W ogrodzie cz.2 - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T

Post »

Beatko, zima dała sie wszystkim we znaki. U mnie przepadło prawdopodobnie aż 12 róż!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Wreszcie zajrzało i do mnie słoneczko a wręcz i upał jak nic będę latać z konewką do roślinek w pełnym słoneczku ;:173
nemezja ojej chyba zwykły gajowego :D ( to nowy podarek od Jadzi i dla niej ;:196 )
jola1010 To nie dobrze jak Ci zmroziło, u mnie te to już od zeszłego roku tak jakoś mizernie wyglądają mówię stanowczo nie cyprysikom :roll:
chatte Uf to mnie Izo pocieszyłaś ale szkoda oj szkoda tyle cebulek miałam i rondko było śliczne w zeszłym roku a tak goło i wesoło jest teraz.....Tworzą nam te różne rarytasy hodowcy a tu klimat ciągle ten sam i trzymajcie się ogrodnicy za portfele ;:224
kropelka Współczuję , może jeszcze któraś odbije :( ....ja na razie jeszcze czekam , może korzonki żyją na straty nie spisuje
Podziwiam bratka który wyrósł w kamyczkach i dałam mu szanse- nie wyrwałam niechcianego intruza i proszę jaki wdzięczny okaz się zrobił
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny bratek. Dobrze ze go nie wyrwałaś.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

UCiebie bratki same się sieją? :shock: U mnie nawet pieczołowicie hodowane nie chcą rosnąć :?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

lemka77 Też się cieszę z jego widoku, kwiatek na kwiatku :D
chatte Izo tam gdzie powinny być czyli rabatka na podniesieniu nie u widzisz żadnego ;:224 wzięły i się przeprowadziły i tak mam ich parę tu i ówdzie. Nie wyrywam bo chce zebrać nasionka i ponownie zasiać na tej rabatce :lol:

Jest tak pięknie słonecznie i wszystko w oczach się weseli to dziś dla odmiany parę widoczków ....a mizeroty będą za tydzień chyba że się poprawią :;230 Rabatka a na niej tętni życie prymulkowe, tulipankowe
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Miłej i słonecznej majówki , aby nie za gorącej bo podlewanie nas wykończy ;:173
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

O,jak pięknie ;:138 ;:138 ;:138 Zachwyciło mnie skupisko tulipanków,umknęła mi nazwa,te małe,żółto-białe.Turkiestańskie ;:131 ?Chyba wszystkie kwiaty zyskują w skupieniu.Odnotowujemy straty po zimie,nawet jak coś tam jeszcze zipie,to i tak nie zakwitnie.Ale dobrze,że i tak jest na czym oko zawiesić.U Ciebie jest nawet przepych ;:oj
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Batko cudne kolorki, wspaniałe kępy tulipanków Tarda i prymulek :D Ślicznie wyglądają czerwone tulipany na tle iglaczka przy kamorku :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

A mnie się szalenie podoba zestawienie liliowych pierwiosnków z tulipanami Tarda :D
Kępy jak u Ciebie, Agus! Dlaczego u Was one takie dorodne, a u mnie małe i biedne?
Musze je przesadzić i dać lepszej ziemi. Też chcę takie kępy!
Beatko, a co to jest na pierwszym planie, takie czerwonawe?

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

I mnie powalają na kolana takie piękne kępy tulipanków botanicznych - właśnie przesadziłam swoje teraz w bardziej słoneczne miejsce z nadzieją ,że też się tak rozrosną ;:oj

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Miriam Tulipanki ja na nie mówię botaniczne a zwą się Tarda, mam je już kilkanaście lat tylko one mają ciężkie zadanie bo co roku muszą się przebić przez rojniki ....ach te straty ubolewam oj ubolewam za narcyzami ;:173
AGNESS te nielubiane w kolorku tulipany uchowały się a moje cudeńka mizerotki ....hihi ten kamyczek to taki grzybek w innym ujęciu pewnie lepiej by wyglądał :lol:
chatte Izuniu u mnie w zeszłym roku tulipany były mizerniejsze to dobrze że chociaż w tym się spisały i pocieszają za inne cebulowe :wink: Ten krzaczek to tawuła ale jaka to już nie wiem ...
jola 1010 I niech się jak najlepiej nam rozrastają :heja

