Moje róże cz.II
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko, wszystkie informacje znajdziesz w necie, choćby i na stronie pana Mariana
www.roses.webhost. pl, ale ja i tak kupuję książki o różach
Jakoś tak w książce przyjemniej mi się ogląda.
Lubię np Leksykon Daumonta. Zresztą sporo książek jest omówionych tutaj na forum w wątku Nasze książki o różach.
Gosiu, on chyba w porywach dorasta do 1,50. za to jest szeroki, bo pędy mają tendencję do pokładania się.
www.roses.webhost. pl, ale ja i tak kupuję książki o różach

Jakoś tak w książce przyjemniej mi się ogląda.
Lubię np Leksykon Daumonta. Zresztą sporo książek jest omówionych tutaj na forum w wątku Nasze książki o różach.
Gosiu, on chyba w porywach dorasta do 1,50. za to jest szeroki, bo pędy mają tendencję do pokładania się.
- oliwka
Graham Thomas - nie bez przyczyny daję go na końcu i to z dużą ilością zdjęć
zasłużył sobie na to: w tym roku ta odmiana niekwestionowanie królowała w ogrodzie.
Wyrosła bardzo bujnie, wydała masę kwiatów, których nie zniszczył specjalnie deszcz, tzn. stosunkowo nie zniszczył, porównując z innymi.
Mam go już z 8 lat i pamiętam, że na początku na pewno ani nie rósł tak dziarsko, ani nie kwitł tak oszałamiająco.
Co w sumie dobrze rokuje dla pozostałych moich austinek.
Mam jeszcze Mary Rose i Othello, ale jakos nie mogę znaleźć zdjęć

zasłużył sobie na to: w tym roku ta odmiana niekwestionowanie królowała w ogrodzie.
Wyrosła bardzo bujnie, wydała masę kwiatów, których nie zniszczył specjalnie deszcz, tzn. stosunkowo nie zniszczył, porównując z innymi.
Mam go już z 8 lat i pamiętam, że na początku na pewno ani nie rósł tak dziarsko, ani nie kwitł tak oszałamiająco.
Co w sumie dobrze rokuje dla pozostałych moich austinek.
Mam jeszcze Mary Rose i Othello, ale jakos nie mogę znaleźć zdjęć

- oliwka
No właśnie...określenie luźny pokrój i tak jest bardzo delikatne.Aszka pisze:Oliwko,mój Darby sadzony jesienią wygląda jak...gniazdo.Mówię na niego,że jest siodłaty.Zewnętrzne pędy rozchodzą się i krótsze w środku.Pewnie się wrówna ale na razie![]()
![]()
Na razie go specjalnie jakoś nie cięłam, ale tak myślę, że przyszłą wiosną mu to zafunduję.
Może się zagęści.
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
taki GrahamT......moze byc!
..........niestety u mnie wymarzają
zobaczymy czy maluch z wysp przywieziony tez zczeżnie 8)
potwierdzam pokrój AbrahamaD.......zbyt luzny do ciezkich pąków i duzych kwiatów :o
cmokasy z gór

potwierdzam pokrój AbrahamaD.......zbyt luzny do ciezkich pąków i duzych kwiatów :o
cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści