Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Irenko :!: Szkoda, że część zdjęć mi się nie otwiera :cry: Ale te, które się otwarły zachwycają. Tojad dwukolorowy mój faworyt. A z innych niebieskokwitnących bylin, czy nie myślałaś o przetaczniku długolistnym? On tej wysokości, co tojad i długo zawiązuje nowe kwiaty. Inne przetaczniki też niebieskie tylko niższe. Poza tym lobelie wielkie też w kolorze niebieskim warte polecenia. Pięknie Ci kwitnie czerwona lobelia.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko przepięknie kwitną Ci kwiatuszki :D masz wspaniałe aksamitki, takie wielkie pełne kule- strasznie mi się podobają :D i tak pięknie kwitną Ci różyczki, moje w większości odpoczywają, już niewiele kwitnie, liliowiec cudo, a zdjęcie z rudbekiami mistrzowskie :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Moi mili goście, za tle sympatycznych i pochlebnych słów serdecznie dziękuję.

Haniu w ubiegłym roku przyglądałam się rabacie z różami i myślałam gdy róże przekwitną, to co tam będzie i w tm roku, żeby nie było pusto posadziłam aksamitki, będą kwitły do mrozów, tymi ładnymi i trwałymi kwiatami można wszystkie puste miejsca wypełnić. Kwiaty tojadu i dzwonków na pewno będziesz miała tylko podpowiedz w sklepie ogrodniczym, ja tak robię.

Mariolko jest mi miło, że taki prosty pomysł podoba ci się, czasem coś wyjdzie bez wielkiego wysiłku.

Geniu jesteś bardzo miła ale mnie do twoich kolorów daleko, daleko i jakoś nie wierzę, że nie będziesz miała co pokazywać na forum. U ciebie zawsze i o każdej porze znajdzie się coś ciekawego. Zgadzam się z tobą, że najpiękniejsze minęło.

Alu rozwary są różnej wysokości i o różnych kolorach. Mój ma około 60 cm wysokości ale widziałam niziutkie i całe krzaczki w kwiatach. Czy długo kwitnie, myślę, że niedługo. około 2 tygodni i później łodygi żółkną.

Jacku nie wiem co się stało ale zniknęły fotki z 21.07.09, odtworzę je poniżej postów. Podoba ci się dwukolorowy tojad a mnie niebieska lobelia, może na to znajdziemy jakąś radę. Wspominasz też o przetaczniku, jeden już mam ale jest niski, a takiego o jakim piszesz, nie znam. Mam jeszcze pytanie, czy niebieska lobelia jest taka wysoka jak czerwona?

Agusiu kupiłam nasiona aksamitek, miały być niziutkie 25 cm a są dużo wyższe ale kwiaty mają rzeczywiście wielkie i ostry, pomarańczowy kolor. Teraz gdy dużo kwiatów przekwitło to i to dobre.

Zamieszczam ponownie zdjęcia z 21.07.09 r., które zniknęły.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wklejam ponownie zdjęcia, które stały się niedostępne na forum. Nie wiedziałam dlaczego tak się dzieje ale najprawdopodbniej przez to, że córka nieopatrznie usunęła je z galerii strony TinyPic, której używam do wklejania zdjęć na forum. Mam nadzieję, że taka sytuacja się nie powtórzy.

Zdjęcia z 25.07.2009 r.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia z 29.07.2009 r.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Irenko ależ cudny ten Twój tojad :roll:
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Irenko,
Szczena mi opadła na klawiaturę z wrażenia, widoczki przepiękne jak zwykle z Twojego ogródka o każdej porze roku dech zapierają, przecudne roślinki i fantastyczne zestawienia, mistrzostwo ogrodnicze chylę czoła, kremowy liliowiec super
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

