magdogród:-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
magdala

Re: magdogród:-)

Post »

izaziem pisze: A kokorycz? Nie zamawiaj beze mnie :wit
Jak tam przygotowania do wyprawy? ;:3 Ewa właśnie piecze ciastka na drogę.
Pooszli ! W las :wink: Twoja Ewa to super -dziewczyna! Mój chłopina już chyba też spaceruje ze swoim kolegą
po leśnych szlakach....I tak do rana. Powiedz mi szczerze -czy ciebie Izo kiedykolwiek kusiła taka wyprawa??

Kokorycz-niebieską i żółtą mam upatrzoną w innym sklepie , tutaj była różowa. Na razie kupiłam część z tego ,co sobie
tam wybrałam- na wiosnę możemy zrobić razem zakupy :D Teraz bardzo mi zależało ,żeby na wiosnę zobaczyć kwitnienie...
Mam nadzieję -choćby jednym kwiatkiem :D

A przylaszczkę kupiłam taką zwykłą -a co ? Czyżby rosła w Twoim przepastnym ogrodzie?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Agatko Jestem zadowolona z sadzonek :D A o Urdziku napisała już Lusia :wit
Maleństwo ,ale jakie wdzięczne ! Trochę się o niego obawiam ,bo trzeba będzie mu stworzyć jak najbardziej naturalne warunki.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lusiu Właściwie to czas ,żeby pomyśleć o zakupach na Święta ,prezentach itp... ale co tam!
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kupuj, kupuj, wiosną jak znalazł :-)
magdala

Post »

Siberia pisze:wiosną jak znalazł :-)
Oj ! Żeby tylko znalazł .... :wink: Mój rabatkowy gąszcz będzie mnie zaskakiwał z każdej strony -już zapominam,
gdzie co posadziłam ,a nie wszystko podpisałam.

Muszę zrobić jeszcze jedną rzecz- ponieważ działka nie ma ogrodzenia - a podobno kiedyś dziki bywały tam gośćmi ,
położę chyba drewniane palety nad roślinami -żeby mi diabły nie wygrzebały wszystkiego .Chyba bym się
zapłakała... Tym bardziej ,że dosadziłam sporo drobnych roślinek.
Siberia
---

Post »

Ja też prawie wszystko zapominam, wiosną będzie miła niespodzianka :-)

Palety nie przytrzasną zielenin? Bo one i w czasie zimowych odwilży będą chciały do słońca...
Ale zabezpieczać warto, bez dwóch zdań!
magdala

Post »

Palety położę nad tymi ,które siedzą w ziemi ,albo ledwo ,ledwo się wychylają. Te wyższe muszę jakoś inaczej obstawić.

Ostatecznie to ogród na placu budowy - nie może być za elegancko ,a palety idealnie współgrają
z takim "stylem " :wink:

Jeszcze tylko grudzień ,styczeń , w lutym już do marca będzie blisko , a potem.....!
Z nosami przy ziemi i aparatami przy oku będziemy szaleć !! :tan

No ,to idę prać zasłonki na Święta :(
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madzik, :wink: Też już poprałam i okna pomyłam, ale chyba będę musiała jeszcze co nieco poprawić po ostatnich deszczach.
Dzisiaj to w naszej wsi grzmiało i padał podobno drobny grad. :shock: Ale pewnie szkód żadnych nie zrobił.
:wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Magdo, czyli jednak święta będą w tym roku :wink:
Na forum już atmosfera świąt daje się odczuć.
Mi jakoś trudno w to wskoczyć w tym roku. Widok za oknem nie nastraja. Chociaż mi pasuje taka aura (spokojnie się jeździ i rośliny pożądnie podlane).

Nie szukałaś miłka wiosennego?

-- 4 gru 2011, o 20:54 --
magdala

Post »

:wit Cześć Dziewczyny :wit

Taaak, powoli , powoli zbliżamy się do Świąt :D
Nie wiem czy mnie to cieszy ,czy nie. Moja praca bardzo ściśle związana jest z wszelkimi świętami
i harówkę mam wtedy straszną! (ale satysfakcjonującą. :wink: )..

