Wynajęty Ogród Grazki 2211

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wynajęty Ogród Grazki 2211

Post »

Gosiu witaj u mnie.
Podwyższonej rabaty na środku ogródka już nie mam - zlikwidowałam jak pojawiła się szklarenk . Passiflora caerulea -taką zimowałam- przez zimę straciła wszystkie liście.Ponieważ dostawiałam jeszcze jeden kompostownik to przesadziłam na wiosnę do doniczki.Przeżyła ale niestety nie kwitła .Chociaż w tym roku miałam zły rok na ładne kwitnienia.Pogoda była do bani.Cebulowe wszystkie zostawiam w ziemi -z powodu braku czasu i miejsca na przechowywanie.
Jolu Tobie również dziękuje za odwiedziny w ogrodzie jak i również w storczykarni.Marzsy mi się jeszcze więcej roślin ale brak własnego ogrodu troszkę mnie powstrzymuje od kupowania , bo jak to potem wziąć przy przeprowaddze?
Babciu Jadziu świetnie że się na mnie nie gniewasz że Ciebie tak nazywam.Podziwiam starsze osoby które cieszą się życiem i nie narzekają jak to im jest źle :D
Małgosiu Ciebie również witam w moich skromnych progach.
Pokazało się dzisiaj u mnie słoneczko i przyleciała do mnie w odwiedziny osa a może pszczółka? . Mam zdjęcie ale wstawię jak będę miała chwilkę bo teraz już czas lecieć do pracy.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Grażko Kochana :wit ;:196
Co słychać? Zima już do Ciebie dotarła? U mnie dziś, po raz pierwszy, przyprószył śnieg. Poleżał sobie z godzinkę, może dwie i nie ma już po nim śladu. Ostatnio bardzo padało i wreszcie "moja ziemia" nie jest sucha jak pieprz. Przed deszczem musiałam ją podlewać wodą ze studni. Teraz karmię ptaki i mam nadzieję, że Izunia też o nich pamięta. ;:108 ;:108
Trzymaj się ciepło, pa, pa ;:79 ;:97 ;:97
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu witaj jeszcze Mikołajkowo.Zima chwilowo była-popadał śnieg troszkę przymroziło ale prumulki i nasturcja jeszcze kwitną.Tej drugiej specjalnie nie wyrywałam bo ładnie kwitła.
O ptaszkach pamiętamy.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:196 ;:196 ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grazko Droga :wit , dlaczego Ciebie tu nie ma? I dlaczego brak zdjęć z ogródeczka? Jak z dokarmianiem ptasiorów, Izunia pamięta? ;:138 :heja :P
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Grażkę z pewnością ... przysypał śnieg :wink:
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane dziewczynki dziękuje ślicznie za odwiedziny i troskę ;:196 .
Wszystko w porządku. Zimy niet u mnie w tym roku i tak jakoś nie tęsknię -jest na plusie cały czas. Ptaszki dokarmiamy ale mało kiedy przylatują-wolą robaczki pozjadać .Nie to co ostatniej zimy -brakowało karmy nawet w sklepach.
Wiosnę już widziałam -stokrotki kwitną :shock: -jakoś zdjęcia nie zrobiłam ale może mi się uda. :D .
A u mnie cisza i spokój nawet za nasionkami nie chodzę bo jak pomyślę o braku czasu.Jakoś nie mogę go zatrzymać,późno chodzę spać ,wcześnie wstaję...Ach samo życie.
Zmykam na razie miłej nocki . ;:167
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana Grazko, :wit cieszę się bardzo, że wreszcie się odezwałaś. Bałam się, że Cię zasypało.
W Polsce mówiono, że przez Zielona Wyspę i Anglię pędzi huragan z prędkością ok. 160 km/godz. Nawet tego nie potrafię sobie wyobrazić. Tutaj wiał z prędkością nie całe 100 km/godz. aż bałam się wychodzić na podwórze. Wszystko co tylko możliwe (w miarę lekkie i nie tylko) porozrzucał mi na ogrodzie i podwórzu.
U nas robaczków raczej o tej porze nie ma więc ptaki zjadają ziarno. Ja znalazłam ziarno z insektami i też im wykładam. Pomalutku się przyzwyczajają. I tak sobie czekam na wiosnę, a Ty? :wink: ;:196
