W ogrodzie cz.2 - Beata T
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T
Beatko, zima dała sie wszystkim we znaki. U mnie przepadło prawdopodobnie aż 12 róż!
Wreszcie zajrzało i do mnie słoneczko a wręcz i upał jak nic będę latać z konewką do roślinek w pełnym słoneczku
nemezja ojej chyba zwykły gajowego
( to nowy podarek od Jadzi i dla niej
)
jola1010 To nie dobrze jak Ci zmroziło, u mnie te to już od zeszłego roku tak jakoś mizernie wyglądają mówię stanowczo nie cyprysikom
chatte Uf to mnie Izo pocieszyłaś ale szkoda oj szkoda tyle cebulek miałam i rondko było śliczne w zeszłym roku a tak goło i wesoło jest teraz.....Tworzą nam te różne rarytasy hodowcy a tu klimat ciągle ten sam i trzymajcie się ogrodnicy za portfele
kropelka Współczuję , może jeszcze któraś odbije
....ja na razie jeszcze czekam , może korzonki żyją na straty nie spisuje
Podziwiam bratka który wyrósł w kamyczkach i dałam mu szanse- nie wyrwałam niechcianego intruza i proszę jaki wdzięczny okaz się zrobił

nemezja ojej chyba zwykły gajowego

jola1010 To nie dobrze jak Ci zmroziło, u mnie te to już od zeszłego roku tak jakoś mizernie wyglądają mówię stanowczo nie cyprysikom

chatte Uf to mnie Izo pocieszyłaś ale szkoda oj szkoda tyle cebulek miałam i rondko było śliczne w zeszłym roku a tak goło i wesoło jest teraz.....Tworzą nam te różne rarytasy hodowcy a tu klimat ciągle ten sam i trzymajcie się ogrodnicy za portfele

kropelka Współczuję , może jeszcze któraś odbije

Podziwiam bratka który wyrósł w kamyczkach i dałam mu szanse- nie wyrwałam niechcianego intruza i proszę jaki wdzięczny okaz się zrobił

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
UCiebie bratki same się sieją?
U mnie nawet pieczołowicie hodowane nie chcą rosnąć 

lemka77 Też się cieszę z jego widoku, kwiatek na kwiatku
chatte Izo tam gdzie powinny być czyli rabatka na podniesieniu nie u widzisz żadnego
wzięły i się przeprowadziły i tak mam ich parę tu i ówdzie. Nie wyrywam bo chce zebrać nasionka i ponownie zasiać na tej rabatce
Jest tak pięknie słonecznie i wszystko w oczach się weseli to dziś dla odmiany parę widoczków ....a mizeroty będą za tydzień chyba że się poprawią
Rabatka a na niej tętni życie prymulkowe, tulipankowe

Miłej i słonecznej majówki , aby nie za gorącej bo podlewanie nas wykończy

chatte Izo tam gdzie powinny być czyli rabatka na podniesieniu nie u widzisz żadnego

Jest tak pięknie słonecznie i wszystko w oczach się weseli to dziś dla odmiany parę widoczków ....a mizeroty będą za tydzień chyba że się poprawią

Miłej i słonecznej majówki , aby nie za gorącej bo podlewanie nas wykończy

-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
O,jak pięknie
Zachwyciło mnie skupisko tulipanków,umknęła mi nazwa,te małe,żółto-białe.Turkiestańskie
?Chyba wszystkie kwiaty zyskują w skupieniu.Odnotowujemy straty po zimie,nawet jak coś tam jeszcze zipie,to i tak nie zakwitnie.Ale dobrze,że i tak jest na czym oko zawiesić.U Ciebie jest nawet przepych 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Batko cudne kolorki, wspaniałe kępy tulipanków Tarda i prymulek
Ślicznie wyglądają czerwone tulipany na tle iglaczka przy kamorku 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
A mnie się szalenie podoba zestawienie liliowych pierwiosnków z tulipanami Tarda 
Kępy jak u Ciebie, Agus! Dlaczego u Was one takie dorodne, a u mnie małe i biedne?
Musze je przesadzić i dać lepszej ziemi. Też chcę takie kępy!
Beatko, a co to jest na pierwszym planie, takie czerwonawe?

