, jednak decyzja moja jest jeszcze nie podjęta muszę do wiosny to przemyśleć.Cisto było super.
Jadziu do wiosny mam czas podjąć decyzję.
Bożenko pergola miała już 15 lat cały czas pnie się po niej wisteria to ogromny ciężar i siła pnączy która wbiła się w kratki i powykręcała całą pergolę a wiatr zrobił resztę.
Aniu wisteria jest silna i bardzo wytrzymała nic jej nie będzie jej tak szybko zniszczyć się nie da.
Grażynko masz rację już od dwóch lat planuję przeróbkę ale co roku to odkładam. Teraz już nie mam wyjścia jestem postawiona przed faktem. Pomocnikom z góry serdecznie dziękuję kto wie czy nie skorzystam z ich oferty.
Aniu masz rację teraz już nie mam wyjścia muszę coś z tym zrobić. Mam nadzieję że nie zapowiada ta róża jeszcze wiosny. To wcale nie jest dobrze. Wyobraź sobie że Grażynka dzisiaj przyszła do mnie i skusiła mnie katalogiem i też coś nie coś zamówiłam.
No to kilka kolejnych wspomnień.
Bugenwilla która jesienią zrzuciła wszystkie listki i przyniosłam go do domu zaczęła wypuszczać ł na końcach listki i przykwiatki, proszę zobaczyć, niestety muszę je ściąć bo się osłabi.