Wężowy ogród FRAGOLI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wężowy ogród FRAGOLI

Post »

Ale astry Grażynko masz piękne ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Dlaczego u mnie astry nie chcą rosnąć? Juz je kilka razy siałam ale niestety. Pozostało mi podziwiac je u innych.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie po tych ostatnich deszczach i wiatrach, też dużo zniszczone :( Już mi się nawet nie chce wychodzić do ogrodu i doprowadzać tego wszystkiego do porządku. Jak sobie pomyśle o jesieni, to dostaję depresji .......
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Fragolo mi o tej porze roku to zapału już brak ,więc podziwiam Twoje wyczyny,zwłaszcza przy takiej paskudnej pogodzie :wit Węże super,a u mnie tylko czasem jakiś zaskroniec się pojawi :;230
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Witaj Grażynko, Twój wężowy ogród jest przecudnym miejscem , wężowy kształt rabaty wspaniale się prezentuje, już żałuje że dopiero teraz tu dotarłam, masz bardzo ciekawe rośliny i miło mi się u Ciebie spacerowało :wit
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

:wit Grażynko Piękne astry, ten ostatni ma śliczny kolor, ja kilka lat temu siałam ich baaardzo dużo i jeździłam na giełdę kwiatową, miałam igiełkowe i moje ulubione, książęce :tan :tan
Miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witam wszystkich w ten niedzielny pochmurny poranek :wit Jeden dzień przerwy i dziś od rana znowu zaczyna padac

Zainspirowana Stasinymi przetworami i ja wczoraj zrobiłam sobie troszkę papryczki w słoiczki :D
Obrazek

Obrazek

a to wczorajsze nabytki
funkia babkolistnaObrazek

słoneczniczek szorstki "Lorain Sunshine"Obrazek

hortensjaObrazek

i takie coś bez nazwy...może ktoś zna :?: Obrazek

i jeszcze trzmielinaObrazek

i suchodrzew chińskiObrazek

Dziękuję Wam kochani że do mnie zaglądacie To miłe uczucie wiedziec że kogoś interesuje to co dzieje się u mnie w ogrodzie
Spokoj witam Cię u mnie... :wit fajnie że Ci się podoba to co sobie tworzę w moim ogródeczku.A skąd pomysł na wężową rodzinkę...nie wiem...samo jakoś tak przyszło.Najpierw powstała chuda,kręta rabata,bo chciałam miec cos "nieprostego" w ogrodzie :;230 Mąż jak to zobaczył powiedział..."kurczę pod moją nieobecnośc jakiś gad wężowaty zamieszkał w ogródku" i tak sie zaczeło...rabata została nazwana wężem :uszy
Spokoj miło mi Cię gościc i zapraszam częściej,dziękuję za ładny wiersz :D
Dorotko też lubię astry,ale w tym roku to zbytnio nie zdążyłam się nimi nacieszyc bo zanim całkiem rozkwitły to już deszcze je zniszczyły :(
Stasiu dziękuję ;:196 ...były by piękne gdyby nie te paskudne ulewy...
Lucynko...dlaczego u Ciebie astry nie rosną :shock: one przecież takie mało wymagające...u mnie rosną wszędzie gdzie je posieję...bez problemu
Wiolu ja jak zobaczyłam to wszystko w ogrodzie takie poniszczone to też dostałam depresji :( Wszystko co większe to leży poprzewracane,połamane...jak pousuwam to zostanie pustka,a takie powalone też mnie denerwują....
Ewka ja właśnie dlatego że już jesień nadciąga i energia wyparowywuje staram się coś robic w ogrodzie...dla pocieszenia oka i niepopadnięcia w jesienną depresję ;:108
Trzynastko jeśli Ci się tylko u mnie podoba to wpadaj zawsze kiedy masz tylko ochotę...każdy gośc jest u mnie mile widziany ;:108 A roślinki to tak po malutku sobie zbieram,bo lubię miec różne....budzi się jakiś mały instynkt kolekcjonerski we mnie...dobrze że włączam hamulec bo mógłby się przerodzic w wielki :;230
Beatko ja całą wiosnę pracowałam przy roślinkach...między innymi przy astrach.Bardzo to lubię i może kiedyś węzmę się za to tak bardziej na poważnie :wink:

