Oj u mnie pod jabłonką miałaby pole do popisu. Jabłoń jest potężna - muszę ją w tym miesiącu sporo przyciąć. Wiem, że starych drzew nie wolno przycinać więcej niż jakieś 30% ale w jej przypadku to i tak będzie bardzo dużo.
Oto ona:
Dorotko to nie przeszkadza Ci, gdyby kwitły tylko raz. Poszukam i takich i takich. Na dzisiaj np Golden Celebration, Grace, Pilgrim,Westerland, Herkules - róże krzewiasta. Możesz poszukać jak wyglądają. To na razie tyle
Wczoraj podcinałam jabłoń, bardzo podobną do Twojej. Zrobiłam z niej parasol pod który posadzę Vielchenblau aha, kwiatki ma małe, niestety puste, kolor śliczny fioletowy.
Małosiu dziękuję kochana Bedę szukać fotek.
Basiu Vielchenblau obejrzałam u ciebie i u hanki55. Kolor przepiękny . Moja jabłoń też zostanie parasolem. Pod nią przygotowane będzie miejsce na ławkę-huśtawkę. Będę się bujać i podziwiać ogród (jak będę mieć czas )
Witaj Dorotko!
Nie wiem czy dobry pomysł z ym przycinaniem jabłoni. Naszą jak M przyciął
to tak nawypuszczała nowych pędów, że teraz nie możemy sobie dać rady.
Wrzosowisko świetne, ja jeszcze swojego nie odkrywałam.
Witaj Dorotko
Wreszcie wpadłam z rewizytą Mało zaglądałam na forum,bo w zimie zawsze dopada mnie "leń" .Ale jak już zobaczyłam u siebie kwitnące przebiśniegi to mi przeszło
Muszę teraz dokładnie przejrzeć Twój wątek i jeszcze się odezwę
Witaj. Ja dopiero zimą mam troszkę więcej czasu na forum (oczywiście wyłączając czas sesji )
Jednak nic tak człowieka nie podnosi na duchu jak budzące się wiosną życie
Pozdrawiam
Krysiu - moje wrzosowisko było przykryte "kołderką ze śniegu", samo się odkryło
Witaj - przespacerowałam dokładnie Twój ogródek. Zachwycił mnie CLEMATIS, RODODENDRONY,piękny bluszcz na ścianie domu, malownicze oczko wodne i jego mieszkańcy.
dodad pisze:
może podrzucicie mi jakiś ciekawy pomysł jak ją obudować, żeby nie straszyła.Myślałam, żeby ją omurować otoczakami - syzyfowa praca ale może ktoś ma jakiś inny pomysł?
Otoczakami lepiej nie... Można ją otoczyć drewnem , ale patrząc na "tło"- kamienny murek - proponowałabym jednak podobny kamień - popatrz tu: http://www.studnie-bielsko.pl/studnie.html
Witaj Dorotko!
Pooglądałam i ja pomysł na studnię - świetny. O kamień chyba u Was nie trudno.
Myślę, że jak mój M poradził sobie z dróżkami /zupełny laik/ to Twój na pewno
ze studnią. A pomysł wart zachodu.