Kępy jak u Ciebie, Agus! Dlaczego u Was one takie dorodne, a u mnie małe i biedne?
Musze je przesadzić i dać lepszej ziemi. Też chcę takie kępy!
Beatko, a co to jest na pierwszym planie, takie czerwonawe?
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
I mnie powalają na kolana takie piękne kępy tulipanków botanicznych - właśnie przesadziłam swoje teraz w bardziej słoneczne miejsce z nadzieją ,że też się tak rozrosną
Pozdrawiam Jola

Pozdrawiam Jola
Miriam Tulipanki ja na nie mówię botaniczne a zwą się Tarda, mam je już kilkanaście lat tylko one mają ciężkie zadanie bo co roku muszą się przebić przez rojniki ....ach te straty ubolewam oj ubolewam za narcyzami
AGNESS te nielubiane w kolorku tulipany uchowały się a moje cudeńka mizerotki ....hihi ten kamyczek to taki grzybek w innym ujęciu pewnie lepiej by wyglądał
chatte Izuniu u mnie w zeszłym roku tulipany były mizerniejsze to dobrze że chociaż w tym się spisały i pocieszają za inne cebulowe
Ten krzaczek to tawuła ale jaka to już nie wiem ...
jola 1010 I niech się jak najlepiej nam rozrastają
Upał och ten upał ja rano biegam z konewką i wieczorem dobrze że mam na tej większej rabacie podlewanko ....
To ostatnie westchnienie do tulipanów i już ich nie ma ....jedynak w tuji płożącej

I tak sobie poczynają na rabatce podwyższonej 2 rok - tutaj zmarzły mi szafirki , a zostało tylko parę w starym miejscu

Wjazd coraz ładniejszy w rozchodnikach , hosty prężnie wychodzą i hihi wyleciała mi nazwa

A rondko puste jest jeden narcyz może jeszcze jeden będzie i to wsio ,ach liczę że różyczki nie będą takie i poodbijają ...mój tulipan wielokwiatowy choruję i tak się prezentuję czy zakwitnie hmmmm

pod domkiem prymulki miały być takie jasne są takie

jest i biały fiołek , a miałam też fioletowego -gdzieś zniknął , i nowa biała hosta już jest taka

begonki sama wyhodowałam już posadzone na podniesionej rabatce hmmm....muszę jaszcze coś tam wsadzić . Ula la z psiego zęba mam tylko listki kwiatków niet ale dobrze że chociaż cebulę są ...

To na dzisiaj chyba starczy mam nadzieję że nie zanudziłam bo pół ogrodu pokazałam
w każdym bądź razie kwitnące chyba wyłapałam na wczoraj ....
Pozdrawiam serdecznie

AGNESS te nielubiane w kolorku tulipany uchowały się a moje cudeńka mizerotki ....hihi ten kamyczek to taki grzybek w innym ujęciu pewnie lepiej by wyglądał

chatte Izuniu u mnie w zeszłym roku tulipany były mizerniejsze to dobrze że chociaż w tym się spisały i pocieszają za inne cebulowe

jola 1010 I niech się jak najlepiej nam rozrastają

Upał och ten upał ja rano biegam z konewką i wieczorem dobrze że mam na tej większej rabacie podlewanko ....
To ostatnie westchnienie do tulipanów i już ich nie ma ....jedynak w tuji płożącej

I tak sobie poczynają na rabatce podwyższonej 2 rok - tutaj zmarzły mi szafirki , a zostało tylko parę w starym miejscu

Wjazd coraz ładniejszy w rozchodnikach , hosty prężnie wychodzą i hihi wyleciała mi nazwa

A rondko puste jest jeden narcyz może jeszcze jeden będzie i to wsio ,ach liczę że różyczki nie będą takie i poodbijają ...mój tulipan wielokwiatowy choruję i tak się prezentuję czy zakwitnie hmmmm

pod domkiem prymulki miały być takie jasne są takie

jest i biały fiołek , a miałam też fioletowego -gdzieś zniknął , i nowa biała hosta już jest taka

begonki sama wyhodowałam już posadzone na podniesionej rabatce hmmm....muszę jaszcze coś tam wsadzić . Ula la z psiego zęba mam tylko listki kwiatków niet ale dobrze że chociaż cebulę są ...

