Moja działeczka :) cz2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działeczka :) cz2.

Post »

ewaidc1198
Zgadza się,straszyłem bo wszystkie znaki na niebie wykazywały rychły powrót ostrej zimy. Na szczęście ostra zima jest daleko choć tak w lżejszym wykonaniu nie tak daleko :) Wiadomo to luty. Zaczyna się powoli Atlantyk wypychać zimę z Europy ale to nie takie łatwe :)
Oby tylko teraz przy takim przedwiośniu w marcu zima nie zagościła bo będzie straszna lipa ..... Prognozy dają duże szanse na to.... ale to tylko prognozy a życie czasami wygląda inaczej :D
Patrze się przez okno jak pięknie słoneczko świeci i mimo chłodnego powietrza i zimnego wiatru jest bardzo przyjemnie :) Jutro trochę ma być więcej chmur ale to pierwsza oznaka zbliżającego się ciepła :) Nocami będzie koło 0st a w dzień 10st :) A może i więcej. Tak ma być od piątku.... Już widzę tłumy ludzi na działkach w weekend ;:306 ;:306 ;:306

dorcia7
Dorcia u nas też mokro ale ja na działce mam wszędzie trawę więc spokojnie po niech można chodzić. Np. w maliny to już strach bo bardzo ślisko :) Na szczęście padać u nas nie będzie i do tego słoneczka będzie sporo więc spokojnie na weekend wszędzie człowiek wejdzie :) Energia rozpiera mnie na myśl o tym. Trochę ją poskromię nie długo w pracy bo idę na 14 :) Ale to tylko trochę, robię i myślę co i jak mam zrobić :) Plan nakreślony jest w głowie ;:306 ;:306 ;:306

Miłego dnia :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Piotrze pięknie na Twojej działce ja na razie nie byłam bo u mnie śnieg, wiatr i deszcz na przemian szaro i buro myślę, że może w weekend pogoda się zmieni i pokaże się trochu słoneczka. Pozdrawiam życzę miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Kurczę, od razu widać, że mieszkasz w cieplejszym rejonie Polski ;:224 . U mnie co prawda wiosna też powoli startuje ale nie tak ochoczo jak u Ciebie ;:131 . Temperatury w najbliższym czasie będą bardzo fajne i sama mam ochotę przyciąć u siebie co niektóre krzewy . Zastanawia mnie tylko czy aby na pewno prognozy się nagle nie zmienią na zimowe. Bądź co bądź to jednak mamy jeszcze luty :;230 . Ty widzę nie robisz sobie z tego problemy i szalejesz , zazdroszczę ;:138 . W marcu będziesz sporo do przodu. U mnie od kilku dni szaleje wiatr ale podobno weekend ma przynieść sporą zmianę więc liczę na to słońce. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alicja125
ewelkacha88

Witajcie w czwartkowe południe :)
Ziemia Lubuska to stety/niestety ale cieplejszy rejon Polski. Są plusy i minusy ale mi pasuje to :)
U mnie prawdziwe przedwiośnie od jakiegoś czasu. Dziś w nocy było aż +7st a od jutra przez kilka dni w dzień ponad +10st :) i do tego dużo słoneczka :tan :tan :tan W sobotę nawet +14/15st ;:202 ;:202 ;:202

Od jutra akcja działeczka ;:215 ;:215 ;:215 Ostro dam sobie popalić. Już nie mogę się doczekać gdy wparuje tam :) Będzie się dymić.

Kurcze już widzę jak przyroda zacznie się budzić z zimowego snu. Oby tylko w marcu się nic nie namieszało w pogodzie. Wszystkie znaki na ziemi i w powietrzu wskazują na szybką wiosnę. ;:333

Miłego dnia kochani!!!
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

buum pisze:Wszystkie znaki na ziemi i w powietrzu wskazują na szybką wiosnę. ;:333

Otóż to i tego się trzymajmy ;:138 .
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotrze ale Ci zazdroszczę u mnie pada ;:145 brr Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie w ten piątkowy poranek :)
U mnie za oknem same słoneczko a w nocy przymrozek był. Wszystko zgodnie z prognozami. Zaraz się szykuje na działkę :) Dziś wolne mam więc wydłużyłem weekend i mogę realizować swoje plany i założenia :)
Wieczorem napiszę więcej :)

Miłego piąteczku :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I dzionek zleciał pracowicie :D
Zrobiłem naprawdę sporo, widać gołym okiem ,że wiosna idzie :D
Ponad 7h grzebania na działce. Przyjechałem rano gdy jeszcze trawa była biała po nocnym przymrozku -3st. Ale już wtedy było bardzo przyjemnie.

