Ogródek pod dębami, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek pod dębami, cz. 3

Post »

:wit
FO to nałóg ;:224 dwa dni bez netu - wierze, że było Ci ciężko :uszy
Pięknie u Ciebie wszystko rośnie! Bodziszek świetny ! Irysy nie raz już podziwiałam i chwaliłam. Widze że i bakopa świetnie się rozrasta pod begonią ;:63
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie jest teraz pod dębami.
Aż nie chce się wychodzić. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Wandziu rano pisałam,że i u mnie deszcz by się przydał,po południu popadało i to tak ładnie.Powietrze,aż lepsze :wit :wit
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

ogródek wesołych kwiatków :-) Bardzo mi się podobają twoje irysy, ale najbardziej zaskoczył mnie ognik - mój niestety znowu nie kwitnie...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U nas też trochę popadało ,nawet wczoraj było chłodniutko ale dzisiaj już od rana słoneczko znowu zaczyna przygrzewać .. Kwiaty przy takim upale szybko przekwitają , u mnie rozkwitła nawet jedna lilia a inne tez już się szykują .. a jednoroczne nadal w szklarni , bo za gorąco na ich flancowanie ,, dosadzam tylko po kilka i muszę ich dwa razy podlewać aby nie uschły i się przyjęły ..
ogniki chyba na dobre mi wymarzły bo nawet nie odbijają od ziemi .. a miałam już duże krzaki obsypane żółtymi i czerwonymi owocami ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Monia, faktycznie komary w tym roku dorodne jak nigdy. U ciebie w lesie, u mnie pod dębami - oj lubią takie środowisko. Nawet wypielić chwastów nie mogę, bo zaraz mnie dopadają ;:223 I wcale im upał nie przeszkadza.

Olku, ten aniołek jest przenośny. Przyfruwa tam, gdzie mu akurat do twarzy najlepiej pasuje :lol:

Klaryso-Justynko, mój ogniek sprawiłmi miłą niespodziankę, bo już go spisywałąm na straty. Prezmarzł okrutnie, a to, co teraz kwitnie, to nowe tegoroczne przyrosty :D

AgaNet, tak Agunia, bakopa rozrasta sięświetnie. Podobnie jak wilczomlecz i inne rośliny mające słuzyć za podsadzenie. Gorzej z samymi begoniami. Siedzą, siedzą i nic się z nimi nie dzieje.

Kogro, teraz pod dębami chcieliby siedzieć wszyscy nasi znajomi, bo w mieście w blokach już nie wyrabiają z gorąca.

Bożenko, teraz każdy deszcz jest na wagę złota. Ale u mnie niestety jest tak, że nawet po burzy pod dębami pozostaje sucho, bo tworzą tak szczelny płaszcz swoimi liśćmi, że nie pozwolą spaść ani kropli deszczu.Czasem aż głupio to wygląda, gdy po burzy następnego dnia stoję z wężem i podlewam :wink:

100krotko, irysy w tym roku kwitły mnie wyjątkowo długo, ale to chyba dlatego że było ich dużo. Jedne przekwitały, drugie zakwitała i stale było kolorowo. Niestety teraz już jest po nich wskutek tych ciągłych upałów. Ognik mnie samą zaskoczył, bo długo sterczał całkowicie suchy, podczas gdy inne roślin były zieloniutkie i rwały się do życia. Już nawet planowałam, co posadzę na jego miejscu. A tu nagle zaczął wypuszczać drobne zieloniutkie listeczki. :D

Janeczko, jeśli ogniki nie odbiły do tej pory, to już chyba rzeczwiście po nich. Ja bym wykopała i cieszyłą sie, że oto mam miejsce na posadzenie czegoś innego. U mnie znowu susza i upał. Wszystko szybko przekwita :( Jednoroczne mam tylko w skrzynkach i pojemnikach. Zrezygnowałm z sadzenia ich w ogrodzie. Kwitną tylko te, które co roku wysiewają się same, jak na przykład kosmos i jednoroczna smagliczka.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Wandziu, i u mnie coś begonie słabiutko rosną.... :roll: kwitnie co prawda jedna sztuka - ale ona od razu była największa, wypuściła najwięcej liści itd i dość szybko zakwitła.
Reszta to bardzo słabo - po jednym czy dwa liście i tyle....
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aga, bardzo mnie to w takim razie niepokoi, bo gdzie ty, a gdzie ja, a jednak begonie i u mnie, i u ciebie marne. A ja w tym roku chciałam mieć cały begoniowy front. Kupiłam je w różnych kolorach. Kwitnie teraz też jedna. Jakaś czerwona, ale dość wątła. Nie wiem, o co im chodzi.

Duet przywrotnika ostroklapowego i bodziszka. Obie roślinki są bardzo wdzięczne. Chętnie się same rozsiewają, szukając sobie dogodnego miejsca i wypełniając pozostawione luki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Wandziu śliczne zestawienie przywrotnika z bodziszkiem . Przywrotnik pięknie się prezentuje przybrany w diamenciki . A zdjęcia robisz bardzo ładne ;:63
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, myślę, że może u mnie pogoda kiepska dla begonii.... wiatr, zimno i dość mokry i deszczowy maj :roll: no ale u Ciebie ? Pojęcia nie mam o co chodzi.
Przywrotnik z bodziszkami pięknie się prezentuje ;:63 Było wiele takich połączeń i nasadzeń na 'Gardening Scotland' ;:108 i przy moim przywrotniku też będę musiała bodziszka dosadzić :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

" Prowadzą mnie małe przyjazne anioły,
Omijam doliny,
Świat w tyle zostawiam..."
wanda7 pisze: Obrazek
Bardzo malownicze zestawienie :)

Napisałaś :
wanda7 pisze: faktycznie komary w tym roku dorodne jak nigdy. U ciebie w lesie, u mnie pod dębami - oj lubią takie środowisko. Nawet wypielić chwastów nie mogę, bo zaraz mnie dopadają ;:223 I wcale im upał nie przeszkadza.
A wiesz ,że u mnie ,jak nigdy dotąd ,komarów prawie nie ma ( na razie) ! Aż się sama dziwię , ale oczywiście i cieszę , bo bywały sezony ciężkie komarowo... Ciekawe od czego to zależy ?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam Wandziu ;:196 Pięknie wygląda Przywrotnik z bodziszkiem ;:138 ;:138 one się rozsiewają :?: . U mnie też begonie bardzo marne ,zakwitła jak na razie jedna na 16 . U Ciebie jak zawsze ślicznie i kolorowo . Miłego dnia życzę
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Niestety u mnie też dziwne problemy z begoniami. Kilka wręcz straciłam :( Co prawda były kupione w supermarkecie, ale firmowane przez PNOS.
Rewelacyjne ujęcia przywrotnika Wandziu! Jakoś nie mam szczęścia do tej rośliny. Zrobiłam kilka podejść i bez efektu.
Ten różowy bodziszek taki na pierwszy rzut oka niebodziszkowy :shock: Nie spotkałam się jeszcze z takim.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu, jak zwykle pięknie u ciebie i chętnie posiedziałabym pod twoim dębem.Swojego ognika przesadziłam w kąt, bo przemarzał mi, a teraz ze strachu pięknie kwitnie.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu przewrotnik cudny, skąpany w kropach deszczu. :roll:
Bodziszek nie spotykana odmiana jak dla mnie.
Ciągle się uczę i spotykam nowe roślinki na forum.
Nie wiedziałam, że przewrotnik może się rozsiewać. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”