To na dzisiaj chyba starczy mam nadzieję że nie zanudziłam bo pół ogrodu pokazałam

Pozdrawiam serdecznie
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Witam Beato
Zajrzałam do Twojego wątku przez przypadek i jak pozwolisz zostanę.
Znalazłam kolejną kamieniarę.
Uwielbiam kamienie i przekładanie ich, budowanie z nich itd...
U Ciebie widzę to samo.
Róże, lilie...hosty, żurawki...widok wspaniały.
Pozdrawiam
ewa

Zajrzałam do Twojego wątku przez przypadek i jak pozwolisz zostanę.
Znalazłam kolejną kamieniarę.
Uwielbiam kamienie i przekładanie ich, budowanie z nich itd...
U Ciebie widzę to samo.
Róże, lilie...hosty, żurawki...widok wspaniały.

Pozdrawiam
ewa
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Wyleciała Ci z głowy bergenia
Pół ogrodu,mówisz
Za któryś dzień ten sam kawałek już będzie inaczej wyglądał i to jest fajne 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Beatko, widoczki wiosenne bardzo ładne
No i te kamyki, kamyczki, kamienie, itd 

ewa_tuli Witaj Ewo , oczywiście zapraszam serdecznie ponownie
Część ogrodu mam z kamyczkami , a na reszcie tak dla kontrastu tęż poukładane jest parę kamieni ...no nie mam tylko takich dużych
Wszystkie pięknotki liściaste już wychodzą to i niebawem będą widoczki ...
Miriam Oj tak , w oczach wszystko rośnie . Fotkę z daleka dało by radę pyknąć, tylko nic kwitnącego by nie było widać
kropelka Dobrze że chociaż w tej części ogrodu widać wiosnę
Wczoraj syn mnie rozbroił stwierdzeniem " że nic u nas nie kwitnie " tulipany przekwitły je chociaż zauważył ....ja zrobiłam tak
i kazałam wyjrzeć przez okno i iść zobaczyć białe szaleństwo , bo za 2 dni już i tego nie będzie
czeresienka ok 3m wysokości hmmm można nie zauważyć no nie ....

z rabatki przy altance , chwila irysków upał je wykończył ...ale są tam już i umki i kolejne rosną dalej

Mahonia duży krzaczek zaczyna kwitnąć i taka mizerota jedno gałązkowa ale jak kwiatki w eksponowała ...

Kolejny jedynak z rondka narcyz, conika pięknie maskuję swoją niedoskonałość i znalezione za tujami barwinek z wjazdu bergenia ...

miodunki ciągle ładne i taki są już początki moich ślicznotek host...

I znowu dalej nie zaszłam , bo reszta ogrodu ....zielono mi czyli w tonacji zieleń
Papatki

Część ogrodu mam z kamyczkami , a na reszcie tak dla kontrastu tęż poukładane jest parę kamieni ...no nie mam tylko takich dużych

Miriam Oj tak , w oczach wszystko rośnie . Fotkę z daleka dało by radę pyknąć, tylko nic kwitnącego by nie było widać

kropelka Dobrze że chociaż w tej części ogrodu widać wiosnę

Wczoraj syn mnie rozbroił stwierdzeniem " że nic u nas nie kwitnie " tulipany przekwitły je chociaż zauważył ....ja zrobiłam tak

czeresienka ok 3m wysokości hmmm można nie zauważyć no nie ....

z rabatki przy altance , chwila irysków upał je wykończył ...ale są tam już i umki i kolejne rosną dalej

Mahonia duży krzaczek zaczyna kwitnąć i taka mizerota jedno gałązkowa ale jak kwiatki w eksponowała ...

Kolejny jedynak z rondka narcyz, conika pięknie maskuję swoją niedoskonałość i znalezione za tujami barwinek z wjazdu bergenia ...

miodunki ciągle ładne i taki są już początki moich ślicznotek host...

I znowu dalej nie zaszłam , bo reszta ogrodu ....zielono mi czyli w tonacji zieleń
Papatki

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Oj dzieje sie u Ciebie, dzieje.
Tulipanki przecudne- warto je rozmnożyć dla takich widoków. Przez te upały szybko przekwitły- a szkoda bo są naprawdę cudne.
Hostki wychodzą- zaraz zapełnią puste miejsca na rabatkach.
Tulipanki przecudne- warto je rozmnożyć dla takich widoków. Przez te upały szybko przekwitły- a szkoda bo są naprawdę cudne.
Hostki wychodzą- zaraz zapełnią puste miejsca na rabatkach.
Pozdrawiam Ida