Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Post »

Iwciu, wiem tylko mam na mysli, ze ostatecznie - nie bedzie źle tak jak piszesz - przyszlosci i zaplanowanej to w niczym nie przeszkadza.. Choć wiadomo, chcialoby sie zdac lepiej... ;l
Moja kuzynka kończyła hotelsrstwo z obsluga turystyczna fajny kierunek, bardzo zadowolona jest. A druga kuzynka poszla na studia na taniec nowoczesny, tez zawodowo.. .Ktos lubi i nie chce od razu zakladac rodziny to jest super sprawa!

A my ogrodnicy tez musimy miec sile spokoju, bo pogoda co roku nieprzewidywalna :)

-- N 23 kwi 2017 08:10 --

Iwciu, wiem tylko mam na mysli, ze ostatecznie - nie bedzie źle tak jak piszesz - przyszlosci i zaplanowanej to w niczym nie przeszkadza.. Choć wiadomo, chcialoby sie zdac lepiej... ;l
Moja kuzynka kończyła hotelsrstwo z obsluga turystyczna fajny kierunek, bardzo zadowolona jest. A druga kuzynka poszla na studia na taniec nowoczesny, tez zawodowo.. .Ktos lubi i nie chce od razu zakladac rodziny to jest super sprawa!

A my ogrodnicy tez musimy miec sile spokoju, bo pogoda co roku nieprzewidywalna :)
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Iwonko to nie pierwszy egzamin który nie wyszedł, ale przecież jak sama piszesz, kierunek w życiu już sobie zaplanowała i jakaś matematyka w tym nie przeszkodzi ;:168
Miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Dziękuję wam za wsparcie ;:196 . Niedziela niestety w domowych pieleszach, pogoda w kratkę. W ciągu dwóch godzin padał deszcz,świeciło słońce,sypał śnieg a nawet padał grad. Prawdziwy kwiecień ,tylko że mam dosyć takiej pogody. Nowa działka dalej czeka na ogrodzenie -maj za pasem a nie ma jak tego wszystkiego zrobić ;:223
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko, dobrze piszą dziewczyny. Córka da sibie radę bo już ma w głowie obmyślone jak zacznie swoją przyszłość a to bardzo dużo już teraz wiedzieć co się lubi. Super, że jej nie dołujecie :)
U nas też kratka pogodowa, tylko niska temperatura bez zmian. Byliśmy dziś na działce i z radością obserwowałam pracujące trzmiele :) Wczoraj byłam sama na trochę dłużej i udało mi się zrobić trochę zdjęć w słońcu ;:oj Jeszcze nie wrzuciłam ich, ale powoli za to się zabiorę. Rozsadziłam dziś trochę sałat na balkonie. Strasznie wolno rosną.
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochana u mnie tak samo jak u Ciebie....niedawno lało jak z cebra teraz świeci słońce a za chwilę nie wiadomo co będzie.Niedziela w domku zamiast na działce,nawet pies nie chciał długo chodzić na spacerze bo akurat złapał nas deszcz i wiatrzysko jak w listopadzie.Coś ta wiosna nie może się zdecydować na konkretne działanie ;:98 zostało tylko ;:41 ;:41 albo ;:304 ;:304
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja co jakiś czas znajduję kilka (dosłownie z 4-5) ślimaków i kilka pustych muszli. Może też powinnam podsypać, żeby nie zaczęły szaleć? Kiedy i czym najlepiej?

Iwciu
u nas dziś było deszczowo, potem słonko a na koniec gradobicie... ;:219 od tych zmian pogodowych aż kręćka dostaję, ale liczę na to że to już koniec anomalii pogodowych i od majówki będzie tylko lepiej. Chociaż tak naprawdę pewnie dopiero po zimnej Zośce będzie można spać spokojnie ;:19
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś ,a czy dołowanie coś zmieni?. Studia sobie zaplanowała sama ,jedynie na technikum ją namawiałam -nie na liceum . A kierunek wybrała technikum wybrała sama. Zapowiadają od jutra ocieplenie,ciekawe na jak długo ;:224

Elu ta pogoda chyba wszystkim dała się we znaki,ale od jutra może będzie cieplej.

Olu ,to nie muszlowe są zmorą -ich nie trzeba sypać. Jak będziesz miała te łyse,obrzydliwe to wtedy wszystko zależy od ilości. Można zacząć od jakichś pułapek ,a jak nie pomogą to specjalne granulki.
Wczorajsza pogoda to prawdziwy kwiecień plecień,co poprzeplata troszkę zimy troszkę lata-szkoda że w ciągu jednego dnia ;:306

Możecie mi powiedzieć co to może być za kwiatek?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Chodziło mi o to, że wielu rodziców dzieci dołuje. Znam takich zbyt wielu niestety. Przy każdej okazji wypominają porażki czy słabsze momenty albo mocno naciskają na to by dziecko we wszystkim było najlepsze. Widzę to u niektórych znajomych i obserwuję w pracy.

Tych w skorupie ślimaków naprawdę nie należy się wystrzegać? U mnie takich dużo.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

One też powodują szkody ,ale nie ma potrzeby ich uśmiercać -wystarczy pozbierać i wynieść .
Co do presji to akurat wiem ,córcia chodzi do klasy gdzie średnia to ok 5.40 .
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko wychodząca bylinka wygląda mi na słoneczniczek szorstki ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwciu, mam taką samą aurę. ;:145 Ręce opadają. ;:223
Nawet sadzonki w balkonowych foliaczkach jak stanęły w miejscu, tak stoją. ;:160
Zrobiłam dzisiaj przegląd :roll: i nie mogę powiedzieć, że podobało mi się to, co zobaczyłam. ;:29
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julciu,dziękuję. Widzę,że nawet w tym gąszczu na nowej działce coś niecoś rośnie.

Lucynko ,mam już dość tej pogody,niby jutro ma być ciepło ale później znowu to samo . Nie mam nawet jak zlać rundapem ogródka,żeby pozbyć się chwastów.

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Nie denerwuj się, kochana. ;:196
Jeszcze będziemy na upały narzekać. ;:306
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Hej jaka dzis u Was pogoda? Planujesz na dlugi weekend jakies wieksze dzialania dzialkowe?
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko :shock: naprawdę randapem chcesz traktować ogród, myślałam ze tylko ścieżki i placyk pod leżaczek ;:168
Może poczytaj . Paskudztwo to okropne na dodatek odkłada się więc może nie warto ryzykować. Wiem ,ze to będzie najszybciej i najłatwiej,ale czy warto ;:168
Piwonia maleństwo,a chce wydać kwiatek.
Tez mam problem z pogodą powinnam winorośle opryskać siarczanem, a nie ma kiedy bo pada, kropi i leje na zmianę ;:223
Miłego tygodnia już bez egzaminacyjnych stresów ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”