Mały skromny ogródek
Re: Mały skromny ogródek
Adam jak od siostry nie wysępię to zgłoszę się na pewno.
Ostrogowiec to i ja miałam, faktycznie sam się rozsiewa /jak maruna/, tylko często go na wiosnę niechcący motyczką załatwimy.
Ostrogowiec to i ja miałam, faktycznie sam się rozsiewa /jak maruna/, tylko często go na wiosnę niechcący motyczką załatwimy.
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ostrogowiec mam z siewu wiosennego, jeszcze mały, ale dzielnie rośnie. W przyszłym sezonie będzie pociecha, na razie podziwiam Twój
Pomocnik widzę lubi wypoczynek pod kępami roślin, moje też
najchętniej świeżo po plewieniu.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Adam ja podobnie jak ja nawet jak co się zasieje to wypiele zbyt często pielę żeby były ładne rabaty i nie zdążę doczekać się siewek ostrogowca tak samo z innymi roślinkami .
Genia
Genia

maribat pisze:Adam jak od siostry nie wysępię to zgłoszę się na pewno.
Martynko polecam się . A u mnie jakimś cudem ostrogowiec się ostał ,bo też przy plewieniu lubimy siewki niechcący wytępić.
Aniu Ostrogowiec to mocna roślina i poradzi sobie znakomicie - skoro na mojej glinie samosiejki uchowały się , to u Ciebie tym bardziej .
A pomocnik to chciał sie bawić , jak tylko chcę coś robić i sie schylę to wyskakuje z zarośli do zabawy .
Geniu ja mam ten sam problem , choć ja tak często nie pielę . Ale jak są chwasty to razem z nimi wysiekam motyczką siewki .
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Adamie mnie także zauroczył Twój Ostrogowiec, ja zamiast czerwonego kupiłam biały, ale gdzie mu do Twojego. 

Tajko To fajnie , że podoba Ci się mój ostrogowiec ,
ja białego jeszcze nie widziałem .
Ciekawie by wyglądały razem czerwony z białym .

Ciekawie by wyglądały razem czerwony z białym .
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tajko to pozbieraj dla nas nasionka a my pozbieramy czerowne, pokaż zdjęcie białego ostrogowca .
Genia
Genia
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu zdjęcie w moim wątku, gdyż takie brzydactwo, że Adaś by się zdenerwował, że mu wątek zaśmiecam 

Geniu dobry pomysł z zamianą nasionek , a u mnie nawet sadzonka by się znalazła .
Jak plewiłem ostatnio to wydawało mi się , ze widziałem siewkę .
Wieczorkiem troszkę poplewiłem i przy okazji zrobiłem parę fotek , ale komary kąsałyyyy...

Coś sie dzisiaj dzieje z fotosikiem , ale wolno chodzi
Tajeczko czemu tak pomyślałaś , wklej wcale nie będę się gniewał .
Jak plewiłem ostatnio to wydawało mi się , ze widziałem siewkę .
Wieczorkiem troszkę poplewiłem i przy okazji zrobiłem parę fotek , ale komary kąsałyyyy...

Coś sie dzisiaj dzieje z fotosikiem , ale wolno chodzi
Tajeczko czemu tak pomyślałaś , wklej wcale nie będę się gniewał .
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na tym jednym ze zdjęć masz juki z języczką? Juki śliczne
Adam ja zrezygnowałam z fotosika bo mnie oszukali 

Gosiu dziękuję , tak języczka i juka rosną koło siebie . Juka właśnie zaczyna zakwitać ma dwa kwiatostany . Do tej pory
zawsze miała jednego . Gosiu w jaki sposób oszukali Cię z fotosika . Miałaś płatny ?
zawsze miała jednego . Gosiu w jaki sposób oszukali Cię z fotosika . Miałaś płatny ?
- gosia07
Wysłałam esemesa a potem po paru zdjęciach zaczęło się wyświetlać że jest jakiś błąd i nie mogę wgrywać zdjęć i musiałam zrezygnować
Ale znalazłam sobie Tiny Pic i jestem na razie zadowolona 
Ciekawa jestem tej twojej języczki chyba jeszcze inna niż ja mam.

Ciekawa jestem tej twojej języczki chyba jeszcze inna niż ja mam.
Do tej pory byłem zadowolony z fotosika i nie miałem problemów , ale czemu ja mam nie płatny ?
Twoja jest inna języczka , liście ma bardziej powcinane .
Twoja jest inna języczka , liście ma bardziej powcinane .
Adamie jak kolorowo u ciebie, tyle pięknych róż, wspaniałe klematisy a zwłaszcza ten pełny biały. Udany też był pobyt na targach no i zakupy, odętka o pięknych liściach, co do złocieni to mam wątpliwości czy jest to złocień, bardziej przypomina margaretkę, one mają takie listki, no ale może się mylę. Masz wiele różnych ciekawych kwiatów, przyjemnie się ogląda.
- gosia07
A ile masz zdjęć bo po wyżej 100 jest płatne.Ja mam 3 rodzaje języczki w tym jedną zeżarły prawie ślimaki a jedna jest w doniczce M nie podlał jak byłam w pracy i troszkę dzisiaj oklapła