Dalie z nasion cz.1
Re: Dalie z nasion
Tylko one są takie strasznie malutkie ledwo dostrzegalne gołym okiem. Nie mam jak ich usunąć. Mam przesadzić kiełkujące nasionka?
ja tez czesc uszczykiwalam a czesc nie ...zobaczymy jaka roznica....Ja swoje uszcykiwalam nad czwartym lisciem bo sa dosyc niskie i zwarte...Rozne szkoly sa...Moim zdaniem każdy powinien dopasowac do swoich warunkow.Wczoraj odwiedzilam sito thompsona i juz mnie korci zamowic jeszcze inne dalie hehehhe......jakby je tak bezposrednio do gruntu wysial
zdaza zakwitnac?

Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
- Silvia_pl
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 19 lip 2011, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja w Norwegii siałam po 15 maja do gruntu i zakwitło w sierpniu... A tu zimniej
Silvia_pl
Ja chyba też pół na pół zrobię, nie będę wszystkich uszczykiwac 

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola
nie wytrzymalam i zamowilam u thompsona dalie figaro....wg. mnie sliczna jest...heehhe mysle ze jeszcze zdaze wysiac.......w sumie to rosliny dostaja powera koniec marca poczatek kwietnia....dzien dlugi i szybciej rosna
kot mi obzarl z 5 sadzonek...zostaly same kikuty...juz chcialam je wyrzucic a one puszczaja nowe listki......Dalie mocne sa nic ich nie zabija hehhee
kot mi obzarl z 5 sadzonek...zostaly same kikuty...juz chcialam je wyrzucic a one puszczaja nowe listki......Dalie mocne sa nic ich nie zabija hehhee

- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Oho, widzę, że kogoś tu zaraziłem Thompsonem i Morganem. 
Ja w sumie tylko ich dalie siałem w tym roku ? trzy różne odmiany ? i o ile tak Colarette Dandy jak i Black Ball mi wschodzą jak marzenie, o tyle z pomponowych wykiełkowało całe jedno nasionko... Będę dosiewał w najbliższy weekend.
Pozdrawiam!
LOKI

Ja w sumie tylko ich dalie siałem w tym roku ? trzy różne odmiany ? i o ile tak Colarette Dandy jak i Black Ball mi wschodzą jak marzenie, o tyle z pomponowych wykiełkowało całe jedno nasionko... Będę dosiewał w najbliższy weekend.
Pozdrawiam!
LOKI
Colarette Dandy zamowilam tez
......teraz cie pomecze hihiihih...jak wysokie ci rosly?zadowolony byles z nich?......Z obrazka bardzo ladnie wygladaja
...wzielam tez figaro te niziutkie

- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Cate ? Colarette Dandy siałem W TYM ROKU. Trzy tygodnie temu. I jak na razie urosły mi wysokie może na jeden centymetr. 
W zeszłym roku od T&M miałem tylko maki lekarskie o kwiatach pełnych.
Pozdrawiam!
LOKI

W zeszłym roku od T&M miałem tylko maki lekarskie o kwiatach pełnych.
Pozdrawiam!
LOKI
1 cm no to rzeczywiscie jeszcze malutkie ehheheheh
Mi sie one bardzo podobaja.......moja paczka zanim dojdzie to pewnie wogole nie wyrosna ahhahaha

-
- 100p
- Od: 12 maja 2011, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie licząc liścieni? Chodzi o dwie pary liści właściwych?ninkas pisze:Lepiej zrobić to wcześniej niż 4 pary, wystarczą 2 pary (4 liście)
Moje dalie mają już ok 5cm i dwa widoczne listki. Czy mogę te sztuki już wsadzić do osobnych doniczek?
Generalnie kiedy się przesadza roślinki do osobnej doniczki? Bo np nagietki mam cieniutkie ale ponad 5cm i się gibią już. Bym chciała je poprzesadzać.
Generalnie kiedy się przesadza roślinki do osobnej doniczki? Bo np nagietki mam cieniutkie ale ponad 5cm i się gibią już. Bym chciała je poprzesadzać.
Shan-lee moje dalie wyglądają podobnie do tych z Twojego opisu i właśnie dzisiaj biorę się za pikowanie.
Moje już dość mocno się zagęściły i chcę uniknąć ich wybiegnięcia. W nowym lokum będzie im dobrze.
Pozdrawiam,
Plum
Moje już dość mocno się zagęściły i chcę uniknąć ich wybiegnięcia. W nowym lokum będzie im dobrze.

Pozdrawiam,
Plum
Btw, czy pytasz o pikowanie tych samych dalii, które kiełkowały Ci 20. marca?Shan-lee pisze:No w końcu coś się dzieje
W dwóch doniczkach bo jednym nasionku kiełkują dalie

Tak pytam o te same
Miałam w każdej doniczce 4 nasiona wrzucone i już po jednej albo dwie w każdej doniczce się pojawiły. Właściwie miejsca jeszcze trochę mają, ale może już powinnam je przesadzić. Bardziej mnie zastanawiają nagietki w białej doniczce, tym chyba się przyda już przeprowadzka? Wrzucam zdjęcia.
DALIE:

NAGIETKI:

DALIE:

NAGIETKI:

Uploaded with ImageShack.us
Moje dalie siene w lutym sa juz takie.Nawet ladne krzaczki sie juz robia,widac jak od dolu puszczaja nowe pedy.Tak sie ciesze