Grażynko co do głogu to zaraz polecę na dwór i sprawdzę, bo mi wyleciała z głowy odmiana
Mój ogród - Janek, cz.2
- Janek
- Przyjaciel Forum

- Od: 21 paź 2006, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
a no i jeszcze jedno. zaryzykowałem i kupiłem dziś trawe pampasową. wygląda tak:

myślę, ze skoro kwitła w zeszłym roku to w tym również. ale generalnie mam też pytanie
powinienem pozbyć się już tego zeszłorocznego kwiatostanu? a i czy liście moge jakoś skrócić czy je zostawić? bo większość jest do połowy zielona a od połowy sucha i średniawo to wygląda, a ja z takimi trawami generalnie nie mam zbyt dużego (żadnego
) doświadczenia 

myślę, ze skoro kwitła w zeszłym roku to w tym również. ale generalnie mam też pytanie
Siemanko Janek, widzę, że kupiłeś trawę pampasową. Preferuje ona piaszczyste przepuszczalne położe. Nie lubi, szczególnie zimą, gdy woda długo zalega w podłożu i może ci zgnić. na zimę jest ja dobrze okryć aby nie przemarzła. Ten piuropusz możesz obciąć, jeżeli nie chcesz aby się rozsiała, a liści nie rusz.
- Janek
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
bo mama mówi "zostaw bo łądnie wygląda", ale w sumie czu ja wiem... ;) chyba pójdę i sie pozbędę. gleba akurat jest dość piaszczysta jak to w ogóle bywa u nas na śląsku, więc nie powinno być źle. co do przemarzania to nawet nie straszcie, bo głęboko wierzę, że mi sie uda ją przezimować
zobaczymy jak w ogóle będzie sobie radziła i czy zakwitnie u mnie w tym roku... a liście może ciut podetnę bo naprawdę trochę niefajnie to wygląda...
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janku to co nieco jest ekstra.
Pięknie kwitnące azalki.
Widzę, że szykuje się zakątek leśny z azalkami - będzie super.
A ja trzymam kciuki za egzaminy - niech wszystko wyjdzie na naj ........
Pięknie kwitnące azalki.
Widzę, że szykuje się zakątek leśny z azalkami - będzie super.
A ja trzymam kciuki za egzaminy - niech wszystko wyjdzie na naj ........
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Janek
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
teraz to już tylko za wyniki można trzymać. ale przyda się na pewno! kurczę, żeby mi wystarczyło na studiakogra pisze: A ja trzymam kciuki za egzaminy - niech wszystko wyjdzie na naj ........
a pogoda u mnie dziś tragiczna. od rana leje i nie wiem co robić, bo nie umiem wysiedzieć w domu... chyba sie zabiorę za porządki jakieś, albo w końcu za to malowanie... ach. trzeba planować
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Fajnie, że wszystkie egzaminy masz już za sobą ....a o wyniki na pewno możesz być spokojny.
znając Ciebie.
Świetnie odpocząłeś przy nowej rabatce po egzaminach widzę....a zakupy ekstra.
.
Jak posadzisz to wklej fotkę koniecznie.
Po dzisiejszym wyczekiwanym deszczu może w końcu trawa się zazieleni na tych naszych piaskach.

Świetnie odpocząłeś przy nowej rabatce po egzaminach widzę....a zakupy ekstra.
Jak posadzisz to wklej fotkę koniecznie.
Po dzisiejszym wyczekiwanym deszczu może w końcu trawa się zazieleni na tych naszych piaskach.