Priam - Mój odległy zakątek
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Priam - Mój odległy zakątek
GRAŻYNKO Eurowizja to mój konik od 2005 roku chociaż ogladam ją chyba od początku startów Polaków. Pisanie o niej i możliwość zarażenia moją pasją innych daje satysfakcję ;)
Jeżeli chodzi o konkurs LAS KOCHA NAS to jest mi niezmiernie miło że 71 osób doceniło mój WĄWÓZ. Dzięki temu awansowałem do finału i w listopadzie mam szansę na aparat.
Okazaliście mi ogromne wsparcie oddając na mnie swoje głosy. Jeżeli więc mogę prosić to wesprzyjcie też moją koleżankę SANDI
Jeżeli chodzi o konkurs LAS KOCHA NAS to jest mi niezmiernie miło że 71 osób doceniło mój WĄWÓZ. Dzięki temu awansowałem do finału i w listopadzie mam szansę na aparat.
Okazaliście mi ogromne wsparcie oddając na mnie swoje głosy. Jeżeli więc mogę prosić to wesprzyjcie też moją koleżankę SANDI
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to bardzo się cieszę, że masz szansę na aparat - na pewno się przyda.
Daj znać, jak trzeba będzie pomóc.

A co w ogródku ?
Daj znać, jak trzeba będzie pomóc.

A co w ogródku ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Właśnie co w ogródku Priamie,jesteś tam w nim latem na dłużej?Przy okazji gratulacje z powodu wysokiego miejsca w konkursie fotograficznym.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Przemku to życzę wygranej w konkursie .Pokaż co tam w ogródku.
- Priam
- Przyjaciel Forum
Witajcie Kochani!
Bardzo chciałbym Wam podziękować za oddane głosy (nie wiem ilu dokładnie Forumowiczów na mnie głosowało i z ilu emaili) w konkursie http://www.laskochanas.pl/zdjecia

Dzięki Waszemu wsparciu zająłem 2 miejsce i awansowałem do finału (jak Wam to nie przeszkadza to w listopadzie zgłoszę się do Was ponownie ponownie) ;) Za głosy Wasze i moich znajomych dostanę książkę ;) A później będę walczył o aparat.

ps. teraz o głosy walczy moja koleżanka SANDI i jej źródełko z powalonym drzewem. Jak znajdziesz czas to i na nią mogłabyś oddać swój cenny głos.

http://www.laskochanas.pl/zdjecia
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
ps. zdjęcia z ogrodu już jutro ;)
Bardzo chciałbym Wam podziękować za oddane głosy (nie wiem ilu dokładnie Forumowiczów na mnie głosowało i z ilu emaili) w konkursie http://www.laskochanas.pl/zdjecia

Dzięki Waszemu wsparciu zająłem 2 miejsce i awansowałem do finału (jak Wam to nie przeszkadza to w listopadzie zgłoszę się do Was ponownie ponownie) ;) Za głosy Wasze i moich znajomych dostanę książkę ;) A później będę walczył o aparat.

ps. teraz o głosy walczy moja koleżanka SANDI i jej źródełko z powalonym drzewem. Jak znajdziesz czas to i na nią mogłabyś oddać swój cenny głos.

http://www.laskochanas.pl/zdjecia
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
ps. zdjęcia z ogrodu już jutro ;)
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ileż Ty masz lilii.
No tak, przecież Ty jesteś cebulowy
No tak, przecież Ty jesteś cebulowy

- LaViol
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przemku, pobuszowałam w Twoim i ogrodzie i jestem pod wrażeniem. Panda świetna 
Czy to Keukenhof spowodowało, że zachorowałeś na "cebullozę" ? Ja po wizycie w Keukenhof nie zapadłam na nią tylko dlatego, że jestem nieuleczalnie chora na "liliowcozę"
No i nie wszystkie cebule są w stanie przeżyć na mojej dość wilgotnej glebie...... wilgotnej......dziś próbując udrożnić na początek ścieżki z kostki znalazłam w niej sit
Chyba muszę sobie sprawić takie mieczyki jak Twoje - opisane jako pospolite, a które podejrzewam, że to mieczyk dachówkowaty czyli Galdiolus imbricatus (http://pl.wikipedia.org/wiki/Mieczyk_dach%C3%B3wkowaty )..... powinien u mnie czuć się świetnie hihihi
A Twoja magnolia wygląda podobnie do mojej 'Susan'.... u niej powtórne kwitnienie to norma

Czy to Keukenhof spowodowało, że zachorowałeś na "cebullozę" ? Ja po wizycie w Keukenhof nie zapadłam na nią tylko dlatego, że jestem nieuleczalnie chora na "liliowcozę"

No i nie wszystkie cebule są w stanie przeżyć na mojej dość wilgotnej glebie...... wilgotnej......dziś próbując udrożnić na początek ścieżki z kostki znalazłam w niej sit

Chyba muszę sobie sprawić takie mieczyki jak Twoje - opisane jako pospolite, a które podejrzewam, że to mieczyk dachówkowaty czyli Galdiolus imbricatus (http://pl.wikipedia.org/wiki/Mieczyk_dach%C3%B3wkowaty )..... powinien u mnie czuć się świetnie hihihi
A Twoja magnolia wygląda podobnie do mojej 'Susan'.... u niej powtórne kwitnienie to norma

"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2

- Priam
- Przyjaciel Forum
Margo2 - bardzo je lubię - szczególnie te pachnące ;)
LaViol- dziękuję za odwiedziny ;) Panda jest moim ulubionym ssakiem wiec to mój ukłon w stronę tych zwierząt i ochrony środowiska. W Holandii nie byłem ale ze zdjęć na Forum widzę, że jest tam cudnie. Osobiście uwielbiam krokusy, irysy i lilie.
LILIA NEPALSKA - obudziła się po dwóch latach!!!!!

LILIA OT SCHOCKING

LILA SCARLET DELIGHT

LILIE Z NASION

LaViol- dziękuję za odwiedziny ;) Panda jest moim ulubionym ssakiem wiec to mój ukłon w stronę tych zwierząt i ochrony środowiska. W Holandii nie byłem ale ze zdjęć na Forum widzę, że jest tam cudnie. Osobiście uwielbiam krokusy, irysy i lilie.
LILIA NEPALSKA - obudziła się po dwóch latach!!!!!

LILIA OT SCHOCKING

LILA SCARLET DELIGHT

LILIE Z NASION

- kogra
- Przyjaciel Forum
Gratuluję lilii nepalskiej.
Inne też efektowne i dorodne.
Przemku udały Ci się bardzo jak na tak deszczowy i zimny rok.

Inne też efektowne i dorodne.
Przemku udały Ci się bardzo jak na tak deszczowy i zimny rok.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Priamie-no no nepalska po latach przebudzona i jaka ładna!Innym Twoim liliom tez nic nie brakuje i sporo ich i rozmaitych,długo trwało zebranie takiej kolekcji?
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
LILIA OT SCHOCKING cudownie wygląda w takiej kępie 

Lilie cudne!!! No i ta nepalska zakwitła - gratuluję! Czy ona zimowała w ogrodzie? Czy zaznaczałeś miejsce, gdzie była posadzona? Moja, zakupiona w tym roku mała cebulka, wreszcie urosła, ale i tak jest mizerna, no i oczywiście nie zakwitła. Siedzi sobie w doniczce, boje się wysadzać do ogrodu, więc przezimuje w garażu. Zobaczę, co będzie w nast. roku, ale juz chyba pójdzie do ogrodu, bo w doniczce, jak mi się wydaję, nie ma szans na porządne kwitnienie. Aha, kalle mi nie chcą kwitnąć, coś widocznie nie tak robię ...

Pozdrawiam serdecznie

- Priam
- Przyjaciel Forum
Grażynko - oto te lilie którym w tym roku zgniły korzenie i rozpadły się na łuski.
CONCA D'OR i CRYSTAL BALNCA

Ewo - lilie zbieram od 2007 roku, wraz z rozpoczęciem przygody z ogrodem ;)

Dawidzie - lilie te kupiłem w Katowicach koło 2007-2008 roku. Z dwóch bulwo-cebul wyrosła taka kępka, która wspaniale pachnie.
Kalmia - wszystkie lilie bez wyjątku rosną w ogrodzie bez wykopywania. Tegoroczna zima jednak zmieniła trochę układ ich sił ;) Natomiast kalie mam od tego roku, ale będę ją wykopywał i przechowywał w piwnicy po zaprawieniu w Kaptanie lub innym środku.
CONCA D'OR i CRYSTAL BALNCA

Ewo - lilie zbieram od 2007 roku, wraz z rozpoczęciem przygody z ogrodem ;)

Dawidzie - lilie te kupiłem w Katowicach koło 2007-2008 roku. Z dwóch bulwo-cebul wyrosła taka kępka, która wspaniale pachnie.
Kalmia - wszystkie lilie bez wyjątku rosną w ogrodzie bez wykopywania. Tegoroczna zima jednak zmieniła trochę układ ich sił ;) Natomiast kalie mam od tego roku, ale będę ją wykopywał i przechowywał w piwnicy po zaprawieniu w Kaptanie lub innym środku.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Szkoda ich, ale taki jest los ogrodnika.
Raz wszystko super się udaje a raz same straty i zawody.
Jednak ten okres niepomyślnych lat mamy już prawie za sobą.
Podobno zdarzają się co 72 lata i teraz akurat tak wypadło.
Jest więc nadzieja, że następny sezon ogrodniczy będzie dla nas lepszy.
Raz wszystko super się udaje a raz same straty i zawody.
Jednak ten okres niepomyślnych lat mamy już prawie za sobą.
Podobno zdarzają się co 72 lata i teraz akurat tak wypadło.
Jest więc nadzieja, że następny sezon ogrodniczy będzie dla nas lepszy.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki