Ach te róże! ach te różyczki!

Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki!

Post »

Ooooooo ;:168 Wandziu z tego wynika prosty wniosek ,że trzeba zlikwidować dywany . :;230 Oby szybko się wygoiło, bo w taką pogodę to w pięty parzy ,żeby siedzieć w chałupie..Wyzdrowienia szybkiego ci życzę i nijak wybrać się na spacer z pieskiem ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Faktycznie, niefart.
Przy najbardziej pracowitych miesiącach musisz siedzieć w domu
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Wandziu, a to Ci się przytrafiło. Kwiatuszek może i połamany, ale kolorowo kwitnie :;230 Może troszkę niewłaściwy moment sobie wybrałaś na odpoczynek, ale później to nadgonisz. Róże piękne przyjechały :heja Zamawiałam z tego samego źródła, w tym tygodniu będą już u mnie ;:108 Nie przeginaj z ogrodem, noga się zrośnie i wtedy dasz czadu. ;:108 Zdrowiej ;:196
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Martuniu , Dziękuje za życzenia ;:167 siedzę w domu, wiem że muszę ,,dmuchać i chuchać na nóżkę'' ale mnie porostu nosi
wyszłam na balkon, przycięłam i okopałam podsypałam nawozem róże i clematisy na balkonie. W donicach z clematisami posiałam
pietruszkę i seler. Połączyłam przyjemne z pożytecznym . Clematisy będą miały ochronę z pietruszki i selera aby ziemia nadmiernie nie wysychała a ja będę miała pod rekom zieloną pietruszkę do zupki ;:306

Jadziu, ;:167 Dziekuje ;:168 Jadziu dywan tu nic nie zawinił, ale wniosek z tego, że jeżeli przewracamy sie na prostej drodze
to widocznie latka uciekają :;230 Zaległości to ja będę miała, chyba, że wykorzystam swój paluszek ;:306

Gosiu, ;:168 faktycznie niefart , ale nigdy się nie poddawałam i tym razem się nie poddam to tylko nóżka ;:333 a skrzydeł
nam dodaje świadomość, że wokół nas są osoby na których możemy liczyć i wspierają nas ciepłym słowem ;:167 ;:4

Iwonko ;:168 Przytrafiło mi sie ,, niefart,, :cry: ale tłumacze sobie, że mogło być gorzej , nie jest tak źle ;:131
Agnieszka z Michałem obiecali, że przytną mi róże , sąsiad naostrzył mi sekatory a sąsiadeczka obiecała posadzić lilie , mieczyki i dalie
jednym słowem pomoc sąsiedzka działa ;:333 Z różyczek jestem zadowolona, ładne sadzonki ;:167 Dziękuję za życzenia
powrotu do zdrowia ;:167
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Wandziu, przykra sprawa z tą nogą :( Dobrze, że będziesz miała pomoc w tych najpilniejszych sprawach. Nogę oszczędzaj, to szybko się zrośnie i znów będziesz biegać po rabatach ;:168
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, ;:168 mam taka nadzieje, że szybko wskoczę na rower i zacznę wędrówki po łąkach i lasach, ale na wypad do doliny Chochołowskiej aby podziwiać wysyp krokusów muszę zapomnieć, możne w przyszłym roku ;:131
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wandziu potem powinnaś smarować nogę maścią żywokostową ,albo nalewką żywokostową dla wzmocnienie nogi na 1/2 l wódki 50 g korzenia żywokostu ;:196 Dobrze mieć takich dobrych duszków w razie potrzeby.
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, dziękuje :!: żywokost mi rośnie w ogrodzie a i na działce też się rozsiał ,jak tylko puści listki to ukopię i zrobię ;:180
Gdy mój syn, miał wypadek to ciocia przysłała mi korzeń żywokostu, okazało się, że jest to bardzo inwazyjna roślinka.
Ciocia też mi podawała przepis na maść ale zapomniałam przepisu ;:131 Jadziu dziękuje :!: mówiąc szczerze to zapomniałam
o tym, że mam żywokost ;:168
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Podpisuję się pod tym co napisała Jadzia, z żywokostu mozna też robić olej (znajdę przepis, to Ci podam). Moja mama stosowała go po złamaniu nogi, naprawdę przynosi to smarowidło ulgę... "żywo - kost" żywi kości.
Ja sobie chcę przekopać od niej do swojego ogrodu jedną sadzonkę, mam nawet miejsce specjalnie dla niego, w którym może sobie szaleć :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, z tego co pamiętam, to żywokost późno puszcza listki, więc na działce go teraz nie odszukam, ale zanim pozbędę się
,, super kosmicznego buta'' ;:306 to żywokost pości listki i będę wiedzieć gdzie kopać a w ostateczności wykopie z ogrodu ,
chociaż tego z ogrodu nie chciałbym ruszać bo jak kwitnie to razem z trzmielina i rożą w kolorze malinowym stanowi ładna kompozycie. ;:3
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, a może go jakoś trzeba by ograniczyć, nie pozbywać się całkowicie?
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, nie będę się pozbywać żywokostu w ogrodzie ma swoje miejsce między trzmieliną a różą. natomiast na działce przez uprawę ziemi glebogryzarką następuje podział korzeni i tak sie panoszy na warzywniku niczym perz, nie idzie go wytępić ;:306 latem króluje w śród
jarzynek, samozwańczy król ;:306
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaaaa.... ;:306 ;:306 ;:306
Ja tak miałam z dziką śliwką i chrzanem, był moment że śniły mi się po nocach :;230
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ojjj! gdyby kózka nie skakała....
Współczuję uziemienia, bo przez jakiś czas jest to przyjemne ale potem denerwuje takie uziemieni, życzę szybkiego zrastania i dochodzenia do pełnej sprawności!
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, ja przy działce mam olbrzymi krzew głogu, wiosną ładnie kwitnie potem ma czerwone owoce , ale żywcem wcina mi sie w działkę.
Krzew jest kolczasty,nie wiadomo jak do niego podejść . Gdy byłam mała to dziadek ten krzew podpalał a i tak wiecznie odrastał.
Sąsiednie pola są nie uprawiane od lat wiec tarnina ,, dzika śliwka,, brzozy, sosny bazie, rozrastają sie tworząc młody las.
Ja swojej działki nie chce zaniedbać, wiec trzy razy do roku zamawiam kosiarkę i wykaszał łąkę a drugą część obsadziłam
drzewkami owocowymi i mam maleńki sad, warzywnik a koło domu róże i kwiatki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”