Dziękuję bardzo Dziewczyny
Jeszcze kilka fotek....Porównałam moje dwa ciapkowane storczyki. Zastanawiam się co w tych kropkach i ciapkach jest, że mam prawie same ciapkowane storczyki...Następnym razem kupię chyba jednokolorowego
A oto nowy korzonek Łaciatka znajdującego się po prawej stronie na zdjęciach. Chyba się dobrze u mnie czuje
Hmm no właśnie, czemu ja jeszcze nie mam takiego storczyka, zawsze kupuje lub dostaje takie w stonowanych barwach, a na wakacje mozna sobie zaszaleć, wkońcu dzisaiaj zaczyna się lato ;:2
dzis kupilam trzeciego storczyka pięknie kwitnie,w domku miałam 2 wyczytałam juz jak sie je tnie po przekwitnieci i mam nadzije ze ten kupiony jak przekwitnie zakwitnie po 12 tyg ponownie.
te ktore mam obciełam zle ale jeden puszcza kwiatowy pęd....
Kurcze , piękne oba i niema co porównywać bo każdy jedyny w swojej urodzie!
Obecnie nie posiadam żadnego Phalaenopsisa w ciapki,
ale chyba przy najbliższej okazji się skuszę.
Korzoneczek sympatyczny, moje też puszczają korzonki ,spryskuję je w gorące dnie z góry(lekko) wodą ze spryskiwacza i w jednym Phalaenopsie są już trzy.
Ja też chcę tak zachorować Nowinki cudowne, te ciapki i za mną chodzą, ale ostatnio gdy kupowałam storczyki takich niestety nie było. Ale mąż ma imieniny 24 i chce... dostać storczyka (może właśnie w ciapki )
Dorciu, Miluck,Dorello, Orion, Storczykowa, Monisiu, Wando bardzo dziękuję za odwiedziny i słowa uznania dla moich storczyków
Tak sobię siedzę w domku z tą temperaturą i ogladam moje storczykowe okna .....Coraz bardziej zauroczona jestem storczykiem z tymi nie do końca otwartymi płatkami...Czy one zawsze będą takie?
Aankaa pisze: ... Coraz bardziej zauroczona jestem storczykiem z tymi nie do końca otwartymi płatkami...Czy one zawsze będą takie?
Aniu, myślę , że tak ... mam takiego magika, który na jednym tylko pędzie wpółotwiera kwiaty ... na środkowym pędzie - wszystkie kwiaty tak otworzył/nie otworzył