Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Post »

Lucynko radość przebija przez Twój post, nawet jeżeli czujesz się niedomyta...to nie można mieć wszystkiego :;230 :;230 Dzwonkami octopus posadzonymi jesienią zajęły się ślimaki i nim się zorientowałam ...to uchroniłam jednego ;:oj Wszędzie mam wysypane trucizny i wszędzie mumie ślimacze, a i to co rano pełzają nowe ;:124 Moje róże nieśmiało się skradają z kwitnieniem, bo u Ciebie to już festiwal kwitnień ;:167
Czereśnie pyszna rzecz ;:215 więc zazdraszczam tych wiader ;:306
U mnie trochę chłodniej i wieczorem i ranek rześki. :D
Miłej niedzieli oraz chłodu do produkcji przetworów czereśniowych ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czytam co piszesz i aż mi się gęba do telefonu śmieje. Wspaniale się czyta o Twojej radości płynącej z działeczki ?
Nocowanie na łonie natury to super sprawa. Zazdroszczę tej możliwości.
Choć z wodą bieżącą faktycznie to problem, trzeba więc drałować na działkę z baniaczkami. Bo nie samą deszcz?wką człowiek żyje, z resztą, podlać można kwiaty,ale w tej deszczowej to nawet strach ręce przemyć.
A nie macie opcji doprowadzenia wody?

Te czarnuszki są przeurocze!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dziwne to pierwsze kwitnienie ;:oj
ale i róże i czarnuszka śliczne.
dobrej niedzieli Lucynko ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Lucynko zazdroszczę spania na działeczce ,chociaż ja pewie bym się na to nie zdobyła ale herbatka rano wsród roślin :D .Twoje różyczki już w pełnym rozkwicie a moje dopiero pąki mają ,Lagune chyba stracę ale za to New Down zasypana pąkami :tan .Mycie w misce wytrzymasz z pewnością jeśli noclegi sprawiają Ci tyle radości.Pozdrawiam serdecznie ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Zgodnie z przewidywaniem walczyłam dzisiaj z czereśniami i nie tylko, bo synowa podrzuciła mi jeszcze truskawki przywiezione od rodziny. Jednak nie robiłam tego w domu. Zawieźliśmy wszystko na działkę i tam prowadziłam tę walkę. Do domu przyjechały owoce zamknięte w słoikach i torebkach do mrożonek.
Od jutra zamieszkamy na działce aż do ochłodzenia, ponieważ w mieszkaniu nie da się spokojnie oddychać. Mury nagrzane oddają ciepło w nocy. Na działce nie mam dostępu do internetu, odezwę się więc po powrocie.

Marysiu - u mnie na szczęście ślimaków mniej niż na lekarstwo, ale żeby nie było zbyt miło, nie brakuje mszycy i takich maleńkich białych muszek, które zrobiły sobie mieszkania pod liśćmi maków jednorocznych. Podczas podlewania unoszą się całe chmary tego czegoś. ;:145
Na działce już przed zachodem słońca powietrze robi się rześkie, ;:333 dlatego planujemy pomieszkanie tam przez jakiś czas.
Chłodu nie było, ale dałam radę, ;:108 a niedziela upłynęła we wspaniałej rodzinnej atmosferze, do domu nie chciało się wracać, ale trzeba było, bo Misia sama została. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Majeczko - dlatego właśnie planujemy kilka kolejnych dni i nocy spędzić na działce.
Wody pitnej nie trzeba nosić z domu. ;:185 Pobieramy ją sprzed świetlicy działkowej, do której z naszej działki jest bliziutko. W niej też się myjemy, bo do podlewania mamy nieoczyszczaną wodę z pobliskiej rzeczki. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu - czarnuszki to takie delikatne maleństwa, niezbyt widoczne z daleka, ale i tak dają się lubić. ;:168
Dziękuję za niedzielę, było przesympatycznie. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tereniu - sama też bym nie została na noc na działce. Z osobą towarzyszącą raźniej i odważniej. ;:224
Różyczki długo czekały na dobrą pogodę, toteż teraz cieszą nas coraz to nowymi kwiatkami. ;:215
Właśnie dla tej radości postanowiłam polubić miednicę polewaczkowy prysznic, by na łonie natury przeczekać tropikalną pogodę. :tan
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kochani, życzę Wam dobrego, niezbyt upalnego tygodnia. ;:4

