Pod Dębem ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod Dębem ;)

Post »

Joasiu no i znów ciśnie się na usta ,ze podłość ludzka nie zna granic i nie oszczędza nikogo ;:168 Zrobiłabym tak jak zasugerowałaś M niech sobie sami ci panowie rozsądzą i nie mieszają Was do ich rozgrywek.Głowa do góry nie ma tego złego ,,,,,,,Kurcze rozsad masz multum to ja mam tylko namiastkę tego Tulipany za chwilkę zakwitną, ząbkowany już kwitnie, żonkile, miodunka śliczna wiec głowa do góry szkoda zdrowia Joasiu ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joanna masz absolutnie racje,żeby nie wchodzić w ten konflikt! ;:333 Rozglądnij się może coś się da jednak posadzić z twojej rozsady. Przynajmnie jakąś część :) Na razie to wszystko tak niespodziewanie się rozegrało ale na spokojnie...
coś na pewno wymyślisz :) ;:196
Kwiatki są urocze i takie dorodne :)
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne pierwiosnki.A na 2 zdjęciu to ??
rozsady też ci ładnie już idą do góry i suuper ;:215
Swoje to swoje ;:173
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Joasiu, współczuję Ci takich doświadczeń!
To przykre jak masz świadomość, że ktoś chce Cię naciągnąć! Szkoda grzybów w brzozowym zagajniku, ale może jeszcze właściciel przyjdzie prosić żebyście to kupili?
Póki co możesz cieszyć się wiosennymi kwitnieniami na własnym kawałku!

plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Asiu, pazerny ten gość, ale tak właśnie zróbcie, jak wymyśliliście. Ja bym zrobiła to samo: odgrodziłabym się i udawała, że bardzo mi ta sytuacja odpowiada, bo będzie mniej roboty. ;:7 W ten sposób wkurzyłabym faceta, który za jeleni Was uznał. Może w końcu być tak, że sam zacznie zabiegać o to, byście zechcieli kupić za dużo przystępniejszą cenę. ;:108
Trzymaj się, kochana, ;:196 schowaj nerwy głęboko, bo szkoda zdrowia. ;:167 Szymusia przytul i wyściskaj. ;:168 ;:168
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Współczuję nerwów, nie cierpię takich sytuacji... A dziewczyny mają rację - najważniejszy święty spokój :wink: Wiosna piękna gości u ciebie ;:173
Awatar użytkownika
Ketmia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 cze 2006, o 10:57

Post »

Ja też współczuję. Swoją drogą, dobrze, że sobie przypomniał teraz, a nie w połowie sezonu, bo wtedy dopiero byłoby szkoda.

Ja w tym roku też karczowałam. Trzy razy :wink: . Teraz muszę pozbyć się korzeni, które mi się nie mieszczą do kominka.
pozdrawiam, Ela
Mój zielony zakątek
DzonaK

Post »

Wpadam na chwilę żeby powiedzieć wam jak wygląda sytuacja. Jest nie ciekawie. Wszystko co w zeszłym roku posadzilam muszę teraz przesądzać, bo się okazuje że posadziłam na działce ale nie swojej. Tulipany zaczynają kwitnąć a tu muszę wszystko wykopać. Trawy, róże, hiacynty miodunke rozplenice i wiele innych. Ręce mi opadły po prostu i straciłam chęć do wszystkiego ;:145 ;:145
Frate
50p
50p
Od: 26 mar 2017, o 10:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przyłączam się do opinii moich Poprzedników - nie warto się denerwować takimi sprawami. Ba, łatwo mówić, gorzej zrobić. Ale wszystko można z sobą wypracować. Mam bardzo podobny problem do Twojego i też ciągle się zamartwiam, czy nie stracę połowy ogrodu. Ale już się pocieszam, że zawsze to otworzy jakieś nowe perspektywy :) Trzymam kciuki i pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

