Dala jakie roślinki bedziesz siała ??
Ja czekam jeszcze na przesyłke z cebulowymi , też bedę je sadzić w doniczki , żeby szybciej zakwitły
Ale ze mnie niecierpliwy człowiek
Renatko, przede wszystkim wysieję kobeę i rącznika, bo aksamitki będę siała w maju bezpośrednio do gruntu. Zastanawiam się też nad wysadzeniem begonii bulwiastych i pacioreczników, które czekają cierpliwie w piwnicy; chyba już mozna?
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Ja chcę wiosny
U mnie od samego rana śnieg sypie , napadało chyba ze 20 cm
Już obrzydła ta zima . Tylko śnieg i nic więcej
Na pocieszenie małe dzisiejsze zakupy
będę siała pelargonie , mam nadzieje ze nie za póżno
nornmalnie tak sie napatrzylam na te kwiatki ze chyba sobie tez pojdę coś kupic:)
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Ojej, Renatko, ale nakupiłaś! Aż Ci pozazdrościłam i chyba sama pobiegnę do ogrodniczego.
Co do sadzenia bulw do donic, to myślę, że już można, tylko trzeba jeszcze przytrzymać trochę w zimnym pomieszczeniu, zanim się przeniesie do domu.
Pozdrowienia
Tak dokładnie zrobiłam z cebulami , wsadzone w ziemie czekają sobie na lepsze czasy
Co do nasionek to kupiłam jakis czas temu szałwie błyszczącą i trójbarwną , ale powschodziły mi tylko po 2 szt i dokupiłam dzisiaj jeszcze raz szałwie i bedę jeszcze raz siać......bo chyba już nie wzejda , siałam jakieś dwa tygodnie temu