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu :wit .
Wiało , wiało ale nie było źle.A może się już przyzwyczaiłam.Na ogrodzie miałam mały misz - masz teraz go już nie ma po posprzątałam.Bardziej martwiłam czy moi (partner i Iza)wrócą spokojnie do domu z Polski.Polecieli odpocząć ode mnie na tydzień.Ja miałam czas na szaleństwa porządkowe w domu.
Stasiu widzę że w Polsce piękna zima ,U Ciebie też popruszyło śniegiem?
Jutro u siebie mam zamiar skosić trawę bo jesienią nie zdążyłam bo ciągle padało .Mam nadzieję że pogoda się utrzyma bo w końcu mogę troszkę wyjść na ogródek nie topiąc się.
Teraz uciekam.Dobranoc.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grazko, ;:196
Ty kosisz trawę a ja jej nawet nie widzę. Śnieg przykrył wszystko ok.15 cm. puchem, no i dobrze. Wreszcie spadł. Najgorzej mają ptaki, bo u mnie większość ( te większe, np.gołębie) zjadają z ziemi. A jak śnieg poprószy to przysypie ziarno i raniutko muszę go odgarniać. Grazka, zostaw trochę sprzątania na wiosnę, bo co wówczas będziesz robiła? Jak tam, luby i Izunia szczęśliwie do Ciebie wrócili?
Zaraz u mnie będzie ksiądz z kolędą, muszę co chwilę zerkać czy aby już nie idzie. No to na razie, pa. :P :wit ;:167
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu dziękuje rodzinka doleciała cała i szczęśliwa :D Więcej panikowałam.Szkoda że nie było zimy po Nowym Roku w Polsce bo Iza nacieszyła by się chociaż troszkę śniegiem ale cóż nie można mieć wszystkiego.Ja za bardzo nie tęsknię a i roślin szkoda bo zaczęły rosnąć .
Trawę skosiłam -pogoda dopisała.Do wiosny nie czekam bo znowu może padać a jak będzie ładnie to na brak pracy w domu i na ogrodzie nie mogę narzekać .Jesienią nie miałam jak skosić bo się topiłam to teraz musiałam to zrobić.
Oprócz koszenia porobiłam porządki w różach-poobcinałam to co mi się nie podobało .Ale czy odpowiedni moment to nie mam pojęcia.Ot taka ze mnie ogrodniczka.Powsadzałam jakieś zapomniane cebulowe do doniczek.Znalazłam pąki na tulipanach i krokusach a i jeszcze poziomki mi kwitły z poprzedniego roku :shock: .
W tym roku mam zamiar posiać sobie ogórki polskie na korniszony i pomidorki jestem ciekawa co mi z tego wyjdzie bo wszystko muszę zostawić pod osłoną .
Ptaszki sobie poradzą tylko Ty Stasiu uważaj na siebie bo ostatniej zimy bardzo chorowałaś.
U mnie ksiądz polski chodzi tylko na zaproszenie więc takowej wizyty nie będę miała mimo że jest to bardzo miła osoba .W Irlandii nie ma tradycji kolędowania .
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

A tak w ogóle to jak żyje się w Irlandii? czy też tak ciężko się czegokolwiek dorobić jak w Polsce?Ja już nie wiem co mam myśleć żeby dzieciom było lepiej już nie mówiąc o naszej starości.
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu pw.
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Grażynko dziękuję Ci za wizytę u mnie :)
Biegam po Twoim ogródku i podziwiam te wszystkie cuda, które w nm posadziłaś :) Pięknie to wszystko razem wygląda.
Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia przy kolejnej wizycie :wit
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agato miło Cię u mnie gościć.
Nie mam żadnych cudów Tylko ot kwiatki które pamiętam i przypominają mi Polskę .Taka mała tęsknota bo tutaj nie ma za bardzo ogródków z kwiatami.A taki miszmasz lubię .Wszystkiego po troszkę a i tak co roku zmieniam .Teraz też się zastanawiam co zmienić aby było inaczej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”