A na dobranoc pokażę Wam jeszcze mój kącik wypoczynkowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miłego pobytu na łonie przyrody Lucynko! ;:196 Ja w te upały zostaję w domu..okna zamykam,spuszczam rolety,włączam wiatrak ,woda,mięta,herbata zielona,lekki obiadek i dopiero pod wieczór wyjdę! ;:131 W mieszkaniu nie mam nadmiaru ciepła I p.wśród zieleni jest OK. ;:108

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O ja też takie chwile lubię w fotelu z książką w ogrodzie. Tylko aby komary nie zarly :evil:
Piękne kwitnienia.
Róże rutewki śliczne.
Nawet jarzmianka już ci kwitnie. Ja na swoją czekam.
Dobrego dnia.
jagusia111

Post »

Lucynko fajnie macie, że u Was da się wieczorem posiedzieć na działce. U nas rano, a potem od około 17 są takie chmary komarów, że wszelkie psikadła i smaroidła nie dają rady. Wychodzi się zrobić tylko to co niezbędne i w nogi bo nie ma możliwości wytrzymać. Bardzo przyjemny kącik wypoczynkowy ;:215 .
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Róże powojniki i pozostała banda kwiatów. Ten fotel bujany w tym miejscu to strzał w dziesiątkę.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Och ten fotelik,mój ulubiony typ,miałam kiedys taki całe lata :) Wspaniale że możecie być na działce dalej bo jednak w naturze
lepiej się znosi upały. U mnie noce są przyjemnie chłodne a spiewy ptaków przecudne. Dużo macie komarów? Bo u mnie jest koszmar juz póżnym popołudnem; ja cały czas smaruje sie olejkami ale te koszmary gryzą mnie w głowe bo tam nie ma już deterentu więc chronie się kapelutkiem :) . ;:47 dobrego i przyjemnego odpoczynku i relaksu Obrazek
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
jagusia111

Post »

Iga u mnie też masakra. Mieszkam w okolicy Wisły, były podtopienia, do tego co chwilę padało więc na łąkach i w obniżeniach terenu stoi woda, a to wylęgarnia komarów. Przed chwilą wyszłam podziabać trochę do ogródka. Myślałam, że w taki upał będzie ich mniej. Odsłonięte części ciała wysmarowałam środkami antykomarowymi to pogryzły mnie po twarzy i skarpetach mimo, że też je niby posmarowałam. Po 20 minutach uciekłam.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, to się napracowałaś z owocami ;:108 za to zimową porą przydadzą się w jadłospisie i przypomną Ci czerwcowe noce na działeczce. :tan
Teraz masz zasłużony relaks i wypoczynek a bujany fotel i książka to szczyt marzeń, gdy wszystko oplewione i wypielęgnowane. ;:215
Cieszcie się naturą, łykajcie wonne powietrze i relaksujcie się do woli, bez trosk i zmartwień, tylko we dwoje jak za młodych lat. ;:167 ;:cm
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Jak fajnie,że możesz nocować na działce.Ja na swojej nigdy nie nocowałam.Mój M.nie jest fanem działki. ;:185
Byłam u syna .On ma dom z działką to sobie nocowałam. :tan :heja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko a więc miłego pobytu na działeczce, ochłody wieczorkiem, miłego bujania na fotelu ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko rozumiem ucieczkę z bloku na łono natury, bo wieczory i ranki pozwalają przeżyć upalny dzień, tym bardziej jak się ma taki kącik. Odcięcie od internetu wyjdzie Ci tylko na zdrowie ;:196
Tych czereśni to Ci zazdraszczam, bo ja uwielbiam je żreć ;:306
Odpoczywajcie i bądźcie zdrowi ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”