Fiołkolandia i storczyki u Wandy
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Fiołkolandia i storczyki u Wandy
Obserwatorze, hej, hej. Coraz bardziej mnie intrygujesz. A masz może swój wąteczek?
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I ja przyłączę się do pochwał Twojej begonii Wandziu.
Bardzo lubię te kwiatki. Zarówne te kwitnące, jak i te z ozdobnymi liścmi.
Sama nie posiadam ani ogródka ani balkonu, ale moja mama u siebie na balkonie najchętniej sadzi
w skrzynki właśnie begonie. I ja potem mogę u niej podziwiac, jak pieknie kwitną. Kolor Twojej bardzo mnie urzekł.
Szkoda tylko, że przez mróz nie może dłużej cieszyc Cię swoimi kwiatkami.
Życzę Ci, żeby w przyszłym roku zakwitła Ci równie pięknie, a może nawet piękniej.
Bardzo lubię te kwiatki. Zarówne te kwitnące, jak i te z ozdobnymi liścmi.
Sama nie posiadam ani ogródka ani balkonu, ale moja mama u siebie na balkonie najchętniej sadzi
w skrzynki właśnie begonie. I ja potem mogę u niej podziwiac, jak pieknie kwitną. Kolor Twojej bardzo mnie urzekł.
Szkoda tylko, że przez mróz nie może dłużej cieszyc Cię swoimi kwiatkami.
Życzę Ci, żeby w przyszłym roku zakwitła Ci równie pięknie, a może nawet piękniej.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Wandziu nie mam.W sumie to powinnam mieć nick obserwatorka
Znalazłam się tutaj w celu poszukiwania informacji na temat sagowców i kamelii japońskich.No i tak sobie tutaj siedziałam od jakiegoś czasu.I tak przy okazji podglądałam sobie inne kwiatuchy.A po czasie postanowiłam się zalogować i wmieszać się w tłum kwiatomaniaczek takich jak ja,które jak widzę świetnie się nawzajem rozumieją.Co do fiołeczkow to nawet nie wiedziałam,że są jakieś odmianowe i nieodmianowe.Jak dla mnie fiołki to były fiołki o różnych kwiatkach.Nawet nie wiedziałam,że mają swoje nazwy.Tak samo jak storczyk to byl storczyk i tyle.Toż tutaj to jest kopalnia wiedzy.Pozdrawiam

Obserwator ma tak jak ja , fiołek to fiołek , storczyk to storczyk i to mi wystarczało
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam serdecznie

Ja tak kiedyś miałam. Teraz by nie powielać zakupó już muszę co nieco wiedzieć.
- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Wandziu begonia urocza. Piękny ma kolorek. A one się sadzi z bulwy.? Gdzie można takie dostać? Z chęcią kupiłabym sobie na wiosnę.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Elu, dziękuję za tak miły i serdeczny post związany z moją różową begonią.
Dziewczyny, a wy myślicie, że ja miałam inaczej? Dopiero z forum, doniczkowego i ogrodniczego, dowiedziałam się mnóstwa rzeczy i nadal się uczę.
Dzisiaj mój drugi parapet. Żółty Parapecik. Tutaj ramię w ramię rosną sobie dendrobki, kaktusy i kliwia.

Dziewczyny, a wy myślicie, że ja miałam inaczej? Dopiero z forum, doniczkowego i ogrodniczego, dowiedziałam się mnóstwa rzeczy i nadal się uczę.
Dzisiaj mój drugi parapet. Żółty Parapecik. Tutaj ramię w ramię rosną sobie dendrobki, kaktusy i kliwia.

- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Jaki śliczny cudak z tego kaktusa 

- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Ten poskręcany kaktus jest świetny, pozostałe rośliny też pięknie rosną.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Witaj Wandziu
Nie wiem jak to się stało,że dopiero dzisiaj obejrzałam Twoje roślinki
Masz w domku niezły busz i bardzo mi się to podoba
Storczyki masz śliczne
a jak przeczytałam ile masz fiołeczków
to nie mogę wyjść z podziwu jak Ty je wszystkie mieścisz .
Będzie się działo na Twoich parapetach jak te fiołeczki Ci zakwitną
już to sobie wyobrażam 

Nie wiem jak to się stało,że dopiero dzisiaj obejrzałam Twoje roślinki

Będzie się działo na Twoich parapetach jak te fiołeczki Ci zakwitną

- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Wandziu, obejrzałam nowości w wątku i nie wiem, co powiedzieć, chyba tylko to, że nałapać tu można kompleksów. Na zdjęciach pokazujesz piękne roślinki, odpowiednio wyeksponowane, wszystko dopieszczone i w ogóle. Pychotka! I widać, ze masz dużo miejsca. Chciałam pokazać Twój gąszcz Mężowi, żeby sobie zwizualizował, jak mogłoby wyglądać nasze mieszkanie, gdyby było większe i w ogóle. Odburknął coś nieżyczliwie tonem pełnym alergii na kwiatki i... wrócił do zmywania.
Zloty chłopak, żeby tylko kwiatki bardziej lubił. ;)

Wandziu piękne Twoje parapety, zawartość naprawdę imponująca.
Jakież one maja rozmiary.. kliwia.. kiedy ja się doczekam
No i ten `mózgowiec`.. świetnie wygląda 
Jakież one maja rozmiary.. kliwia.. kiedy ja się doczekam

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Edytko, ja także nie zaglądałam aż do wczoraj do twojego wątku, chociaż jestem na forum już drugi miesiąc. Zresztą nadal nie widziałam mnóstwa wątków, to wymaga czasu. Jeśli chodzi o twój, to żaluję, bo jest bardzo ciekawy i sympatycznie prowadzony. Dzisiaj wieczorkiem przejrzę go dokładniej.
Marysiu bardzo jesteś miła. NIe wiem dlaczego mówisz o kompleksach, przeciez u ciebie także jest pięknie. Ja mam swobodę dodawania coraz większej liczb roslin, ponieważ mój mąż lubi przyrodę oraz wszystko, co się z nią wiąże. Często mi pomaga w tej mojej pasji. Na przykład kombinuje, jakby to wszystko fajnie zimą oświetlić. Ty się mężem nie przejmuj, tylko przemycaj po cichu doniczuszki, na pewno sie nie zorientuje
Martynko, kliwia od zakupu z pół roku temu powtórzyła u mnie kwitnienie i chyba znów się szykuje. Gdzieś przeczytałam, że nie należy jej ruszać ani obracać doniczki, bo to źle na nią wpływa. Że nawet trzeba kreską zaznaczyć na doniczce, jak stoi, aby podczs wycierania kurzu postawić ją później identycznie.. I tak właśnie robię. Co do mózgowca, to wypuszcza ze środka dziwne proste paluchy zamiast pokręconych.
Dzisiaj taki sobie poranny widoczek.

Marysiu bardzo jesteś miła. NIe wiem dlaczego mówisz o kompleksach, przeciez u ciebie także jest pięknie. Ja mam swobodę dodawania coraz większej liczb roslin, ponieważ mój mąż lubi przyrodę oraz wszystko, co się z nią wiąże. Często mi pomaga w tej mojej pasji. Na przykład kombinuje, jakby to wszystko fajnie zimą oświetlić. Ty się mężem nie przejmuj, tylko przemycaj po cichu doniczuszki, na pewno sie nie zorientuje

Martynko, kliwia od zakupu z pół roku temu powtórzyła u mnie kwitnienie i chyba znów się szykuje. Gdzieś przeczytałam, że nie należy jej ruszać ani obracać doniczki, bo to źle na nią wpływa. Że nawet trzeba kreską zaznaczyć na doniczce, jak stoi, aby podczs wycierania kurzu postawić ją później identycznie.. I tak właśnie robię. Co do mózgowca, to wypuszcza ze środka dziwne proste paluchy zamiast pokręconych.
Dzisiaj taki sobie poranny widoczek.

- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Przepiękny buszowy widoczek 

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
Wandziu bardzo klimatycznie jest u Ciebie
tak ciepło
Wśród tylu roślin na pewno zdecydowanie lepiej się żyje, powietrze inne i tak weselej na duszy jak się widzi tyle zieloności
Achhh rozmarzyłam się ...

Achhh rozmarzyłam się ...

Pozdrawiam,
Dorota i Moi Zieloni Przyjaciele
Dorota i Moi Zieloni Przyjaciele