Ogródek Pszczółki cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ten powojnik ma jakąś konkretną nazwę? Dzisiaj widziałam podobny w Leroy Merlin i nieiwiele brakowało, a znalazłby się w koszyku, ale nie byłam pewna, czy to ten sam :roll:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS pisze:Wiesiu zachód słońca przepiękny :D piwonia i papuzie tulipany - cudo :shock: :D O rany ależ cudny ten powojnik :shock: i glicynia :shock:
Agnieszko bardzo się cieszę że Ciebie zachwycają moje i nie tylko moje roślinki. To jest najpiękniejsza pora roku
i wszystko pięknie kwitnie. Trzeba korzystać.
vertigo pisze:Ten powojnik ma jakąś konkretną nazwę? Dzisiaj widziałam podobny w Leroy Merlin i nieiwiele brakowało, a znalazłby się w koszyku, ale nie byłam pewna, czy to ten sam :roll:
Moniu To jest powojnik górski - clematis montana var. Rubens. Teraz najbardziej sprzedawana jest jego odmiana
'Mayleen' o bardziej różowych kwiatach, lekko purpurowych liściach i silniejszym zapachu. Warto spróbować.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

piękny powojnik Wiesiu :)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

abeille pisze:
AGNESS pisze:Wiesiu zachód słońca przepiękny :D piwonia i papuzie tulipany - cudo :shock: :D O rany ależ cudny ten powojnik :shock: i glicynia :shock:
Agnieszko bardzo się cieszę że Ciebie zachwycają moje i nie tylko moje roślinki. To jest najpiękniejsza pora roku
i wszystko pięknie kwitnie. Trzeba korzystać.
vertigo pisze:Ten powojnik ma jakąś konkretną nazwę? Dzisiaj widziałam podobny w Leroy Merlin i nieiwiele brakowało, a znalazłby się w koszyku, ale nie byłam pewna, czy to ten sam :roll:
Moniu To jest powojnik górski - clematis montana var. Rubens. Teraz najbardziej sprzedawana jest jego odmiana
'Mayleen' o bardziej różowych kwiatach, lekko purpurowych liściach i silniejszym zapachu. Warto spróbować.
ojej, nie przeboleję - to była właśnie ten :roll: Muszę jechać i kupić :oops:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

evluk pisze:piękny powojnik Wiesiu :)
Ewciu ten ostatni to akurat nie jest u mnie ale w sąsiedztwie. Ja takiego samego póściłam na pergole. Możesz
go obejżeć na poprzednich stronach. Zapraszam.
vertigo pisze: ojej, nie przeboleję - to była właśnie ten :roll: Muszę jechać i kupić :oops:
Nie martw się Moniu na pewno jeszcze będą. Po ile je sprzedają w Polsce? U nas są po 12 euros.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesiu takie cuda pokazujesz, że człowiek w kompleksy wpada.
Też mam ten powojnik i myślę czy nie puścić go na mój żywopłot z tuji.
Trochę się obawiam bo tuje przycinam każdego roku i trochę chyba byłoby to problematyczne, ale może się zdecyduję. Pięknie wyglądałyby takie kwiaty na tle zieleni. :roll:
U mnie też już pierwsza różyczka zrobiła pączki i niedługo zakwitnie. :P
Ale i tak daleko do tego co kwitnie już u Ciebie. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

abeille pisze:
Ewciu ten ostatni to akurat nie jest u mnie ale w sąsiedztwie. Ja takiego samego póściłam na pergole. Możesz
vertigo pisze: ojej, nie przeboleję - to była właśnie ten :roll: Muszę jechać i kupić :oops:
Nie martw się Moniu na pewno jeszcze będą. Po ile je sprzedają w Polsce? U nas są po 12 euros.
18zł
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

kogra pisze:Wiesiu takie cuda pokazujesz, że człowiek w kompleksy wpada.
Też mam ten powojnik i myślę czy nie puścić go na mój żywopłot z tuji.
Trochę się obawiam bo tuje przycinam każdego roku i trochę chyba byłoby to problematyczne, ale może się zdecyduję. Pięknie wyglądałyby takie kwiaty na tle zieleni. :roll:
U mnie też już pierwsza różyczka zrobiła pączki i niedługo zakwitnie. :P
Ale i tak daleko do tego co kwitnie już u Ciebie. :wink: :lol:
Grażynko nie masz żadnego powodu wpadać w kompleksy. Twój kogrobusz jest uroczy i istny wzór dla mnie.
Możesz puścić powojnika na żywopłot. On się dobrze go czepia przeciwnie niż do bluszczu na którego nie chce wcale
się przykręcać. Myślę że on jest zbyt trujący dlatego go omija. Ja daję radę przycinac tuje dwa razy do roku odczepiając
powojnika od przyciętych gałęzi. Fakt że trzeba się troszkę więcej napracować ale warto dla efektu.
vertigo pisze:
abeille pisze:
18zł
Moniu jak tanio u Was aż pozazdrościć. A u nas ceny cały czas lecą w górę, szczególnie w tym roku.
Aż portfelowi jest smutno.

