Ogród Fridy - co powstanie z chaosu
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu - trafiłam na ciekawy link - może poszukaj tego krzewu o ciekawym wybarwieniu.
http://www.kurowski.pl/pl/katalog.php?a ... 18&nazwy=1
Zapowiadali ochłodzenie ale nie zimę
http://www.kurowski.pl/pl/katalog.php?a ... 18&nazwy=1
Zapowiadali ochłodzenie ale nie zimę

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolko, ten krzew to pęcherznica 'Dart's Gold', bardzo szybko rośnie i się bardzo rozsiewa. Ja mam w trzech kolorach: zielony, bordowy i właśnie ten złocisty. W tym roku miałam masę małych siewek. jeżeli w przyszłym też tak będzie, to mogę Ci wysłać.
Bardzo ładnie wygląda też ten bordowy 'Diabolo'.
Bardzo ładnie wygląda też ten bordowy 'Diabolo'.
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Frida
pospacerowałam po NOWYM ogrodzie
......swietnie! miejsce pod lasem pieknem i wyjatkowoscia zobowiazuje.......sciezki z kostki fatalne! to paskudztwo betonowe bedziesz jeszcze przeklinac.......dobrze ze chociaz krete
krzak gorejacy na kwasnym i przy kłujacych?....... to lepszego od tawuły japonskiej nie widziałam[ ale smok jest krótkowzroczny choc zarłoczny..i czesto sie myli]
tam gdzie masz ostrózkę chyba bedzie róza czerwona-krzaczasta?
miło bedzie pogrzebac w rózach wiosną z Fridą
pozdrowienia z gór

pospacerowałam po NOWYM ogrodzie

krzak gorejacy na kwasnym i przy kłujacych?....... to lepszego od tawuły japonskiej nie widziałam[ ale smok jest krótkowzroczny choc zarłoczny..i czesto sie myli]
tam gdzie masz ostrózkę chyba bedzie róza czerwona-krzaczasta?
miło bedzie pogrzebac w rózach wiosną z Fridą

pozdrowienia z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Frida
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem, już jestem. Ostatnie tygodnie nie były dla mnie łatwie, nie miałam radosnego nastroju, więc nie zaglądałam na forum.
Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia, cieszę się, że o mnie pamiętacie i zaglądacie do ogrodu. A tam nic się nie dzieje! W domu przygotowania do świąt, czas radosny, ale pełen refleksji, zadumy i szaleństw w kuchni.
Ale zacznę od pochwalenia się akwarelą od Ewy Cynamonowej. Spodobała mi się na fotografii, a jak ją zobaczyłam, to od razu wiedziałam, że będzie moja. I jest.

Moje witrażowe irysy patrzą na akwarelę

Dom już świąteczny
stroik zamiast choinki (to przez koty)

moje wydziergane na szydełku aniołki i dzwonki - ponoć dzierganie uspokaja nerwy
a to anioł dostojny

a tutaj wraz z dzwonkami wiruje pod żyrandolem

anioły są wszędzie - popatrzcie

A to ogród - smutnawy nieco

Wszystkim forumowiczom składam życzenia pięknych, radosnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.
A na koniec jemioła, żeby był pretekst do całowania.

Pozdrawiam, Danuta
Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia, cieszę się, że o mnie pamiętacie i zaglądacie do ogrodu. A tam nic się nie dzieje! W domu przygotowania do świąt, czas radosny, ale pełen refleksji, zadumy i szaleństw w kuchni.
Ale zacznę od pochwalenia się akwarelą od Ewy Cynamonowej. Spodobała mi się na fotografii, a jak ją zobaczyłam, to od razu wiedziałam, że będzie moja. I jest.

Moje witrażowe irysy patrzą na akwarelę

Dom już świąteczny
stroik zamiast choinki (to przez koty)

moje wydziergane na szydełku aniołki i dzwonki - ponoć dzierganie uspokaja nerwy
a to anioł dostojny

a tutaj wraz z dzwonkami wiruje pod żyrandolem

anioły są wszędzie - popatrzcie

A to ogród - smutnawy nieco

Wszystkim forumowiczom składam życzenia pięknych, radosnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.
A na koniec jemioła, żeby był pretekst do całowania.

Pozdrawiam, Danuta