Róże w moim ogrodzie
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko - sprawdzałam - Impresja ma być różą do 90 cm, u Ciebie jest już wyższa. U mnie była przesadzana, zakwitła pierwszym kwiatem. Jestem tylko ciekawa jak wysoko urośnie, Impresja - to chyba nie jest jej nazwa. Była kiedyś seria róż o zmiennych kwiatach nazwana od imion impresjonistów, widocznie ta róża należy do tej grupy. Może uda mi się znaleźć jej prawdziwą nazwę ale w szkółce jej nazwy mi nie powiedzą.
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu to zdolniacha z Ciebie zrobiłaś sadzonkę i już kwitnie
.Piękna,trochę inny ma róż jak moja albo zdjęcia inaczej to pokazują
.Z tymi nazwami to już tak jest.Może przez deszcze ona też się inaczej przebarwia ta Twoja Weilchenblau
.Na zdjęciach Twoich mi się podoba,nie wiem jak w realu by mi się podobała
.
Gosiuaż pójdę ją zmierzyć
,może na zdjęciu tak wygląda
,kilka pędów ma wydłużonych
.To jest ta od Ciebie ,pamiętasz 

Gosiuaż pójdę ją zmierzyć

Piękna kolekcja, znów lista chciejstw wydłużona ;) Małżonek straszy że mi net i dostęp do forum zablokuje ;) za dużo czasu na forum hehe, na szczęście wszelkie nowe zakupy tak upycham po kątach, że wyglądają jakby tam rosły od zawsze
Pod weekendową nieobecność drugiej połowy przybyły 3 roże, z czego bardzo wysoki Abraham ;) Weekend myślę owocny - Elmshorn, Abraham Darby i New Dawn (13 + 22 + 9,50 PLN wydane na cieszenie zmysłów, zamiast podniebienia hehehe)

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu wczoraj słonko było ,dzisiaj od rana też,teraz trochę na przemian z chmurami,ale Ice Lady
chce już pokazać kwiatka,może pod wieczór,albo rano już w końcu zobaczę jej kwiat
Aniu ja też z początku miałam przeprawę z M o czas poświęcany na forum
,teraz przywykł do tego
.Kilka zakupów też mi się udało przemycić
.Fajne różyczki kupiłaś,mnie chodzi nadal po głowie New Dawn i chyba kupię pnącą
Lidziu prysnęłabym Karate
chce już pokazać kwiatka,może pod wieczór,albo rano już w końcu zobaczę jej kwiat

Aniu ja też z początku miałam przeprawę z M o czas poświęcany na forum

Lidziu prysnęłabym Karate

- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko, w moim wątku na 26 stronie wstawiałam fotki New Dawn. Z pewnością wiesz jak ona wygląda,ale chcę się pochwalić swoją ;) . Rośnie jak szalona.
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki