Liliowce
[/url]

Róże
Wiosenny nabytek,bez imienne[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obraze ... .jpg[/img]

Grażynko chcę zrobić identyczny krąg ,ale po drugiej stronie wjazdu,może troszeczkę mniejszy.Między kępami liliowców mam nasadzone tegoroczne nabytki,muszę je koniecznie przesadzić ,bo są zagłuszone przez stare liliowce i w dodatku to niskie odmiany.Nadrobiłam zaległości i jeszcze raz obejrzałam twój ogródek. Ależ tu się pozmieniało. Mnóstwo udanych zakupów zrobiłaś. A łąka z liliowcami to moje marzenie. Właśnie jestem na etapie jej tworzenia. Nakupiłam już liliowców i teraz tylko czekam, aż okwitną inne kwiaty i do dzieła.
Ale ta twoja jest super Czy będziesz jeszcze ją powiększać ?
liska pisze:Tess co za super pomysł!!!! Moja chyba zacznei kwitnąć!!! więc wykorzystam Twój pomysłTess pisze:Iza
1,2 kwiatki dodaje się do herbaty.....
jak kwitnie czarny bez, te baldachy myje ,susze i smaże w cieście naleśnikowym z cukrem wanilinowym.
za koconek trzymam, moczę w cieście i na patelnię.....to dopiero pychota jest....
natomiast moja sasiadka w zeszłym roku uraczyła mnie sałatką z lebiody i innch chwascików.....i nalewką z kwiatów .....mlecza