Łukasz Nostalgie to jedna z moich faworytek, nie bez powodu mam ich aż 5

, widziałem że i Twoja lilia już kwitnie i pachnie, pełen sukces w uprawie
Izo te moje plany to nie tak wszystko od razu, ale są to zadania nad którymi dużo myślę aby być zadowolonym z efektu

A ściółkowanie jest konieczne, każda materia organiczna poprawia z czasem wierzchnią warstwę gleby no i chroni zarówno przed przegrzewaniem się latem jak i mrozem zimą no i zatrzymywanie wilgoć co też bardzo ważne, zastanawiam się tylko jak to jest z wysypywaniem rabat żwirem lub kamieniami, jak to wpływa na rośliny i czy wszystkim gatunkom odpowiada.
Adam dla Nostalgie powinno się znaleźć miejsce u każdego

to zdrowa, piękna, nie wyłamująca sie róża, która kwitnie do samej zimy
Asiu dziękuję za miłe słowa
Adam ogródek mam kilkanaście arów więc nic nadzwyczajnego, bażanty żyją na polach, a zimą dość często bywały w ogrodzie, bardzo przyjemnie było je widzieć w szarym zimowym ogrodzie, ale niestety tak grzebały że trzeba było je wypłoszyć
Magdo bardzo dziękuję

jakoś trudno nauczyć mi się obsługi aparatu i robienia poprawych zdjęć, a jak czasem wyjdzie trochę ciekawsze to bardzo cieszy
Jacek Liliowiec kupiony gdzieś jest nazwa tylko teraz nie znajdę ale to inna odmiana, bo takiej nie mam w moim wykazie, wiele odmian ma bardzo zbliżony wygląd, zauważyłem że siewki sprzedawane przez naszych forumowych hodowców tych roślin są często dużo piekniejsze niż te odmianowe kupowane w necie. A jeśli chodzi o miskanty to faktycznie jakos w tym roku kiepsko rosną i wyglądają, chyba zbyt wysoko je oceniłem.
Jolu Tip Top warto mieć kształt kwiatu piekny, a i kolor niepowtarzalny, taki pomarańczowy przełamany różem, jesienią nie brak szukać, wystarczy zamówić w Rosarium