Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 1
- Isskaa
- 500p
- Od: 21 kwie 2011, o 15:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych
Wiesz,one sa w szklarni,odstepy miedzy nimi to mysle ze 30 cm,nie tak malo,maja tyle ile bylo na workach zaznaczone,gdzie dziury wyciac.
Dziekuje za odpowiedz.
Dziekuje za odpowiedz.
odstępy miedzy pomidorami 30x30 ?? dobrze zrozumiałem ??
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
-
- 200p
- Od: 15 lut 2008, o 18:55
No w końcu u mnie wszystko posadzone, sporo czasu to zajęło, ale zawsze......
Zazdroszczę Waszych małych pomidorów. Moje sadzoneczki niektóre takie małe........ Mam nadzieję, że jeszcze zdążą. Czy ktoś kiedyś sadził tak późno?
30x30 to chyba za mało, nie powinno być 50cm?
Zazdroszczę Waszych małych pomidorów. Moje sadzoneczki niektóre takie małe........ Mam nadzieję, że jeszcze zdążą. Czy ktoś kiedyś sadził tak późno?
30x30 to chyba za mało, nie powinno być 50cm?
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja dzisiaj jeszcze pikowałem i będą posadzone w tunelach foliowych , owocowanie od września, a jeśli chodzi o zagęszczenie to maksymalnie 3 sztuki na 1 m2
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A koktajlówki w gruncie w jakim odstępie można posadzić?
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
Jadiament79 pisze:No w końcu u mnie wszystko posadzone, sporo czasu to zajęło, ale zawsze......

25 maja i jak się nie mylę 4 czerwca sadziłem w zeszłym sezonie ostatnie sadzonki. Opóźnienie w owocowaniu było nieznaczne, większą rolę odgrywa tu pogoda teraz i w czerwcu. Na razie bardzo sprzyja.
Koktajlówki chyba podobnie jak wysokie.
Pozdrawiam, Maciek.
-
- 200p
- Od: 14 lut 2011, o 20:37
Jeśli mieszkasz na MajorceNa razie bardzo sprzyja.

U nas dzisiaj w nocy plus 5 stopni

właśnie włączyłem olejaka pod folią..marne 1500W na ok 30m2

Gdyby rzeźnie miały ściany ze szkła, wszyscy byliby wegetarianami
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53

Oj tam, taki epizod to nic. W porównaniu do poprzedniego roku różnica na korzyść jest bardzo widoczna

Pozdrawiam, Maciek.
- Isskaa
- 500p
- Od: 21 kwie 2011, o 15:32
- Kontakt:
Nie wiem ,linijka nie mierzylam,jest taki odstep jaki proponuja na worku,gdzie sa zaznaczenia,gdzie nalezy wyciac dziury na sadzonki.
Widac odstepy sa odpowiednie,bo krzaczki wyrosly piekne I pomidorki male juz tez mam,jedynie liscie na dole sa bardzo gesto,dlatego pomyslalam,ze sobie nawzajem przeszkadzaja choc nie przeszkadzaja sobie w owocowaniu.
Z tego co widzialam wiele osob tak tutaj sadzi pomidory (poprzedni wlasciciel szklarni,sasiedzi) I wszystko jest OK.
Widac odstepy sa odpowiednie,bo krzaczki wyrosly piekne I pomidorki male juz tez mam,jedynie liscie na dole sa bardzo gesto,dlatego pomyslalam,ze sobie nawzajem przeszkadzaja choc nie przeszkadzaja sobie w owocowaniu.
Z tego co widzialam wiele osob tak tutaj sadzi pomidory (poprzedni wlasciciel szklarni,sasiedzi) I wszystko jest OK.
- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
Ja to nie wiem co z moich pomidorów będzie.....dzisiaj w nocy 4 stopnie
. Jutro robie im daszek z folii, chociaż tyle im ulże ... od deszczu. A może ktoś wie jakiej foli uzyć? UV2 czy UV 4?

Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
- KasiaPuk
- 200p
- Od: 17 sty 2011, o 21:25
Iza, co kraj to obyczaj;) jak mówią tu i ówdzie.
A u mnie największy z moich grunciaków wyprodukował pomidorka wielkości ziarnka grochu. Dumna jestem niezmiernie;)
Tylko na jutro ulewy zapowiadają, a to mnie trochę martwi, bo póki co pomidory tylko jeden deszczyk zaliczyły a chyba już je za dużo podlewam jak to wywnioskowałam ( nie wiem czy słusznie) z innego wątku. Wyjdzie w praniu
A z tymi workami na pomidory to musisz dać znać jak to się sprawdzi przez cały sezon - jak będzie ok i wystarczy roślinom, to w przyszłym roku oszczędzę sobie kopaniny;)
A u mnie największy z moich grunciaków wyprodukował pomidorka wielkości ziarnka grochu. Dumna jestem niezmiernie;)
Tylko na jutro ulewy zapowiadają, a to mnie trochę martwi, bo póki co pomidory tylko jeden deszczyk zaliczyły a chyba już je za dużo podlewam jak to wywnioskowałam ( nie wiem czy słusznie) z innego wątku. Wyjdzie w praniu

A z tymi workami na pomidory to musisz dać znać jak to się sprawdzi przez cały sezon - jak będzie ok i wystarczy roślinom, to w przyszłym roku oszczędzę sobie kopaniny;)
Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
gosiakmala UV2 ,a UV4 rożni się nieco trwałością ,powinna wytrzymać 2 czy 4 sezony tj wiosna jesień lub 2 lata,ale w praktyce to jest różnie ,ja kupuję UV10 , a przynajmniej 5 lub 6 ,bo dłużej wytrzymuje na tunelu, gdyż wymiana to trochę pracy.
pozdrawiam Ludwik
- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
Ekopom dzięki.
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam Gosia
ja tam nie patrze na UV , kupuje niebieska i minimum 4 - teraz 5 rok bez ściągania wytrzymuje
Paweł _____________________________________________________________________________