Witaj Ireno. :wit Zwiedziłam Twój ogród po raz pierwszy i jestem pod ogromnym wrażeniem bogactwa roślin i wspaniałych zdjęć.
Myślę, że będę u Ciebie częstym gościem. Pozdrawiam. Ania ;:113
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Witaj Irenko ! U Ciebie jak zwykle pięknie. Mnie też podoba się niebieski pełny dzwonek w Twoim ogrodzie ,
a jeśli chodzi o niebieski kolor kwiatów to może jeszcze podpowiem o trzykrotkach są w różnych odcieniach niebieskiego i fioletu no i oczywiście ostróżki , ale Ty chyba je masz.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Irenko jeżeli Twój ogród nie jest kolorowy to kogo jest , u mnie też powoli wszystko przekwita ,oczywiście zostaną begonie ,aksamitki chryzantemy zawilce zimowity no i na razie floksy ale większość kwiatów już przekwitła przekwita .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko wspaniale, że wkleiłaś te zdjęcia bo są naprawdę bajeczne :D Twoja biegnąca od brameczki ścieżka jest niesamowita, ja to chyba dalej bym nie weszła tylko na niej została- prawdziwe cudo, a okazuje się że dalej są następne niesamowite widoczki :shock: :D Liliowce cudo, ja na nie nieuleczalnie zachorowałam, a jak patrzę na takie niesamowite kępy jak u Ciebie, to jestem coraz bardziej chora
:roll: Przepiękna kępa pysznogłówki , bajecznie wygląda, a i floksy- kosmos. W ogóle masz niesamowite rozrośnięte ,olbrzymie kępy wspaniałych kwiatów.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Śliczny tojad ,ten dwukolorowy .
Ścieżka i po bokach same cudeńka ,mnie powaliły . :shock:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu mają żywe kolory, dlatego wyróżniają się spośród innych kwiatów i wyglądają dość ładnie.

Asiu ale ty mnie podładowujesz, aż nie wiem co napisać, dziękuję za tak miłe słowa. Gdy tyle lat zajmuję się działką to staram się aby było przyjemnie i ładnie wyglądało.

Aniu ależ z ciebie ranny ptaszek. Miło mi, że już po pierwszych odwiedzinach podoba ci się u mnie. Zapraszam do mojego ogrodu, będziesz zawsze miłym gościem, dziękuję za pochlebne słowa.

Adamie znalazłeś się!!! Długo cię nie było, dziękuję za miłe słowa. Trzykrotkę i ostróżkę kiedyś miałam, kwiaty są ładne ale po przekwitnieniu wyglądały nieciekawie, liście żółkły albo kładły się na ziemię, zamieniłam je na liliowce.

Geniu jakie kolory, najzwyklejsze floksy i coś tam jeszcze. Tak bywa gdy ma się same byliny. Jeszcze powinno coś zakwitnąć ale nieco później. Często jestem u ciebie i podziwiam piękne kwiaty.

Agusiu dzisiaj jestem aż zakłopotana, tyle miłych i sympatycznych słów, po prostu pięknie dziękuję. Miałam trochę problemów ze zdjęciami ale mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze. Piszesz o ścieżce, poza nią też jest kilka przyjemnych zakątków, może mniej kolorowych ale za to zielonych i pięknie pachnących. Liliowce mają po kilka lat i wyrosły na duże krzaczory, chciałabym mieć ich więcej, bo są naprawdę piękne. Muszę koniecznie wygospodarować jakieś miejsce, chociaż będzie trudno. Inne kwiaty też się porozrastały ale rzeczywiście takie duże kępy dość dobrze wyglądają.

Jolu chyba te kolory tak wyróżniają je sposród innych kwiatów. Przy ścieżce narosło tych różnych krzaków, że już nie można nic posadzić. Dziękuję za odwiedziny.

Dzisiejszy dzię był bardzo gorący ale jakoś kilka fotek udało się zrobić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Irenko muszę Ci powiedzieć,że na drugi rok u mnie wokół róż też będą aksamitki.Cudowne zestawienie
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Irenko zgadzam się z Hanką ślicznie wygladają różyczki z aksamitkami, piękne floksy :D :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Iruś , te róże w aksamitkach Ci "wypaliły" rewelacja!!!Super zdjęcie!!!Brawo!!! ;:138 ;:138 ;:138
Maryna. ;:141
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”