Irlandzki Ogrod Ani.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
izabelka34
100p
100p
Od: 15 lip 2009, o 16:54

Post »

witam Cie Aniu,oraz wszystkich z tego forum:)masz piękny ogród:)ja tez mieszkam w Irl,i również chce tu miec swój maly ogrodzik,powoli sie zabieram do pracy...ale jestem zielona w tym temacie...,wlasnie sledze te forum i sie ucze.pozdrawiam
pozdrawiam Iza
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit
Gosiejko jeszcze nie wiem czy bidulka :lol: Dzisiaj idę do ;:16 ;:202
Dawid ano mam pecha i co zrobić ;:88
Izabelko ;:7 .Dziękuję :oops: Strasznie się cieszę,że jesteś na forum.. ;:1 Wkońcu jakaś sąsiadka :D :D Zaraz zajrzę do Twojego ogródeczka :D

Zrobiłam dziś kilka fotek w ogródku..mam nadzieje,że mnie sąsiedzi nie widzieli :lol: :lol: Jak kuśtykam po ogrodzie z aparatem :;230
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
izabelka34
100p
100p

Post »

Aniu ja dopiero mam zamiar zrobic sobie ogródek,jestem w trakcie przeprowadzki i tam mam kawalek miejsca zeby sobie cos posadzic ,tylko ze na razie w tym moim ogrodku jest pelno zielska,kamieni i glina,ale widzac jak Ty ze swojego zrobilas piekny ogrod, to mi tez sie uda,choc ja niemam tyle miejsca co Ty,ale zawsze cos,chocby maly kawlek ale cieszy.jestem poczatkujacym ogrodnikiem i zelonym hehe...tu gdzie mieszkam w tej chwili,mam do zabrania ze soba,róze,mieczyki i irysy,mam nadzieje ze mi nie padną gdy je wykopie i przesadze w nowe miejsce:)p.s Aniu to jest Twoj dom,czy go wynajmujesz?
pozdrawiam Iza
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Aniu, przed hortensja rosnie jakis krzaczek. Czy dystans miedzy nimi jest wystarczajacy? Czy ten zielony krzaczek nie zasloni niebawem(kiedy sie rozrosnie) Twojej slicznotki?
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witajcie ;:98 Jednak nóżka nie skręcona..tylko kostka w śródstopiu pęknięta :cry: Od wczoraj wieczór jeździłam od lekarza do lekarza..już mam dość :x
W gips nie włożyli tylko kazali nie chodzić i tyle..za 4 tygodnie na kontrole :roll:

Iza nie ważne,że malutki..ważne że w ogóle jest.Pisałaś,że już coś zaczęłaś robić w ogródku..Rób zdjęcia aktualne i wstawiaj.Będzie póżniej można porównać zmiany :D Ja też jestem zielona w temacie :lol: :lol:
Dom mamy wkońcu swój po czterech latach tułaczki po IE. :D
Felu ten krzaczek to magnolia :lol: Ma mieć niebieskie kwiaty :roll: Ona będzie miała gołe łodygi na dole ,więc hortensja może ją otulić :roll: Tak mi się wydaje :roll: Najwyżej będę przycinała hortusię.. :lol: A obok planuje jeszcze posadzić róże..kwiaty w kolorze fioletowym :roll:

Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Aniu kto przez 4 tygodnie będzie dbał o ogródek? Strasznie mi Ciebie szkoda, dbaj o nóżkę niech się szybko goi :D

Jest jeden plus Twojej kontuzji: będziesz częściej na forum!! :D
A tak właściwie co Ty robiłaś, że pękła Ci kostka w śródstopiu? :shock:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
izabelka34
100p
100p

Post »

Aniu przykro mi z powodu twojej nogi,ale pewnie juz wiez jak tu leczą,naprawde to dziwne ze gipsu niezalozyli...zycze szybkiego powrotu do zdrowia:)a co do ogródka to na razie męcze sie z zielskiem,mąz maluje dom a ja walcze z chwastami...a z tymi zdjeciami to nie wiem co bedzie:/my czekalismy 2lata na dom...pozdrawiam
pozdrawiam Iza
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

i to mi się podoba....4 lata 2 lata.....w Polsce większość - nigdy....
Iza a Ty w jakiej miejscowości mieszkasz?

