Roślinki doniczkowe u Doroty
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo kwiaty pięknie rosną , trochę ich przybyło, nie mogę pokazać, ale w przyszłym tygodniu powinnam mieć już aparat z naprawy wtedy popstrykam. Koty uwielbiaja siadać na parapetach ,nie obeszło się bez strat w doniczkach, niektóre kwiaty mają poszarpane listeczki. To już nie są maleństwa, rosną jak na drożdżach, rozrabiają bardzo.
- korzo_m
Trzeba odświeżyć ten wątek. U mnie parapety się zapełniły, kwiaty rosną ładnie, oczywiście straty też poniosłam, ale wynika to z mojej niewiedzy jak należy się opiekować danym kwiatem.
Przybyła mi nowa palma

kwitnie kwiat, chyba nazywany jest różą chińską lub hibiskusm nie jestem pewna
rano rozwijał się i pączek miał taki kolor

a wieczorkiem w pełni kwitnienia wyglądał tak

szkoda, że te piękne kwiaty są rozwnięte tylko przez jeden dzień
Z nasion wysianych rok temu udało mi się wyhodować takie małe fiołeczki

i na koniec moje niezawodne dwa skrętniki

Przybyła mi nowa palma

kwitnie kwiat, chyba nazywany jest różą chińską lub hibiskusm nie jestem pewna
rano rozwijał się i pączek miał taki kolor

a wieczorkiem w pełni kwitnienia wyglądał tak

szkoda, że te piękne kwiaty są rozwnięte tylko przez jeden dzień
Z nasion wysianych rok temu udało mi się wyhodować takie małe fiołeczki

i na koniec moje niezawodne dwa skrętniki

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Doroto-ten skrętnik naprawdę niezawodny i jak obficie kwitnie!Wiem wiem,że koty rosną i to w pierwszym roku bardzo szybko, a dwa naraz to i pomysłów więcej!Ja swoje domowe wczoraj i dziś znosiłam do ogródka,bo lada dzień wymiana okien,dopiero jak je ustawiłam na murku i pod murkiem w Podwórkowym zobaczyłam ile ich jest tak naprawdę.
A jęzor teściowej w pracy na Ciebie ciągle czeka, ładnie podrósł w międzyczasie.
A jęzor teściowej w pracy na Ciebie ciągle czeka, ładnie podrósł w międzyczasie.
- korzo_m
Ewo skrętniki ponownie pokazały tyle kwitów, ale chyba więcej miały w lipcu. Mam też białego skrętnika, ale on marnie kwitł tego sezonu, może dlatego,że jest to młoda sadzonka.
Oj, moje koty prześcigają się w pomysłowości, nie jestem w stanie ich dopilnować , uwielbiają przechodzić przez ulicę, robią coraz dłuższe wycieczki po okolicy, ale na szczęście wracają.
Ewo nie wiem kiedy będę mogła odebrać od Ciebie jęzor teściowej, jestem bardzo rzadkim gościem w Krakowie, a jak przyjeżdżam to załatwiam szybko sprawy i wracam, bo zwierzęta czekają. Jak Ci nie przeszkadza to proszę trzymaj.
Oj, moje koty prześcigają się w pomysłowości, nie jestem w stanie ich dopilnować , uwielbiają przechodzić przez ulicę, robią coraz dłuższe wycieczki po okolicy, ale na szczęście wracają.
Ewo nie wiem kiedy będę mogła odebrać od Ciebie jęzor teściowej, jestem bardzo rzadkim gościem w Krakowie, a jak przyjeżdżam to załatwiam szybko sprawy i wracam, bo zwierzęta czekają. Jak Ci nie przeszkadza to proszę trzymaj.
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- m@jk@
- 500p
- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
a ten na 4 zdjęciu, pod hibkiem to Cyklamen
ślicznie Ci kwitnie
pozdrawiam

pozdrawiam
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie