Parapetowce Joli

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Parapetowce Joli

Post »

Obrazek

Witaj Jolu, zajrzałam wkońcu na Twoje parapety i jestem zachwycona i zdumiona nie widziałam jeszcze tylu kwitnących skrętników w tylu kolorach (miałam niebieskiego ale padł bo nie umiałam się nim zająć ;:223 )
Ja też uwielbiam falki i mam kilka choć już dawno nic nie dokupowałam.
Mam jeszcze pytanie co to za roślinka w lewym rogu tego zdjęcia, jeszcze czegoś takiego nie widziałam (to coś z tymi zębami?)
;:138 dla Twoich skrętników hoi i falków.
iwona45
200p
200p
Od: 8 gru 2010, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jolu :wit
Zajrzałam do Twojego wątku i jeśli pozwolisz będę tu częstym gościem ;:108
Piękne , zadbane rośliny ;:138 Podziwiam je wszystkie a w szczególnie skrętniki i hoje .Jolu czy hoje zimą dokarmiałaś ,że maja już takie pąki ?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wszystkim odwiedzającym mój wątek bardzo dziękuję za wizytę i mile słowa, to balsam na moją duszę.

IWONA1311-Iwonko ten kwiatek z zębami to epifilium anguliger albo Cryptocereus Anthonyanus to nie jest do końca ustalone czekam na kwitnienie tego cudaka, jak chcesz to wezmę Ci sadzonkę na spotkanie w Biesiadzie jeżeli się wybierasz a mam nadzieję że tak.

iwona45 bardzo Ci dziękuję za wizytę i zapraszam częściej chociaż mój wątek parapetowy jest mocno zaniedbany.Moje hojki w zimie nie są dokarmiane a te pąki kwiatowe to tak zupełnie niespodziewanie się pojawiły może dla tego że to młode egzemplarze, mają rok.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że twoja hojka szaleje:). A hipeastra jak zakwitną wszystkiena raz to bdzie pięknie:).
Awatar użytkownika
stynka0207
500p
500p
Od: 21 lut 2010, o 15:47

Post »

:wit Kochana jest u ciebie co podziwiać,piękne roślinki .Zazdroszczę kwiatów na hoji,ja nie wiem kiedy się doczekam na swoich.Moje hipki dopiero wsadzone ,a u ciebie nie długo będzie można się cieszyć pięknym kwieciem .Jak ty to robisz ze storczyki tak ci kwitnął,u mnie pąki zasychają mimo nawilżaczy. :D
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jolu bardzo była bym wdzęczna za maleńką sadzoneczkę ;:196 bo mi się on podoba, lubię takie "inne" kwiatki, ale nie wiem czy będę w Biesiadzie bo mój M idzie do pracy na 14 i czekam czy mu się uda wziąć wolne albo czy uda mi się znaleźć jakąś opiekę dla moich maluchów. Jak coś to dam Ci znać. :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oj, jak miło, że znowu się spotykacie :D
Jolu otwórz swój wątek ogrodowy. Ja nie mam zamiaru zamykać swojego, bo zawsze coś się tam znajdzie do obgadania. I fajnie się wspierać, jeśli chodzi o tę dziwaczną zimę. Otwieraj i już ;:108
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Filigranowa27 mam nadzieję ze już teraz pąki na hoi nie opadną i dane mi będzie zobaczyć kwiaty. Hipki nie zakwitną wszystkie na raz bo te które pokazałam już jak najbardziej gotowe do zakwitnięcia ale pozostałe jeszcze w piwnicy i paczki dopiero się pokazały ale jestem zadowolona z takiego kwitnienia bo przez długi czas będzie coś kolorowego na parapecie..

stynka0207- Justynko te storczyki to tak same z siebie kwitną i nic specjalnego z nimi nie robię no może czasem postraszę koszem na śmieci. Nawilżaczy nie mam ale teraz w zimie nie zlewam wody z podstawki po podlaniu tylko sama odparowuje i tyle.

IWONA1311- Iwonko to czekam na wiadomość odnośnie Biesiady a jak się nie uda to sadzonka będzie czekała na następną okazję.

wanda7- Wandziu przymiarki do nowego wątku już są nawet znalazłam zdjęcia ogrodu z zamierzchłych czasów dla porównania ze stanem obecnym ale muszę się zebrać i podłączyć skaner i zeskanować te zdjęcia bo są na papierze a do tego ciągle brak mi zapału.Brakuje mi wątku ogrodowego .
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jolu, zamknęłaś wątek ogrodowy, więc tu się wpisuję :) Storczyki cudne!!
Pozdrawiam Cię noworocznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

jola1 pisze:
Zytko hoi nie sprawdzałam jeżeli jakaś Ci się podoba to chętnie ukorzenię, daturka dla Ciebie ukorzeniła się i rośnie.Ja o parapetowcach przypominam sobie zimą .
Jolu ;:167 - dziękuje za już i proszę tez o haiki bo nie mam żadnej... kiedyś jedyna zmarnowałam.

Buziaczki zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zytko, Moniko :wit ;:196

H.bella

Obrazek

A tej nazwy nie znam muszę się jeszcze dużo nauczyć

Obrazek

I storczyki

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Agusia785
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 13 lut 2011, o 18:07

Post »

Cześć.Jolu widzę,że masz kolekcję pięknych i zdrowych skrętników,ja też mam 4 i co zima mam z nimi ten sam problem,a mianowicie usychają im liście.Nie wiem czy źle ich zimą podlewam,czy stoją w niewłaściwym miejscu,czy one tak po prostu mają bo wiosną i latem ładnie kwitną i jest ok.Proszę Cię o poradę.Pozdrowienia.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusia785 moim skrętnikom zimą też podsychają liście.Przez okrągły rok stoją na tym samym-wschodnim parapecie. Wydaje mi się ze to jest naturalne. Skrętniki w obecnym czasie przechodzą okres spoczynku, dostają mniej nawozów, jest gorsze oświetlenie no i wilgotność jest mała, ja te obsychające liście obrywam a wiosną i tak wypuszczają masę zdrowych , zielonych.
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Śliczne kwiatuszki hoji i storczyków. :)

Swoją drogą H. bella mnie zadziwia - o tej porze ją na kwiaty zebrało... :wink:
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Agusia785
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 13 lut 2011, o 18:07

Post »

Dzięki za szybką odpowiedz.Musimy czekać po prostu do wiosny.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”