Niech podopieczni zdrowo rosną ku radości naszym oczętom
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 10
- Jolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Henryk - moje kaktusy i sukulenty 10
Podziwiam Pana pasję kwiatami z roślin kolczastych
Często tu zaglądam i pokazuję innym Pana stronę. Moi znajomi są pod wrażeniem zdjęć, kto jak kto ale Pan pięknie je dokumentuje
Jak bym miała taką kolekcję jak Pan to ja bym już nic nie robiła tylko krążyła z lupą w ręce wokół roślin i szukała pąków kwiatowych
Mnie wystarczy, że co roku prawie przez lato obsypuje mnie kwiatami pospolity Echinopsis a już nie umiem oczu od nich oderwać i czekam z niecierpliwością kiedy następne pąki się rozwiną
Jedynie czego nie mogę przeboleć to to , że w tym roku przegapiłam obfite kwitnienie Epiphyllum.
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Henryk - moje kaktusy i sukulenty 10
Dziękuję bardzo za tak miły wpis!
Bo czasami myślę sobie, że pokazuję tu tylko te rośliny "sobie a muzom"...
Kiedyś bywało tu dziesiątki osób, było mnóstwo czynnych wątków - dziś tylko od czasu do czasu ktoś zaglądnie - ale jak się okazuje wciąż warto starać się i wklejać kolejne fotki.
Jolek napisał(a):
Mam nadzieję że podoba się co pokazuję. Roślin i zdjęć jest sporo więcej ale nie wszystko się udaje dobrze sfotografować a potem pokazać.
Jeśli chodzi o oglądanie roślin to ja również chodzę w sezonie między nimi. Teraz mam na to więcej czasu! A że jest co oglądać to jest to mój ulubiony sposób spędzania wolnego czasu.
Zapraszam częściej!
Może uda mi się zachęcić do własnej większej kolekcji?
Bo czasami myślę sobie, że pokazuję tu tylko te rośliny "sobie a muzom"...
Kiedyś bywało tu dziesiątki osób, było mnóstwo czynnych wątków - dziś tylko od czasu do czasu ktoś zaglądnie - ale jak się okazuje wciąż warto starać się i wklejać kolejne fotki.
Jolek napisał(a):
Tak, to pasja. I trwa już prawie pół wieku! Z tego się nie wyrasta...Podziwiam Pana pasję kwiatami z roślin kolczastych![]()
Dziękuję - to motywuje!Często tu zaglądam i pokazuję innym Pana stronę. Moi znajomi są pod wrażeniem zdjęć, kto jak kto ale Pan pięknie je dokumentuje
Mam nadzieję że podoba się co pokazuję. Roślin i zdjęć jest sporo więcej ale nie wszystko się udaje dobrze sfotografować a potem pokazać.
Od czegoś trzeba zacząć - choćby i od echinopsis-a zwyczajnego. Potem przychodzi kolej na coś bardziej wysublimowanego...Jak bym miała taką kolekcję jak Pan to ja bym już nic nie robiła tylko krążyła z lupą w ręce wokół roślin i szukała pąków kwiatowychMnie wystarczy, że co roku prawie przez lato obsypuje mnie kwiatami pospolity Echinopsis a już nie umiem oczu od nich oderwać i czekam z niecierpliwością kiedy następne pąki się rozwiną
Jedynie czego nie mogę przeboleć to to , że w tym roku przegapiłam obfite kwitnienie Epiphyllum.
Jeśli chodzi o oglądanie roślin to ja również chodzę w sezonie między nimi. Teraz mam na to więcej czasu! A że jest co oglądać to jest to mój ulubiony sposób spędzania wolnego czasu.
Zapraszam częściej!
Może uda mi się zachęcić do własnej większej kolekcji?
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.