zielone cuda w moim domu
- agapuszka_83_28
- 500p
- Od: 4 lis 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: zielone cuda w moim domu
alunia Gwiazda wciąż żyje i rośnie
, jest piękna .

pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu
Wooow
Ale Ty tego masz
Ślicznie to wszystko wygląda. Już widzę, że mam kilka takich samych kwiatków (i doniczek
), więc w razie czego będę pukać po pomoc 

- agapuszka_83_28
- 500p
agapuszka_83_28 dzięki, więc poproszę o pomoc
Tez mam Arekę i ładnie sie trzymała przez całą wiosnę i lato, a w jesień zaczęła suszyć końcówki. Pod parapetem na którym stoi nie wlaczam grzejnika więc nie jest wysuszona. Podlewam raz na tydzien nie przelewając donicy. juz kilka liści musiałam wyciąć. Nie wiem jak jej pomóc 

- agapuszka_83_28
- 500p
AdaK Przykro mi , nie mogę ci pomóc
, arekę mam od 2 tygodni i nic na razie się z nią nie dzieje .
Zajrzyj do działu : Rośliny Doniczkowe . Diagnostyka , identyfikacja , porady , foto. Tam jest temat z areką , może się czegoś konkretnego dowiesz .

Zajrzyj do działu : Rośliny Doniczkowe . Diagnostyka , identyfikacja , porady , foto. Tam jest temat z areką , może się czegoś konkretnego dowiesz .
Kiedyś wyczytałem,że ktoś tam robi raz w tygodniu prysznic Arece,ale czy to faktycznie pomoże to nie wiem.AdaK pisze:agapuszka_83_28 dzięki, więc poproszę o pomocTez mam Arekę i ładnie sie trzymała przez całą wiosnę i lato, a w jesień zaczęła suszyć końcówki. Pod parapetem na którym stoi nie wlaczam grzejnika więc nie jest wysuszona. Podlewam raz na tydzien nie przelewając donicy. już kilka liści musiałam wyciąć. Nie wiem jak jej pomóc
Ja mam dość sporą arekę,stoi w miarę chłodnym pomieszczeniu i końce nie schną.
Drugą kupiłem małą ,młodą i co chwilę wycinam uschnięte łodygi.
Areki ponoć trudno utrzymać.
- agapuszka_83_28
- 500p
Rewelacyjne te Twoje czerwono - białe osłonki. 

- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
http://img813.imageshack.us/img813/333/dscf1406x.jpg >>>ta sansevieria po prawej cudowna! gdzie taka zdobyłaś? Muszę taką zdobyć bo zawładnęła mym sercem
mozesz cyknąc jej fotke?

- agapuszka_83_28
- 500p
zeberka4
Gdzie zdobyłam? w mojej kwiaciarni stała jakieś pół roku i co poszłam to jej stan się pogarszał , zaczęła gnić i jakiś robale miała i się zlitowałam i kupiłam .
Fotkę cyknę jutro świeżą , ale jest jej osobna fotka gdzieś na początku mojego wątku .
Tak jest super , a i nie widziałam takiej na forum (no fakt , że wszystkich jeszcze nie odwiedziłam,ale jak do tej pory)ta sansevieria po prawej cudowna! gdzie taka zdobyłaś?
Gdzie zdobyłam? w mojej kwiaciarni stała jakieś pół roku i co poszłam to jej stan się pogarszał , zaczęła gnić i jakiś robale miała i się zlitowałam i kupiłam .
Fotkę cyknę jutro świeżą , ale jest jej osobna fotka gdzieś na początku mojego wątku .
- fiołek afrykański
- 100p
- Od: 22 wrz 2008, o 10:53
bardzo ładnie skomponowane doniczki i kwiatuszki również ;)
- agapuszka_83_28
- 500p
- agapuszka_83_28
- 500p
Witaj Aga , kwiatki na parapecie super i super widoczek z okna ,pola, las . Fajny przyrodniczy widoczek z okna .
- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko parapecik cudowny w tych słonecznych promykach. A co do sansewierki to ja też ją
. Jest po prostu cudowna. Jak byś kiedyś, kiedyś ją dzieliła, to grzecznie i cichutko poczekam w kolejce. I chyba widzę reo wśród nich.