Bishop, Pola, Moni - dzięki kochani za troskę! To trochę śmieszne, ale to dzięki Wam dowiedziałam się, że zalewa moje miasto

Nic jeszcze nie oglądałam, nic nie słuchałam. Chciałam w pierwszej kolejności sprawdzić czy Forum już działa. A tu taka niespodzianka! W tej chwili już "wszystko wiem". Zalewa miejscami centrum i Stare Miasto. Tam często są podtopienia. Elbląg nie dość, że jest położony bardzo nisko npm to jeszcze leży nad rzekami i wieloma kanałami. Na szczęście mój blok nie jest zagrożony zalaniem i działka chyba też nie. W nocy była u nas straszna wichura. Teraz też jeszcze wieje okrutnie.
Jeszcze raz dziękuję, że martwiliście się o mnie.
Fajnie, że Forum znów działa! Widać spore zmiany. Jak dla mnie jest tu teraz trochę dziwnie... pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Nie widzę opcji wstawiania zdjęć. Nie można?
Monia - mój skalniak jest cały młody

Lewizji nie mam, bo nie przeżyła pierwszej zimy u mnie. A potem wyczytałam, że nie jest zbyt łatwa w uprawie i odpuściłam sobie. Delospermy niestety też są wrażliwe na nadmiar wody.
Jolami - uważam, że jak najbardziej powinnaś spróbować swoich sił z daturą. Uważam, że warto. Gdyby była jakaś możliwość to chętnie podesłałabym Ci kawałek swojej.
Witaj
Aguś! Dziękuję za miłe słowa! Tak - staram się. Nie zawsze jest tak jak bym chciała, ale staram się. Ja w zasadzie bazuję na roślinach wieloletnich-bylinach. Jednorocznych mam niewiele. W tym roku wyjątkowo kiepsko mi poszło z sianiem. Z tym planowaniem to u mnie też nie jest najlepiej. Jakoś nie bardzo to wszystko ogarniam

Przez pierwszy rok-dwa dużo roślin sadziłam tam gdzie było miejsce lub do przechowalni czyli na kawałek rabaty na którą nie miałam i chyba wciąż nie mam pomysłu. Teraz najwyższy czas by zacząć działać planowo. Niestety zmiana lokalizacji altany wciąż stoi na przeszkodzie by zaplanować całość. Roślin posadziłam całe mnóstwo - to dzięki forumkom ta różnorodność w ogrodzie - potrafią i chcą się dzielić tym co mają
Markusie - dzięki! Problem ze wstawianiem zdjęć znów aktualny