W Wigilię to pewnie usiądę i zasnę :roll:
-------------------------------------------------------------------

Krysiu :D - zimowa burza, powiadasz???? Muszę pojechać na działkę , może nasza droga jest już na ukończeniu :heja

Klaryso :D Oczywiście ,że szukam miłka wiosennego , ale to nie jest wcale łatwe!
Chyba wiosną kupię parę roślin u Eweliny Wajgert ,a ona ma również miłki :D
Już nie mogę doczekać się tej wiosny !
Pamiętajcie- od 21 grudnia dnia już PRZYBYWA!!
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madzik, :wink: ciągle jeszcze wisi znak - ulica zamknięta. To chyba jeszcze coś robią. :?
W TV pokazywali takie figurki mikołajkowe podpisane jako ozdoby wielkanocne. :;230
Ale co się dziwić, kiedy zbliżające się święta wypadają niczym wielkanocne : niedziela i poniedziałek, tylko patrzeć , jak będzie Dyngus. :;230
magdala

Post »

Ignis05 pisze: W TV pokazywali takie figurki mikołajkowe podpisane jako ozdoby wielkanocne. :;230
Ale co się dziwić, kiedy zbliżające się święta wypadają niczym wielkanocne : niedziela i poniedziałek, tylko patrzeć , jak będzie Dyngus. :;230
Tak ,w tym roku to za bardzo się nie "wybyczymy"- wszystko w weekend...
Wielkanocne mikołajki ,mówisz.... :;230
Ale biznes się kręci , jeszcze pewnie z Chin.. :wink:

A o drodze to ja myślę tej bardziej"mojej" - bo kończą główną ,ale tez robią tę naszą ,
pod samym domem :D
A swoją drogą , ile razy widzę dojazd do Ciebie, próbuję sobie wyobrazić go w zimie-chyba nie jest za łatwo?
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Owszem, :wink: czasami nawet dość trudno zwłaszcza bez napędu na 4 koła.
Na szczęście od jakiegoś czasu już taki mam i jest o wiele łatwiej.
Kiedyś musiałam jeździć dookoła i jeszcze się zakopywałam.
Teraz już jest też bardziej cywilizowanie, bo nie ma problemów z odśnieżaniem drogi.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

magdala pisze: Właśnie wróciłam do domu - "na mieście" widziałam kwitnącą Forsycję.... :roll: To jak to było ??- jak kwitną forsycje to przycinamy róże...??? ;:224
U mnie pod oknami też zakwitła forsycja, ale widać, że to nie jej pora, bo jakoś bidnie wygląda.
W tych zaciszniejszych miejscach, to one mają jak na zapiecku ... To i sie powyłupiać mogą ;:224
Widzę, że tu czuwacie, kochane ogrodniczki i toczą się poważne rozmowy ogrodowe. Aż miło, że nikt nie śpi ;:138
Siberia
---

Post »

Jak dobrze, że tu zajrzałam ;:224 inaczej zrobiłabym Wigilię w piątek :roll:
Kalendarz to moja pięta achillesowa :;230
magdala

Post »

Wszystkiego dobrego z okazji Świąt Bożego Narodzenia !
--------------------------------------------------------------

W końcu mogę bezkarnie usiąść i odpoczywać :wit
Co prawda ,tegoroczne Święta za oknem wyglądają bardziej na Wielkanoc ,ale co tam!
Najważniejsze ,że dzień robi się już dłuższy i coraz bliżej nam do takich widoczków:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
magdala

Post »

Odzyskałam swoje zdjęcia ,to sobie jeszcze pozwolę.... :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak to dobrze ,że co roku mamy szczęście podziwiać takie widoki :D

Nadchodząca wiosna będzie (a przynajmniej tak powinno się stać) wiosną pożegnalną
z moją działką ogrodniczą....Jak tak popatrzę na zdjęcia -smutno mi się robi :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”