Fajne masz futrzaki. Koty chyba specjalnie pozują do zdjęć
Justynko, skrzyp rośnie na kwaśnej ziemi, widocznie po zalaniu zmienił ci się odczyn na kwaśny. Powinnaś chyba potraktować glebę wapnem, żeby odkwasić.
Poczytaj wątek o skrzypie polnym http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... lny#p26367
Witaj Justyno,akurat wczoraj byłam u koleżanki z innego forum,która ma bardzo dużo skrzypu w ogrodzie,używa go wraz z pokrzywą do robienia regenerującej gnojówki do roślin ogrodowych.Moja kupiona w zeszłym roku w "Biedronce" magnolia jeszcze nie kwitnie,więc podziwiam Twój kwiat magnolii.Na pewno w kolejnych latach tych kwiatów będzie więcej.
EwkaEs dziękuję za odwiedziny mam 2 magnolie z Biedronki ,ta druga też mi nie kwitła ale myślę że to nadrobi za rok.Też tego skrzypu dałam do gnojówki z pokrzyw zobaczę jak się spisze.Pozdrawiam
Kicia superowa arystokratka,kępa pełnika taka dorodna i śliczny zawilec.Tylko skąd mój żółwik i kaczusia znaleźli się w Twoim mini stawiku, aaaachaa bo ja nie mam stawika ,no to poszli do Ciebie zamoczyć nóżki
Roza a czy ja bym mogła prosić o zbliżenie murka ,właśnie mam zamiar wykorzystać moje kamienie na murek i zastanawiałam się jak to zrobić . Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego i dnia .
Widzę, że ogródek wrócił już do normalności po zalaniu. Trzymam kciuki za dalszy rozwój!! Też mam małego króliczka:) ! Mój na pewno nie jest gryzoniem ;)
misiaczekm mój króliczek jak się dorwał do sadzonek to mi obgryzł prawie wszystkie papryki i te moje nieszczęsne 4 pomidory powywracała doniczki z kwiatkami nie widziałam co robić płakać mi się chciało