Ogród Idy74 2009r cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ida74 pisze: Dzisiaj dostałam niespodziankę -sadzonki po 20 heliotropów,begoni,cyni,lobelii,nagietków.Więc po południu sadzenie :D Fotki zrobię .
Kochana a gdzie Ty to wszystko posadzisz? Przecież już masz niezły busz w ogrodzie!
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo przekwitają tulipany i niezapominajki .A tych w tym roku było troszeczkę.Przekwitły żonkile .W to miejsce posadzę właśnie kwiatki.Wczoraj pikowałam szałwie różnego gatunku i koloru :wink: Będzie niezła plama kolorów.
Izo masz rację ,też zauważyłam ,że u mnie taki nie uporządkowany busz się zrobił,ale to ma swój urok.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Nie miałam nic złego na myśli pisząc busz. Nie chodziło mi o dziką dżunglę, raczej o obfitość roślin i rabatki bez prześwitów :wink:
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ido

Na ślimaki bez domków kupisz w sklepie ogrodniczym niebieskie granulki- bardzo skuteczne nie tylko na te paskudztwa ale na nornice i turkucie podjadki/ sprawdziłam to u siebie na działce/ . Ślimaki "padają jak muchy", nornice jak się tego najedzą to wychodzą na wierzch, chodzą jak pijane i szybciej można je zlikwidowac, turkucie podjadki też wychodzą na wierzch i wyciągają się nogami do góry - mrówki zaczynają konsumpcję.
Nazwy nie pamiętam- w tym roku tego nie stosuję ponieważ mam 3 -latkę,"której wszędzie pełno" więc ze względu na nią odpuściłam

Fajne fotki, bardzo lubię ogladać.

Ewa
ida74
---

Post »

Izo toć wiem :lol: Ale u mnie naprawdę jest busz .Mam problem z pieleniem pewnych miejsc,nie ma dojścia.Prześwity się zrobią jak usunę niezapominajki i suszki tulipanów i żonkili :?
Ogis1 dzięki za rady.Skorzystam na pewno,bo można dostać obłędu z robalami wszelkiej maści.Mrówki też u mnie mieszkają-czerwone żółte i czarne :? Jutro je zatruję...Dzięki za komplement ,ale moje zdjęcia są niezbyt udane,ale staram się...tzn uczę się.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ido witaj prawie nocną porą.
Ogród mam podlany ale grad podziurkował mi wszystkie hosty :!: :!: :!:
ida74
---

Post »

Olu tak mi przykro :( Miałaś takie piękne hosty...Kurcze ,żeby u mnie nie było gradu ,bo truskawkom to zaszkodzi ... :cry: :!: Pogoda dzisiaj listopadowa...zimno i wietrznie..
ida74
---

Post »

Wow :shock: już wtorek,a mnie nie było 4 dni na forum.Brak czasu -niestety :?
Wieczorkiem trochę zdjęć z ogrodu i niedzielnej wycieczki .Było cudownie kolorowo ,pachnąco i śpiewająco.Dostałam trochę roślin :lol: A hosty ,które widziałam posadzone nad rzeką i małym strumyczkiem przyprawiły mnie o ból głowy.Ptaszki śpiewały ,komary cięły ,a strumyczek szumiał.Raj :!: :!: :!:
Z tulipanów na ogrodzie zostały niedobitki .Rozkwitają łubiny i piwonie.Już niedługo zakwitnie wiciokrzew.Truskawki kwitną na całego .W niedziele pojemy już trochę .Z owoców pojadłam już agrestu zielonego -niedojrzałego -taki lubię najbardziej :D W mojej tui jakiś ptaszek uwił sobie gniazdko i zniósł już 3 jajka ...
Relacja fotograficzna wieczorkiem...
ida74
---

Post »

fotki z wycieczki Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ida74
---

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekA na ostatnim zdjęcie ,które mi się najbardziej podoba ,oczywiście z mojego ogrodu. :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Iduś bo ja się pogubiłam, przez chwilę pomyślałam, że wszystkie te zdjęcia są z Twojego ogrodu, ale coś mi się przypomniało że Twój ładniejszy, kolorowszy :D
ida74
---

Post »

Alu zdjęcie mojego ogrodu jest na ostatnim zdjęciu :D Dzięki za komplement :oops: Już niestety nie jest tak bardzo kolorowo,ale robi się coraz ciekawiej :D
ida74
---

Post »

Spotkała mnie dzisiaj wielka niespodzianka :lol: dostałam wielgaśną paczkę z roślinkami od Halinki Kwak :!: :!: :!: Wszystko pięknie zapakowane i opisane.A ile niespodzianek ... :shock: Dziękuję Ci Halinko bardzo ,ale się nawet nie spodziewałam ...Mam nadzieję ,że uda mi się jakoś odwdzięczyć.Pochodż i poszukaj czegoś u mnie ... :D :D :D
sylwekw

Post »

Ida .... oprócz wszystkich innych pochwał mnie powaliło na kolana coś jeszcze ..... zaczęłaś pisać o swoim ogrodzie zaledwie w styczniu 2009. Mineły tylko cztery miesiące a tu 120 stron w pierwszej części wątku i ponad 30 w drugiej. To chyba jakiś swoisty rekord :-)
ida74
---

Post »

sylwekw witaj u mnie pierwszy raz :D Jakoś się nawet nie zastanawiałam nad tym :wink: Samo jakoś tak wyszło.I nie przesadzajmy z tym rekordem ;:12
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”