Gosiu, tak, to Bailando. Co do zamówienia, to ja też główkuję a ciągle coś nowego wpada mi w oczy. Głównie podczas spacerków u Ewy (Gloriadei). O losie! Tak ciężko się zdecydować jak ma się ograniczenia w areale.
Domiś, co do płci to nie mam pojęcia, chyba się zorientuję dopiero jak zniosą jajo

Karmię je ziarnem (pszenica, jęczmień, łamana kukurydza, kasza jęczmienna), ziemniaczki z pokrzywą, makaron, owoce i warzywa no i to co znajdą w ogrodzie (mrówki, dżdżownice itp)oraz chwaściki. Ziarno i wodę mają w misce cały czas i nie zauważyłam, żeby jadły je w jakichś dużych ilościach więc myślę, że się nie przejadają.
Ziarno kupuję na giełdzie rolniczej na Chełmżyńskiej lub na bazarze w Falenicy (duży wybór). Gotowych pasz im nie kupuję, bo nie wiadomo jaki jest ich skład. Jest na nich zazwyczaj napisane, że zawierają białko sojowe i śruty zbóż. Na 2 kurki można się szarpnąć na prawdziwe ziarno. Moje kury już raz zostały same w wolierze na 2 dni. Na dłuższe wyjazdy poproszę kogoś, żeby do nich wpadał. Myślę, że mają u mnie tak luksusowe warunki, że wytrzymają jakoś tydzień lub dwa bez pełnego pakietu

Słoneczko, dziękuję