;:145 ;:145 ;:145
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

abeille pisze:
U nas są po 12 euros. (...) Moniu jak tanio u Was aż pozazdrościć. A u nas ceny cały czas lecą w górę, szczególnie w tym roku.
Aż portfelowi jest smutno. ;:145 ;:145 ;:145
Nie chcę się wtrącać, Pszczółko, ale po pierwsze, można kupić znacznie taniej, zależy gdzie się kupuje i jak duży (poza tym bywają bardzo korzystne promocje), a po drugie nie można porównywać cen tutaj i w Polsce, bo pensje tez nie są porównywalne. :wink:
Przed chwilą odnalazłam etykietkę. Za swój zapłaciłam 4€95 rok temu w "Jardin de France" a tej zimy kupiłam kilka wielkokwiatowych w podobnej cenie (nieco poniżej 5€, w Leroy Merlin). Dobrze szukaj , Pszczółko! :wink:

;:196 ;:100
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Fleur 78 pisze: Nie chcę się wtrącać, Pszczółko, ale po pierwsze, można kupić znacznie taniej, zależy gdzie się kupuje i jak duży (poza tym bywają bardzo korzystne promocje), a po drugie nie można porównywać cen tutaj i w Polsce, bo pensje tez nie są porównywalne. :wink:
Przed chwilą odnalazłam etykietkę. Za swój zapłaciłam 4€95 rok temu w "Jardin de France" a tej zimy kupiłam kilka wielkokwiatowych w podobnej cenie (nieco poniżej 5€, w Leroy Merlin). Dobrze szukaj , Pszczółko! :wink:

;:196 ;:100
Alu ja nie po to żeby się skarżyć :oops: tylko ot takie babskie narzekanie. Przecież trzeba na coś ponarzekać
nieprawda. A najlepiej to na ceny. ;:128
Nie mówię że w Polsce są tanie roślinki, one byłyby tanie dla nas przy naszych pensjach, a pomarzyć zawsze można. ;:152
A co do tutejszych cen, to w pobliskich sklepach ogrodniczych ceny nie są niestety tak niskie jak podajesz, aż szkoda.
One są takie bardziej miejskie. Nawet w LM niedaleko ode mnie są dużo wyższe, ale zawsze można coś znależć po
cenach do zaakceptowania. Tak jak mówisz, wystarczy poszukać.
Buziaczki ;:79
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wiesiu, ale ten powojnik mnie p o w a l i ł , będę sie za nim rozgladać, zreszta u Ciebie naprawde sa piekne okazy, ja juz sie zadomowiłam na tarasie, jest mi tu bardzo, bardzoooooooooo fajnie, ale nie nadużywam gościnnosci wybywam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Wiesiu mój migdałek jest mały bo co roku go przycinam. W tym miejscu
nie może być duży.Jutro odezwę się na pw.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

abeille pisze: ja nie po to żeby się skarżyć :oops: tylko ot takie babskie narzekanie. Przecież trzeba na coś ponarzekać
nieprawda. A najlepiej to na ceny. ;:128

Fakt, a nawet święta prawda! :lol:
abeille pisze:
A co do tutejszych cen, to w pobliskich sklepach ogrodniczych ceny nie są niestety tak niskie jak podajesz, aż szkoda.
One są takie bardziej miejskie. Nawet w LM niedaleko ode mnie są dużo wyższe, ale zawsze można coś znależć po
cenach do zaakceptowania. Tak jak mówisz, wystarczy poszukać.
Możliwe. Przecież u mnie to już prawie Normandia. :lol:

Jak do mnie przyjedziesz, pojedziemy na zakupy do "moich" sklepów. (Ale i tak bez worka pieniędzy pewnie sie nie obejdzie... :lol: :lol: :lol: )

Buziaczki! ;:168
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

tara pisze:Wiesiu, ale ten powojnik mnie p o w a l i ł , będę się za nim rozgladać, zreszta u Ciebie naprawde sa piekne okazy, ja już się zadomowiłam na tarasie, jest mi tu bardzo, bardzoooooooooo fajnie, ale nie nadużywam gościnnosci wybywam
Taruś posiedź ile tylko chcesz, zawsze będzie kawka i wolny fotelik dla Ciebie z widoczkiem na clematisa.
danutab pisze:Wiesiu mój migdałek jest mały bo co roku go przycinam. W tym miejscu
nie może być duży.Jutro odezwę się na pw.
Danusiu Migdałek nawet przycinany jest śliczny. Ja moje dorodne też muszę ostro ciąć by nie zabierały
miejsca innym. Zajrzę jutro na PW. Milej nocy Danusiu.
Fleur 78 pisze: Możliwe. Przecież u mnie to już prawie Normandia. :lol:

Jak do mnie przyjedziesz, pojedziemy na zakupy do "moich" sklepów. (Ale i tak bez worka pieniędzy pewnie się nie obejdzie... :lol: :lol: :lol: )

Buziaczki! ;:168
Alutko przyjadę na pewno z workiem i pewnie spustoszymy wszystkie Twoje sklepy. Nic dla innych nie zostanie
Hi Hi Hi ;:112
Milych snów Alutko.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam pytanie: co to za roslinki - te niebieskie?

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”