Moje kwiatuszki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
Saro ,Basiu
no i odwiedziłam dzisiaj OBI.I jak myślicie kupiłam kwiata? ;:106
no i odwiedziłam dzisiaj OBI.I jak myślicie kupiłam kwiata? ;:106
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Kupiłam anturium andreanum .Kwiaty w kolorze różowym .Było przecenione z 25 zł na 5 zł.Wydaje mi się że to miniaturka,ale może się mylę.Może to młoda roślinka.Ma trochę uszkodzone liście i chyba dlatego przecenili.Zdjęcie umieszczę jutro,bo dzisiaj za ciemno i nie wychodzi mi ładnie.Ma mnóstwo sadzonek w doniczce ,jednego kwiata i dużo pączków kwiatowych.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
W Netto grudniki od jutra mają być po 4,99.W OBI też były ale już przebrane i malutkie sadzoneczki.W promocji było trochę fiołków alpejskich za 20% wartości(mormalna cena chyba 8,99),ale nie było co wybrać, bo bardzo zmaltretowane.
Za to były piękne kwitnące medinille,ale drogie.A ja tak na nią choruję,ale chyba muszę trochę poczekać
Za to były piękne kwitnące medinille,ale drogie.A ja tak na nią choruję,ale chyba muszę trochę poczekać

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Przedstawiam zdjęcie anturium .Moja ostatnia zdobycz.Listki ma z brązowymi plamami bo jak przyuważyłam to w OBI kwiaty podlewają od razu z węża ogrodowego zimną lodowatą wodą i prawdopodobnie przez nią są uszkodzone.
Sadzonka skrzydłokwiatu.Przytargałam z pracy.

Sadzonka skrzydłokwiatu.Przytargałam z pracy.

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
U mnie stoi na północnym oknie i w pomieszczeniu w którym jest najchłodniej.Nie podlewam za mocno,tylko wtedy jak przeschnie ziemia.Czerwonego mam już bardzo długo i nie mam w ogóle z nim kłopotów.Twój może ma za ciepło i za dużo słońca.Spróbuj przestawić go w inne miejsce,może go uratujesz. 

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków