Henryk - moje kaktusy i sukulenty 10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 maja 2013, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Henryk - moje kaktusy i sukulenty 10

Post »

Podziwiam Pana pasję kwiatami z roślin kolczastych :D Często tu zaglądam i pokazuję innym Pana stronę. Moi znajomi są pod wrażeniem zdjęć, kto jak kto ale Pan pięknie je dokumentuje ;:215 Jak bym miała taką kolekcję jak Pan to ja bym już nic nie robiła tylko krążyła z lupą w ręce wokół roślin i szukała pąków kwiatowych :D Mnie wystarczy, że co roku prawie przez lato obsypuje mnie kwiatami pospolity Echinopsis a już nie umiem oczu od nich oderwać i czekam z niecierpliwością kiedy następne pąki się rozwiną :D Jedynie czego nie mogę przeboleć to to , że w tym roku przegapiłam obfite kwitnienie Epiphyllum.
Niech podopieczni zdrowo rosną ku radości naszym oczętom ;:180
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Henryk - moje kaktusy i sukulenty 10

Post »

Dziękuję bardzo za tak miły wpis! :wit
Bo czasami myślę sobie, że pokazuję tu tylko te rośliny "sobie a muzom"... :wink:
Kiedyś bywało tu dziesiątki osób, było mnóstwo czynnych wątków - dziś tylko od czasu do czasu ktoś zaglądnie - ale jak się okazuje wciąż warto starać się i wklejać kolejne fotki. :D

Jolek napisał(a):
Podziwiam Pana pasję kwiatami z roślin kolczastych :D
Tak, to pasja. I trwa już prawie pół wieku! Z tego się nie wyrasta... :)
Często tu zaglądam i pokazuję innym Pana stronę. Moi znajomi są pod wrażeniem zdjęć, kto jak kto ale Pan pięknie je dokumentuje ;:215
Dziękuję - to motywuje!
Mam nadzieję że podoba się co pokazuję. Roślin i zdjęć jest sporo więcej ale nie wszystko się udaje dobrze sfotografować a potem pokazać.
Jak bym miała taką kolekcję jak Pan to ja bym już nic nie robiła tylko krążyła z lupą w ręce wokół roślin i szukała pąków kwiatowych :D Mnie wystarczy, że co roku prawie przez lato obsypuje mnie kwiatami pospolity Echinopsis a już nie umiem oczu od nich oderwać i czekam z niecierpliwością kiedy następne pąki się rozwiną :D Jedynie czego nie mogę przeboleć to to , że w tym roku przegapiłam obfite kwitnienie Epiphyllum.
Od czegoś trzeba zacząć - choćby i od echinopsis-a zwyczajnego. Potem przychodzi kolej na coś bardziej wysublimowanego...
Jeśli chodzi o oglądanie roślin to ja również chodzę w sezonie między nimi. Teraz mam na to więcej czasu! A że jest co oglądać to jest to mój ulubiony sposób spędzania wolnego czasu. :)

Zapraszam częściej!
Może uda mi się zachęcić do własnej większej kolekcji? :wink:
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”