Ogród Soczewki
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Soczewki
Piękne orliki 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko...piękne dorodne hosty, niemniej orliki przebijają wszystko.
Cudowne, nawet nie wiedziałam że jest tyle odmian i kolorów . Jestem zachwycona. 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Chyba nie widziałam piękniejszych orlików
Piękne, naprawdę 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
MONIKO!
Funkie dorodne a orliki cudne

Funkie dorodne a orliki cudne

-
- 200p
- Od: 31 lip 2009, o 08:26
Śliczne orliki, moje malutkie biedniutkie (siałam je w tym roku) czekają na wysadzenie, ale dopiero jesienią.
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Soczewko, wpadłam i ja do Ciebie
Widzę, że u Ciebie pięknie, masz dużą różnorodność roślin i kolekcja cały czas się powiększa
Orliki masz cudne (zbieraj z nich nasionka, bo koniecznie trzeba takie piękności powielić) i nie wierzę, że już zakwitły, u nas dopiero w pąkach.
Bardzo ładnie prezentują się rabaty wysypane żwirem z pofalowaną linią.
Mam do Ciebie pytanko techniczne, czy przy żwirowych rabatach wkopywałaś jakąś blokadę w ziemię, czy żwir bezpośrednio łączy się z trawą. U mnie bezpośrednio łączy się z trawą i zastanawiam się czy to zda egzamin i czy trawa nie będzie przerastać w żwir.
Mam jeszcze trawnik za domem do założenia i nie wiem co zrobić

Widzę, że u Ciebie pięknie, masz dużą różnorodność roślin i kolekcja cały czas się powiększa

Orliki masz cudne (zbieraj z nich nasionka, bo koniecznie trzeba takie piękności powielić) i nie wierzę, że już zakwitły, u nas dopiero w pąkach.
Bardzo ładnie prezentują się rabaty wysypane żwirem z pofalowaną linią.
Mam do Ciebie pytanko techniczne, czy przy żwirowych rabatach wkopywałaś jakąś blokadę w ziemię, czy żwir bezpośrednio łączy się z trawą. U mnie bezpośrednio łączy się z trawą i zastanawiam się czy to zda egzamin i czy trawa nie będzie przerastać w żwir.
Mam jeszcze trawnik za domem do założenia i nie wiem co zrobić

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Orliki już u Ciebie kwitną

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Kasiu pomiędzy trawnikiem a kamykami jest plastikowe obrzeże, ale od czasu do czasu i tak trawa wyrasta i muszę ją wyrywać.
Basiu pada przez cały czas , jest ponuro i zimno. Dziś rano byłam nie do życia, w pracy marzyłam tylko o łóżku i cieplutkiej pościeli.
Orliki zakwitły jeszcze przed deszczami, rosną koło domu więć mają trochę cieplej i zaciszniej. Szkoda tylko ,że nie kwitną przez całe lato. Ostatnio pojawiło się bardzo dużo różnych odmian, mam ochotę jeszcze dokupić.
Basiu pada przez cały czas , jest ponuro i zimno. Dziś rano byłam nie do życia, w pracy marzyłam tylko o łóżku i cieplutkiej pościeli.
Orliki zakwitły jeszcze przed deszczami, rosną koło domu więć mają trochę cieplej i zaciszniej. Szkoda tylko ,że nie kwitną przez całe lato. Ostatnio pojawiło się bardzo dużo różnych odmian, mam ochotę jeszcze dokupić.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ja mam tylko zwykłe orliki. Rozsiewają się same wszędzie, ale ich nie wyrywam, bo to bardzo wdzięczne kwiatki. Teraz Ty mnie skusiłaś na pełne, na pewno dokupię.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
No tak wiedziałam, że to obrzeże mnie nie ominie, tylko nie chciałabym, żeby było je widać. Pewnie trzeba je wkopać troszkę ponad poziom ziemi.?
-
- 1000p
Kasiu u mnie to obrzeże jest wkopane dosyć glęboko. Po pierwsze po to by kosiarka go nie cieła a po drugie by nie było mocno widać, Ja też nie przepadam z plastikiem, ale to było najprostrze i stosunkowo najtańsze rozwiązanie.
Zamieszczam zdjęcie i jak sama zauważysz obrzeża prawie w ogóle nie widać.

Zamieszczam zdjęcie i jak sama zauważysz obrzeża prawie w ogóle nie widać.

Pozdrawiam Monika
Fantastyczne są te niziutkie Hakuro! Coraz bardziej do mnie przemawiają, ale nigdzie nie mogę dorwać takich nieszczepionych na wysokim patyku... Czy to takie malutkie na wysuniętym cypelku to lawenda?
-
- 1000p
Dagmaro u nas te wierzby są dość pospolite i można je dostać bez problemu. Jedna rada, żeby były zwarte należy je często ciąć. Ja na samym początku trochę je zaniedbałam i zaczęły mi rosnąć wielkie niezgrabne krzaczory. W zeszłym roku na wiosnę uciełam je przy samej ziemi i teraz pilnuję by nie wymknęły się z pod kontroli.

Pozdrawiam Monika