No można się w... zdenerwować znaczy się. :twisted: Co zrobić, zawsze to lepiej jakby pojawił się w pełni sezonu i zbiorów.
Nie skazuj na porażkę rozsad. Ja w zeszłym roku powsadzałem do wiader pomidory koktailowe takie mizeroty że szkoda gadać. Żal było wyrzucić i się odwdzięczyły pięknie ruszając jak poczuły pełne słońce (i obornik) ;:215
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Uff!
Dobrze, że teraz, gdy zbyt dużo nasadzeń nie było. Terenu szkoda, ale lepiej mieć mniej, a własne, niż taka sytuacja jaką wam zafundowano.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Joasiu , też myślę , że ogrodzenie to w obecnej chwili najrozsądniejsze wyjście , nie warto wchodzić w konflikt bo może się to ciągnąć latami a za płotem warto mieć dobrych sąsiadów a nie wrogów .Wybierz najdorodniejsze rozsady i znajdź dla nich miejsce na swojej części ogrodu . Pozdrawiam cieplutko i wszystkiego dobrego ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Masz rację, daj sobie spokój z tamtym terenem
Naprawdę na Twojej częsci nie da się wygospodarować kawałka pod warzywa?
DzonaK

Post »

Witajcie kochani

Dużo pracy to i mało czasu na forum . Wracając do domu po pracy nie mam czasu już na nic trochę wpadnę na ogród i zrobię ile się da, albo na ile siły pozwalają . Klamka zapadła dogadaliśmy się z właścicielem działki my się odgradzamy ,oni będą się wojować o tę działkę . Zaczęłam inaczej już to wszystko aranżować, mam już pomysł tylko z wieloma pracami muszę poczekać . Przede wszystkim najpierw musimy postawić ogrodzenie i reszta już jakoś pójdzie . Przygotowuję przed ogródek ,w miejscu gdzie były jałowce powstała już rabata i chyba będę musiała wyciąć jałowce spod dębu bo wczoraj zauważyłam na nich rdzę . Mam w planach jeszcze przygotować kawałek chociaż na podstawowe warzywa . Drugi sąsiad za swoim domem ciągnikiem przeorał , zbronował i powiedział że mogę sobie u niego warzywa posiać . Chociaż jeden miły i uczynny bo dużo nam pomagają . Jego syn powyrywał nam korzenie ciągnikiem , poprzycinali nam również jesiony . Tacy sąsiedzi to skarb . :tan

anabuko1 kochana odpowiadając na Twoje pytanie do poprzedniego wpisu ( przepraszam , ze dopiero teraz ale po tych wydarzeniach musiałam sobie w głowie poukładać żeby mi złość minęła i w ogóle jak to wszystko zrobić ) . Na drugim zdjęciu z tego co pamiętam to chyba miodunka :D

Frate powiem Ci ze nawet lepiej mniej roboty , mniej koszenia mniej pieniędzy i poszaleć w nasadzeniach również jest miejsce :D

ed04 Po dłuższej przerwie i namyśle stwierdziłam , ze i racja . Część posadzę u sąsiada część w skrzynkach , donicach i kawałek tez będzie i na ogrodzie muszę tylko szybko przygotować o ile w majówkę pogoda pozwoli :wink:

any57 nasadzenia , nasadzeniami to większość już ma nowe miejsce . Ale ja wtedy miałam siać warzywa w momencie kiedy właściciel przyjechał ja kończyłam przygotowywać grządki , wtedy bym się bardzo zdenerwowała . Jak to się mówi nie ma tego złego co by na dobre wyszło ;:oj

pela11 dziękuję ;:196 Kwiatki już przesadzone . Czekam tylko na wykopanie cebul .

Margo2 da się wygospodarować już znalazłam miejsce tylko muszę szybko to przygotować , bo niedługo zaczną się wysiewy . :tan

Teraz trochę zdjęć z ogrodu . Przygotowałam już skrzynki znaczy się pomalowałam , trzeba kupić agrowłókninę i nasypać ziemi i będą czekać na kwiaty jednoroczne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W tym miejscu były jałowce . Na razie jest pusto choć już są nasadzenia to jeszcze to miejsce nie prezentuje się dobrze :)

Obrazek

Ogród wyglądał jak po bitwie , aż mi ręce opadły , ale zmobilizowałam się i wszystko wraca do normy .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zawilec wielokwiatowy
Obrazek

Jabłonka odmiany nie znam
Obrazek

Hosty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Asiu masz dużo miejsca i wiele możliwości a przede wszystkim dookoła przyjaznych ludzi. Mega ....
Czekam na realizację pomysłów, bylinki wieloletnie zrobią mega robotę.
Cudownego sezonu i ogrodowego i motorowego.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”