Róże w moim ogrodzie.
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Już wyjaśniam - do Rosarium pojechałam po róże z reklamacji - Celeste - nie kupowałam nowych róż, nie jadę do samej szkółki ale odbieram róże w Poznaniu.
Róża przedostatnia to Abraham, nie chce się rozwinąć i przez cały czas jest w pąku. Dlaczego nie mogę pryskać róż? U nas przez cały czas pada, są drobne rozjaśnienia i znów chmura i po chwili pada, wczoraj trzy razy była burza. Teraz za oknem słońce świeci, a z drugiej strony już są burzowe chmury, taka pogoda trwa następny tydzień, w Poznaniu na wyświetlaczu pokazywało się 14 stopni. Podobno od niedzieli ma być ładnie, oby bo róże między deszczami nie zdążą przeschnąć i szykują mi się problemy z chorobami.
Róża przedostatnia to Abraham, nie chce się rozwinąć i przez cały czas jest w pąku. Dlaczego nie mogę pryskać róż? U nas przez cały czas pada, są drobne rozjaśnienia i znów chmura i po chwili pada, wczoraj trzy razy była burza. Teraz za oknem słońce świeci, a z drugiej strony już są burzowe chmury, taka pogoda trwa następny tydzień, w Poznaniu na wyświetlaczu pokazywało się 14 stopni. Podobno od niedzieli ma być ładnie, oby bo róże między deszczami nie zdążą przeschnąć i szykują mi się problemy z chorobami.
- Deirde
Andrzej - William nie ma jeszcze widocznego koloru pąków, są jeszcze zamknięte. Jak tylko będzie widoczny kolor to napiszę. Kupiłam ją jesienią w Rosarium, jestem trochę zdziwiona jak szybko urósł ale prawie wszystkie angielki u mnie sobie tak radzą.
Oliwka - zrobiłam zdjęcie, róża jeszcze nie została ,,rozpakowana" ciągle pada więc stoi sobie w doniczce, w sumie jest ładna.
Oliwka - zrobiłam zdjęcie, róża jeszcze nie została ,,rozpakowana" ciągle pada więc stoi sobie w doniczce, w sumie jest ładna.
- Deirde
Zobacz na pąki Kardynała w moim wątku, w pąku jest pomarańczowo-różowy, potem dostaje ciemniejszy kolor, więc chyba musi być tak. Co do Piruetta i Belvedere to zazdroszczę ale u Ciebie jest cieplej, u mnie na razie te róże wytwarzają liście i pędy, z przyjemnością zobaczę ich kwiaty w Twoim wątku ogrodowym. Za to pokaże Wam jak wyglądają kwiaty Kalmar Castle, ma mieć kwiaty w kolorze bursztynowym ale ma ciemny pąk.
- aga13
- 500p
- Od: 11 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu super Ci rośnie Piano ! moje też nieźle
- tak w ogóle to róże z tej szkółki bardzo dobrze rosną!
zero problemów z przyjęciem , przecież u mnie były w nocy przez cały kwiecień , maj przymrozki i nic im poważnego nie zrobiły.
Zobaczymy jak zakwitną a następnie przezimują
Gosiu jak długo trwa kwitnienie angielek np: Charles Austin?
nie mam doświadczenia z tymi różami a pojawiło mi się ich kilka

zero problemów z przyjęciem , przecież u mnie były w nocy przez cały kwiecień , maj przymrozki i nic im poważnego nie zrobiły.
Zobaczymy jak zakwitną a następnie przezimują

Gosiu jak długo trwa kwitnienie angielek np: Charles Austin?
nie mam doświadczenia z tymi różami a pojawiło mi się ich kilka

Pozdrowionka
))