A że pogoda dziś paskudna to dla wszystkich odwiedzających zostawiam coś w miło nastrajającym koloże
Obrazek
MIŁEGO DNIA ;:3
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale papryczka jednak pięknie wygląda w słoiczkach a smakuje mmmmmmmmmmmmmniam ;:92
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Troszkę papryczki powiadasz ... dobre ... toż to dla całej armii narobiłaś :lol:
Ja ostatnio "walczę" z pomidorami. Tyle ich narosło, że nie nadążam z przerobem :D
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Astry ładnie Ci kwitną,to kwiatki późnego lata i coraz miej ich w moim rejonie w ogrodach...
A paprykę robiłaś w tradycyjny sposób czy jakiś specjalny masz przepis... :?:
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

No jak tak wygląda troszeczkę u Ciebie to jak wygląda duzo? :) coś w kolorze żółciutkim na ten pochmurny dzień mile widziane :) miłego przyszłego tygodnia :) a kolekcjoner to chyba w każdym z nas tkwi..u mnie za hamulec pracuje brak kasy :;230
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę że zdobyłaś słoneczniczek szorstki ,nasionka nieaktualne .A papryczki to jak dla całego Forum ,no może pół MNIAM .Pogoda jak u kogo, u mnie dużo ;:3 ,kwiatek ładny dziękuję.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witaj Grażynko :wit

Zakupy fajne. ;:108 Jakieś takie nieznane różności wynajdujesz i tylko kusisz :) Ja dopiero za 2 tyg. będę mogła wyrwać się na zakupy i pewnie jakieś ogródkowe coś- niecoś bym przywiozła. A do tego czasu mogę tylko oglądać,jak inni szaleją w szkółkach i centrach ogrodniczych :)

Robisz przetwory- a mnie ogarnęła jakaś taka niechęć do takich spraw, w tym roku tylko ogórki kiszone robiłam. A truskawki i maliny mroziłam,bo nie chciało mi sie nic robić. :oops: Marna gospodyni ze mnie. :oops:

Wężowy potomek bardzo podobny do mamusi, coś czuję,że niedługo zacznie sie niebezpiecznie powiększać,biorąc pod uwagę twoje częste zakupy- niedługo będzie większy niż mamusia :;230

Trzymaj sie Kochana i dbaj o siebie. ;:196
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Fragolciu :D
Wreszcie dotarłam z rewizytą ;:224 Poogladałam, poczytałam i powiem jeszcze raz: cóz to za fajny pomysł z tym wężem! Chyba jedyny taki stwór w forumowych ogrodach! A jaki praktyczny! - do dosadzenia nowych nabytków wystarczy dodać mu brzuszek :;230
Fragolciu - masz niezwykłe zacięcie - aby stworzyć taki gąszcz z pustego placu, to hoho - szacunek!

Fragolciu, doczytałam, że nie przejmujesz się koszeniem trawnika, bo jest go mało, ale... gdybyś kiedyś uznała, że to jednak uciążliwe, to jest na to prosty sposób. Wystarczy te fajne graniaste kamolce, które otaczaja węże - położyć na płasko, czyli wkopać na plackato na takim poziomie, na jakim jest trawnik. Wtedy kółko kosiarki jeździ po kamieniach i kosiara śmiga, aż miło :D

No i dzieciątko nie zrobi sobie krzywdy :D
Fragolciu, widziałam Twoje zdjęcie u ... już sama nie wiem, u kogo. Dzielna z Ciebie ogrodniczka!
Pozdrówki i buziaczki - Ula
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Grażynko, nowa roślina o niebieskich kwiatkach to zawciągowiec ołownikowaty. Ładne ma i kwiatki i listki, które z czasem przebarwiają się na czerwono. Ja ją lekko okrywam, bo lubi przemarzać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”