Ania
kiepsko bo mogli chociażby usztywnić....no ale widać tak mają,mój syn z szefem w zeszłym roku mieli wypadek samochodowy, wjechał nocą jakiś podpity gówniarz ( stąd się dowiedziałam ze w IE można praiw po pijaku jeżdzić 0,8 promila można mieć :shock: ) jako że panowie jechali bez zapiętych pasów to szef prawie wyleciał przez szybę a mój syn walnął glową w sufit dość porządnie- karetka przyjechała...obmacali ich, popytali...i pojechali :shock: syna zapytali tylko czy sam mieszka, jak usłyszeli że nie- powiedziano mu, będziesz zle sie czuł...to wtedy należy pojawić się w szpitalu...

uważaj na tę noge!!!
Awatar użytkownika
izabelka34
100p
100p

Post »

Tess ja mieszkam 2,5 roku w Galway,piękne miasto;)a co do mieszkań w Polsce to az szok,moja koleżanka jest sama z dwójką małych dzieci(mąż od niej odszedł niedawno) i dostała 1pokojowe mieszkanie,kuchnia bez łazienki,a toaleta na dworze i mieszkanie do remontu!! :evil: to jest Polska,zaraz mnie nerwy biorą jak o tym myśle...lepiej skupie sie na robieniu ogrodu,mam jeszcze dużo pracy....pozdrawiam i wszystkim życzę miłego dnia.p.s.Ania wracaj do zdrowia i oszczędzaj noge:)niedreptaj za duzo :P
pozdrawiam Iza
x-T-s
---

Post »

Iza

byłam w Twojej miejscowości jak syn mieszkał w Sligo :lol:
dobrze rozumiem...dostałaś, czy normalnie kupiłaś ten dom.....
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witam ;:7
Dziewczyny bardzo dziękuję za troskę ;:79
Gosiu na razie nie ma nic pilnego do roboty w ogródku :roll: Jedynie koszenie trawy,to M zatrudnie :lol: :lol:
Sama nie wiem jak to zrobiłam :lol: :lol: Zbiegałam szybko ze schodów i źle policzyłam dolne stopnie :roll: Myślałam,że został jeden a były jeszcze trzy...no i buch na podłoge :lol: :lol: :shock:

Iza Galway to przepiękne miasto :roll: Byłam tam dwa razy.Ja mieszkam po drugiej stronie wyspy :roll: Nad morzem.Może byłaś kiedyś w County Wicklow?Super,że macie już swój domek :D to znaczy,że zamierzacie tu zostać :roll: :?: Tak jak my... :D Życzę Ci miłej pracy w ogródeczku :P

Tess masz racje w Polsce nie zaciekawie.. :cry:
To straszne co piszesz o tym wypadku :shock: :shock: Powinni chociaż ich zabrać na badania jakieś :shock:
Lepiej w Irlandii nie chorować...ja kiedyś czekałam na pogotowiu od 1 w nocy do 7 rano...aż mnie lekarz przyjmie..już sama wyzdrowiałam :lol:
Wczoraj mi przepisali recepte na tą noge :shock: Pytałam w aptece,co to?Przeciwbólowe,walium i osłonowe na żołądek :shock: :lol:

Pozdrawiam Ania.
x-T-s
---

Post »

Ania

niezły zestaw, a z drugiej strony nie latają ludzie z "byle" czym do lekarza...

ja zaraz ide kosic trawkę, urosła "po pachi" :lol:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

O co ja tu czytam. Wypadek :? To niedobrze
ale mam nadzieje że noga szybko dojdzie do siebie.
Ja dzisiaj myślałem że skręciłem sobie rękę ale całe szczęście
tylko ją nadwyrężyłem 8) :lol: :lol: :lol: :lol:
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kolorowo u Ciebie :) Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie. Zdrówka życzę :)
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Aniu, araukaria rzeczywiście tyle kosztuje . Ta ma grubemniezwykle twarde i ostre liście, więc jest nieco inna od tej którą zazwyczaj spotykamy.

Aniu, nie tylko w kwestii zupy mamy podobnie. Tak jak ty mam problem z palcem u stopy. Wczoraj byłam u ortopedy, który wyznaczył termin operacji na 7-mego września, aby usunąć jeden problem, pozostaje drugi z ktrórym jakoś trzeba będzie żyć, bo potem to tylko czeka mnie blokada stawu. W tym wszystkim jest jednak coś pozytywnego, bo będę miała specjalny but, który umożliwi chodzenie 3 dni po operacji. Jest też drugi pozytyw, operacja się odbędzie w przepięknym mieście Quimper. Teraz odbywa się tam festiwal kultury bretońskiej. Może pojedziemy tam w sobotę lub w niedzielę to zrobię fotki. Wszystko zależy od pogody, wczoraj było bardzo ładnie i zapowiadają piękny weekend.
Jak z Twoim palcem?
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”