Obrazek

Obrazek

Drzewa i krzewy owocowe poprzycinane, zaś gałęzie pocięte i spakowane do skrzynek oraz wiaderek. Będzie czym grilla rozpalić :)
Reszta gałęzi trafiła nad kanał. Spalę lub załatwię rozdrabniacz do gałęzi :) Chce jeszcze przyciąć choinki i tuje bo są ogromne i boje się by przy większej wichurze nie poleciały na altankę lub taras.... ;:202 Ale to nie na jutro temat :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jutro może pomaluje drzewka :) I jeszcze porządków wiosennych trochę zostało :)
W sobotę wieczorem napiszę więcej i fotek również więcej wrzucę. Zaraz do wyra wypoczywać :)

Pozdrawiam

Ps. Dziś u mnie +11st było w cieniu a jutro nawet +14st ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hejka wszystkim w sobotni wieczór :)

Wiosenny dzień spędzony na działce :) Oczywiście pracowicie :) Ale cudna u mnie dziś pogoda była. I prawie +15st ;:215
Prawdziwa wiosna.
Dziś moja roślinka która rosła ponad 20 lat na mojej działce zakończyła żywota....mówię tutaj o winogronie :) Postanowiłem przenieść rusztowanie na którym piął się winogron w inne miejsce. Z dala od altanki. Zaś sama roślina została wycięta i wykopana. Będzie nowa, inna odmiana.
Oto jak prezentuje się teraz przestrzeń koło altanki:

Obrazek

A tak jak wychodzi się z altanki:

Obrazek

Zdecydowanie jaśniej i przestrzennie. Planuje koło altanki przesadzić różaneczniki które mam z boku altanki i mają ciasno tam. A do tego planuje ocieplać altankę i będą mi przeszkadzać :) Oczywiście jak to uczynię to zrobię fotki.

Tak więc kolejny pracowity dzień za mną :D I gicio !!!
Pozdrawiam ;:304 ;:304 ;:304
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I niedziela za nami.... i oczywiście nie wytrzymałem i pojechałem na działkę. Na 3h ale zawsze coś :) Pogoda znowu cudna dziś. Kolejny dzień wiosny za nami i +12st ;:3 Choć w nocy z przymrozkiem , tym razem do -2st.

Pojechał na działkę i zawsze coś zrobiłem :) A co dokładnie.....
Umocowałem nowe rusztowanie dla winogrona w nowym miejscu i pomalowałem. Fotki nie zrobiłem...następnym razem nadrobię :D
Przyciąłem tuję która była już za wysoka i powoli się przechylała. Muszę tylko ją przystrzyc by lepiej wyglądała ale wysokość skrócona :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Za siatką wielkie sterty gałęzi do spalenia i nie tylko. Ale najpierw działka potem za działką koło kanału porządki będę robić.
Tak,że wiosna u mnie rządzi....choć parę minut temu przeczytałem prognozy najnowsze niemieckie i amerykanskie.....ale nie będę Wam mówić co piszą :) Może się pomylą.....

Obrazek

Obrazek

Pozdrowionka ;:209 ;:209 ;:209
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Piotrze udany weekend jak widzę i dużo pracy zrobione. U mnie tez była pogoda dlatego w niedziele nawet grilla się udało zrobić. Co to masz za odmianę tych bazi śliczne drzewko jak ono będzie wysokie ? Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Brawo Piotruś. U Ciebie jak zawsze pracowicie. Tuja w nowej fryzurze nawet lepiej wygląda. A działaczka widać się już budzi do życia. Chyba Twoje prognozy o nadchodzącej zimie się już nie zdążą sprawdzić ;)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alicja125
Cześć Alicja. Tak weekend bardzo udany. Popracowałem na działce i widać zmiany. A to dopiero luty :D
A co do drzewka, to nie wiem jaka to odmiana :) Mam nadzieje, że wysoka nie będzie :D Pozdrawiam ;:333 ;:333 ;:333

Foxowa
Cześć Maju. Jeszcze tuje przytnę by ładne opływowe kształty miała. Bo na razie trochę kanciasta :D
Przyroda budzi się do życia i oby tylko za zimno jeszcze się nie zrobiło. Dopiero połowa lutego jest więc ....trzeba uważać :D
Ja dzisiaj kupiłem wapno i jutro po pracy jadę bielić drzewka. Pozdrawiam ;:215 ;:215 ;:215
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p
Od: 21 cze 2006, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie Ci Piotrek prace postępują , gratuluję. Napisz proszę (chociaż na PW ) co tam w prognozach złego przewidują i na kiedy.
Moje pszczółki sie od kilku dni rozszalały , lataja , sprzataja noszą wodę i pyłek z leszczyny, strach bedzie jak sie znów ochłdzi ?
Na działce! - PEŁNY ODLOT
Opowieści z mchu i paproci
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

O zazdroszczę możliwości robienia na działce, ja nadal muszę czekać... ;:145 Ale gratuluję, nieźle prace idą do przodu ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”