Upał och ten upał ja rano biegam z konewką i wieczorem dobrze że mam na tej większej rabacie podlewanko ....
To ostatnie westchnienie do tulipanów i już ich nie ma ....jedynak w tuji płożącej
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I tak sobie poczynają na rabatce podwyższonej 2 rok - tutaj zmarzły mi szafirki , a zostało tylko parę w starym miejscu
Wjazd coraz ładniejszy w rozchodnikach , hosty prężnie wychodzą i hihi wyleciała mi nazwa
Obrazek Obrazek Obrazek
A rondko puste jest jeden narcyz może jeszcze jeden będzie i to wsio ,ach liczę że różyczki nie będą takie i poodbijają ...mój tulipan wielokwiatowy choruję i tak się prezentuję czy zakwitnie hmmmm
Obrazek Obrazek
pod domkiem prymulki miały być takie jasne są takie
Obrazek Obrazek
jest i biały fiołek , a miałam też fioletowego -gdzieś zniknął , i nowa biała hosta już jest taka
Obrazek Obrazek
begonki sama wyhodowałam już posadzone na podniesionej rabatce hmmm....muszę jaszcze coś tam wsadzić . Ula la z psiego zęba mam tylko listki kwiatków niet ale dobrze że chociaż cebulę są ...
Obrazek Obrazek
To na dzisiaj chyba starczy mam nadzieję że nie zanudziłam bo pół ogrodu pokazałam :;230 w każdym bądź razie kwitnące chyba wyłapałam na wczoraj ....
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Witam Beato :wit
Zajrzałam do Twojego wątku przez przypadek i jak pozwolisz zostanę.
Znalazłam kolejną kamieniarę.
Uwielbiam kamienie i przekładanie ich, budowanie z nich itd...
U Ciebie widzę to samo.
Róże, lilie...hosty, żurawki...widok wspaniały. ;:oj
Pozdrawiam
ewa
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Wyleciała Ci z głowy bergenia :D Pół ogrodu,mówisz :;230 Za któryś dzień ten sam kawałek już będzie inaczej wyglądał i to jest fajne ;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Beatko, widoczki wiosenne bardzo ładne :) No i te kamyki, kamyczki, kamienie, itd :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

ewa_tuli Witaj Ewo , oczywiście zapraszam serdecznie ponownie :lol:
Część ogrodu mam z kamyczkami , a na reszcie tak dla kontrastu tęż poukładane jest parę kamieni ...no nie mam tylko takich dużych :wink: Wszystkie pięknotki liściaste już wychodzą to i niebawem będą widoczki ...
Miriam Oj tak , w oczach wszystko rośnie . Fotkę z daleka dało by radę pyknąć, tylko nic kwitnącego by nie było widać :;230
kropelka Dobrze że chociaż w tej części ogrodu widać wiosnę :lol:

Wczoraj syn mnie rozbroił stwierdzeniem " że nic u nas nie kwitnie " tulipany przekwitły je chociaż zauważył ....ja zrobiłam tak :shock: i kazałam wyjrzeć przez okno i iść zobaczyć białe szaleństwo , bo za 2 dni już i tego nie będzie
czeresienka ok 3m wysokości hmmm można nie zauważyć no nie ....
Obrazek Obrazek

z rabatki przy altance , chwila irysków upał je wykończył ...ale są tam już i umki i kolejne rosną dalej
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Mahonia duży krzaczek zaczyna kwitnąć i taka mizerota jedno gałązkowa ale jak kwiatki w eksponowała ...
Obrazek Obrazek Obrazek

Kolejny jedynak z rondka narcyz, conika pięknie maskuję swoją niedoskonałość i znalezione za tujami barwinek z wjazdu bergenia ...
miodunki ciągle ładne i taki są już początki moich ślicznotek host...
Obrazek Obrazek
I znowu dalej nie zaszłam , bo reszta ogrodu ....zielono mi czyli w tonacji zieleń
Papatki :wit
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Oj dzieje sie u Ciebie, dzieje.
Tulipanki przecudne- warto je rozmnożyć dla takich widoków. Przez te upały szybko przekwitły- a szkoda bo są naprawdę cudne.
Hostki wychodzą- zaraz zapełnią puste miejsca na rabatkach.
Pozdrawiam Ida
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”