DOROTKO ,kociaczki urocze .Ten pierwszy ,to identyczny jak mój .Drugi

,mój nie potrafi tak siadać .

Trzeci ,miałam takiego ,ale niestety już nie mam .
JOLU .MOŻE WYMIENIMY SIĘ KOCIACZKAMI ,Ja mam jeszcze 4 małe .
IWA,twoja rabatka prezentuje się cudnie i tyle nowych zakupów u Nocnego Drwala

Oj będzie pięknie u ciebie . :P
MARIOLU ,też parsknęłam przy tej fotce .
BISHOP ,żurawkę i tiarellę łatwiej odróżnić .Mają inne listki i kwiatostany .Gorzej jest odróżnić żuraweczkę od tiarelli ,bo żuraweczka powstała ze skrzyżowania żurawki z tiarellą .
ŻURAWECZKA .
Grupa bylin powstała ze skrzyżowania Heuchery i Tiarelli, ozdobna głównie z liści o różnych, pięknych kształtach i barwach. Polecana do wszelkiego rodzaju pojemników, sadzona pojedynczo lub w kompozycjach z innymi bylinami, a także roślinami kwitnącymi; prezentuje się też znakomicie posadzona na rabatach.
ŻURAWKA
Grupa bylin ozdobnych z kolorowych liści w różnych kształtach, a także ogromnej ilości drobnych różnobarwnych kwiatów zebranych w kwiatostany wyraźnie widoczne na tle ulistnienia. Dobrze rosną w miejscach lekko zacienionych, choć liście odmian nakrapianych i żyłkowanych prezentują się efektownie w pełnym słońcu. Dobrze wyglądają na rabatach bylinowych oraz w kompozycjach w ogródkach skalnych, spełniają również rolę roślin okrywowych. Mogą być sadzone w większych grupach składających się z jednej odmiany lub kilku różniących się liśćmi i wysokością.
TIARELLA
Grupa bylin wcześnie i średnio wcześnie kwitnąca, o niezwykłych kształtach i barwach liści, szybko rozrastająca się, o delikatnym zapachu kwiatów, powtarza kwitnienie; tolerancyjna na warunki siedliskowe; dobrze znosi cień.
http://www.plantpol.com.pl/strony/1/i/486.php
Tutaj możesz sobie porównać wszystkie 3 grupy roślin .Ja mam na żywo problem z rozróżnieniem żuraweczki i tiarelli .Są bardzo podobne .Znawcy pewnie robią to bez problemu ,ale ja do nich, niestety nie należę .