Mój mikroskopijny ogródeczek - Ania Kropelka
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Aniu z samego rana. Wpadłam z kawką a tu tak wesoło. Aż mi się buzia uśmiechnęła. Miłego dnia życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Ania Kropelka
iwonaxp pisze:Cyntia czasem tak jest że człowiek promienieje radością i oby tak jak najczęściej.
Ania przesyła jakieś pozytywne bioprądy i gwarantuje tutaj miło spędzony czas:)
Edytka niesamowita co ? do tego zwierzyńca brakuje jeszcze papugi "Sary" , żółwia czerwonolicego "Filipa" no i psa "Dinki "ale ich to przedstawię niebawem na swoim wątkuEdytaB pisze:Co za rodzinka
Oj Iwonko, dziękuje Ci bardzo za miłe słowa

a co do wczorajszego dnia, to udało mi się wyrwać kolejne dwie...... hi, hi, hi
wczoraj liczyłam że samych róż mam do posadzenia 20 krzaków

A czy BENEX to ten sam co BENEK195, bo niegoi czasem zamawiam. A co do wyjazdu do Krakowa, to już wczoraj zapowiedziałam małżonkowi że odwiedzimy tak przy "okazji" Kraków

- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Witaj Anusia i dziękuje za miłe powitanko 
Ja również nie wiele mam czasu by tutaj przesiadywać a jak wracam z pracy to od razu ogród do późnej aż pory , do póki będę cokolwiek widzieć , schodzę gdy już jest ciemno
Przypuszczam ze teraz coraz mniej wszyscy tu będą zaglądać a już na pewno przed okresem świątecznym .
Myślałam o tobie w sobotę i niedzielę - Ania pewnie jest w ogródku , pracuje i sadzi nowo zakupione róże
))) Wieczorem znowu : Ciekawe czy już skończyła , a może małą już usypia )?Także pewnie czkawka cię męczyła cały weekend 
Także pozdrawiam cię cieplutko i nie przepracuj się.

Ja również nie wiele mam czasu by tutaj przesiadywać a jak wracam z pracy to od razu ogród do późnej aż pory , do póki będę cokolwiek widzieć , schodzę gdy już jest ciemno

Myślałam o tobie w sobotę i niedzielę - Ania pewnie jest w ogródku , pracuje i sadzi nowo zakupione róże

- Ania Kropelka
Cześć Cythuś po raz drugi.
W sumie i jedno i drugie. W piątek harowałam w ogrodzie. Powiększyłam rabatę z bylinami, a w zasadzie przerobiłam skalniak. I teraz z jednej strony mam skalną rabatkę a z drugiej będzie kwitnąca. Musze to pokazać na zdjęciu bo ciężko mi to pisać. Posadziłam : 3 piwonie, 3 floksy, akant, wiesiołka, clematisa Multi blue i trochę bylin, które dostałam ale za Boga nie wiem jak się nazywają. Wsadziłam trzy róże i szykuję dziś się na sadzenie kolejnych.
Za to w sobotę wybrałam się do OB na spotkanie z dziewczynami i chłopakami z forum, ale mój mąż pokrzyżował mi plany i wyjechał na całą sobotę w związku z czym musiałam zabrać ze sobą córeczkę. Musiałam uruchomić plan awaryjny i dlatego nie mogłam poświęcić wiele czasu naszym forumowiczom, ale i tak cieszę się że ich poznałam
.
W niedzielę poleniuchowałam troszkę, więc dziś ostro do roboty. Musze wkleić trochę zdjęć, bo sporo ich porobiłam w piątek i sobotę
W sumie i jedno i drugie. W piątek harowałam w ogrodzie. Powiększyłam rabatę z bylinami, a w zasadzie przerobiłam skalniak. I teraz z jednej strony mam skalną rabatkę a z drugiej będzie kwitnąca. Musze to pokazać na zdjęciu bo ciężko mi to pisać. Posadziłam : 3 piwonie, 3 floksy, akant, wiesiołka, clematisa Multi blue i trochę bylin, które dostałam ale za Boga nie wiem jak się nazywają. Wsadziłam trzy róże i szykuję dziś się na sadzenie kolejnych.
Za to w sobotę wybrałam się do OB na spotkanie z dziewczynami i chłopakami z forum, ale mój mąż pokrzyżował mi plany i wyjechał na całą sobotę w związku z czym musiałam zabrać ze sobą córeczkę. Musiałam uruchomić plan awaryjny i dlatego nie mogłam poświęcić wiele czasu naszym forumowiczom, ale i tak cieszę się że ich poznałam

W niedzielę poleniuchowałam troszkę, więc dziś ostro do roboty. Musze wkleić trochę zdjęć, bo sporo ich porobiłam w piątek i sobotę

- Ania Kropelka
he, he, czkawka była, a owszem. Ja o Tobie tez myślałam cieplutko!!!!!iwonaxp pisze:Witaj Anusia i dziękuje za miłe powitanko
Ja również nie wiele mam czasu by tutaj przesiadywać a jak wracam z pracy to od razu ogród do późnej aż pory , do póki będę cokolwiek widzieć , schodzę gdy już jest ciemnoPrzypuszczam ze teraz coraz mniej wszyscy tu będą zaglądać a już na pewno przed okresem świątecznym .
Myślałam o tobie w sobotę i niedzielę - Ania pewnie jest w ogródku , pracuje i sadzi nowo zakupione róże))) Wieczorem znowu : Ciekawe czy już skończyła , a może małą już usypia )?Także pewnie czkawka cię męczyła cały weekend
a róże, będę sadzić dziś, w piątek posadziłam tylko trzy

- Ania Kropelka
- Ania Kropelka
No nareszcie wkleję kilka fotek. Zdjęcia są wprawdzie z piątku, poniewż nie mogłam tradycyjnie wczorajszych zgrać.
Wczoraj też pracowałam ciężko i z pomocą męża wsadzone jest 10 róż. Kolejnych 10 czeka na posadzenie.
Jutro może uda się wkleić kolejne zdjecia to będzie porównanie jak się zmienia ogród w przeciągu kilku dni, niesamowicie!
Na początek moja cienista rabatka, gdzie dosadziłam dwie nowe hortensje i skimię. A kolejne doniczki jeszcze czekają na swoją kolejkę.

a to świeżo wsadzona miodunka, która czekała całą zimę w woreczku z hostą od sąsiadki, bo jej nie zauważyłam, jak wsadziłam do ziemi po 3 dniach zakwitła
Wczoraj też pracowałam ciężko i z pomocą męża wsadzone jest 10 róż. Kolejnych 10 czeka na posadzenie.

Jutro może uda się wkleić kolejne zdjecia to będzie porównanie jak się zmienia ogród w przeciągu kilku dni, niesamowicie!
Na początek moja cienista rabatka, gdzie dosadziłam dwie nowe hortensje i skimię. A kolejne doniczki jeszcze czekają na swoją kolejkę.

a to świeżo wsadzona miodunka, która czekała całą zimę w woreczku z hostą od sąsiadki, bo jej nie zauważyłam, jak wsadziłam do ziemi po 3 dniach zakwitła

- Ania Kropelka
no Aniu, prace u Ciebie idą pełną para, a ile zakupów poczynilaś, będzie cudny ogród jak te róże wszystkie zakwitną:)
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- Ania Kropelka