Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

U ciebie tak ślicznie przynajmniej moge oczy nacieszyć a ja się w błocie i w smieciach taplam ;:306
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mimo niepogody u ciebie kwitnąco, czyściutko..a ja nie jeżdżę, aż się boję co tam zastanę. ;:oj . Z nornicami tak łatwo odpuściłeś. :?: . U mnie była tak ziemia poryta iż myślałam że jest tego cała armia co to sprowadziła bliższą i dalszą rodzinę. ;:306 . W rzeczywistości była jedna sztuka, zastosowałam plastikową łapkę. Drugi rok spokój. ;:173 . Wiem, wiem..kiedyś znów się pojawi ale trochę spokoju jest. ;:108
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariuszu jak pięknie u Ciebie!!! ;:215 Kwiaty, zielono... ;:215
U mnie mrozy mięły, ale chwilkę temu grad nadal, tak że nadal ta pogoda nieobliczalna. ;:202
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

apus
Jednak Basiu u nas w Lubuskiem jest klimat bardziej spokojny :) nie da się ukryć. Mało dynamiczny, mniej zróżnicowany. Nawet parabola temperatur całorocznych jest mało zróżnicowana :) Obserwując tutaj forum to my zdecydowanie szybciej zaczynamy sezon działkowy :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Zazdroszczę Wam Piotrze, szczególnie tego spokoju temperaturowego... mój każdy dzień zaczynam od spojrzenia na termometr, a potem na prognozę pogody ;:219
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Basiu no niestety. Ja czasami gdy marze o fajnej zimie zazdroszczę Wam że takie macie. Ale patrząc się na całoroczną pogodę jednak wolę to co mam :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
drakka
500p
500p
Od: 4 lip 2016, o 23:26

Post »

Pamiętam za dzieciaka ( a nie było to w sumie tak dawno ), że jak był grudzień i była gwiazdka czy przychodziły ferie zimowe, to był śnieg i mróz- taka prawdziwa zima. Kiedy przychodziły wakacje to był upał i rzadko kiedy padał deszcz.. a teraz to w cały świat..

Ciekawe co nas czeka za kilka lat.?
Angelika / Żelka:)

Kwiatowisko
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie w Gorzowie z tymi zimami nawet w latach 90 było dość kiepsko ale zdecydowanie lepiej niż teraz. Teraz u mnie śnieg popada i utrzyma się parę dni i znika. Lipa. Lata są chłodne i mokre. A kiedyś to pamietam jak lato przychodziło i przez miesiąc nic nie padało tylko cały czas 30 lub wiecej stopni w cieniu. Piekarnik. Przez wiele lat tak było, gorąco i sucho. Teraz czasami jest sucho ale nie gorąco. Rzadko. Np w tamtym roku na działce spałem tylko raz bo cały czas noce były chłodne a i w dzien nie za ciekawie. Były wyjątki ale 2-3dni i ochłodzenie. Niestety klimat się zmienia. Ja obserwując pogodę z 25 lat gdzieś , obstawiam że klimat bedzie się ochładzał. Zobaczycie. Nie ma żadnego efektu cieplarnianego. Okresy zimna będą sie wydłużać i ziemia nie bedzie się nagrzewać. Przez co szybciej bedzie chłód łapać. Bo napływając zimno na tereny rozgrzane też się ogrzewa chłodne powietrze. Dopiero po jakimś czasie gdy grunt zmarznie to zimno pozostaje zimnem :) to tak w przybliżeniu... :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
jagusia111

Post »

A mnie się wydaje, że zmiany pogodowe są po prostu cykliczne. Z tego co ja pamiętam, a także z opowieści osób ode mnie starszych dawniej też były lata z kiepskimi zimami, śniegi w maju, a nawet w czerwcu, Ostatni taki rok z przymrozkami był w 2007. Wtedy mroziło od 23 kwietnia prawie do polowy maja. Były powodzie, śnieżne zimy i deszczowe zimne lata. Tylko u górali zawsze ciepło i słonecznie ;:306 .
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Mariusz, witam, przyszłam na twoją działkę się ogrzać, bo w Twoim regionie jast znacznie cieplej niż w Małopolsce brr :;230
Widać że masz dusze ogrodnika, wszystko tak ładnie zadbane,drzewka pobielone tyle kwiatów,nic dodać nic ując ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariusz , wiadomo ,małe jest piękne,no i łatwo nad tym zapanować . Zanim ja skończę pielić jedną rabatę ,to Ty 3 razy opielisz całą działkę i masz ślicznie .Ciekawa jestem tej ściany powojnikowej . ;:oj . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mariusz jak w domku dla owadów.... jest już większy ruch czy za zimno na gości ??? ;:306
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witajcie!
Dzisiaj zamiast w pracy byłem na działce, ogólnie miało być inaczej ale w związku z tym, że altana do mnie przyjechała, w sumie to bardziej wiata :) no ale jest i musiałem na nią czekać, no ale nie ma tego złego co by nie było, bo w tym czasie sobie posadziłem trawki, które otrzymałem od naszej forumki Marto ;:180 Ogólnie nadal chłodno, pogoda zmienna wszystko takie spowolnione ;:219

Obrazek

Iwonko[iwona0042] fakt trawka skoszona, nawozem sypnięta rośnie jak szalona zaraz trzeba będzie znów kosić :;230
Marysiu[Maska] no pewnie jeszcze nie jeden taki niedorozwinięty kwiatek się trafi :)
Angeliko[drakka] no cóż pewnie córcia uznała, że tylko jedna księżniczka być może na działce i ścięła głowę rywalce ;:306

Obrazek

Iwonko[Iwonka1] nom niby czyściutko, ogólnie w tym roku moje tulipany to faktycznie trochę takie olbrzymki :)
Kasiu[1Kasia1] to prawda z utęsknieniem, już na nią czekam.
Gosiu[Margo2] hmm można by testować tylko pewnie rośliny by miły ciężko wzejść w siatce :) moje powojniki rosną w takiej jakby osłonce z siatki ale tylko po bokach i z dołu :)

Obrazek

Piotrek[buum]
no korona to piękny kwiatek :) tylko ponoć kapryśna, ale jak się o nią zadba odpowiednio to kwitnie co roku :) przy ulu jak tylko słonko wyjdzie to się robi ruch jak Marszałkowskiej hehe, ale jeszcze połowa śpi.
Seba[seba1999] niestety nazwy Ci nie podam konkretnie, gdyż kupowałem go w sklepie tak na spontanie heh, wiem tyle że to wielokwiatowy :)
Beatko[Beaby] no ja pierwszy raz wsadziłem koronę więc zobaczymy jak będzie w przyszłym roku :)

Obrazek

Alicjo[Alicja125] spokojnie i Ty będziesz oczy cieszyć swoimi kwiatkami.
Zuziu[Zuzia111] spokojnie nie poddałem się, teraz stosuję trutkę, może zrezygnuje :)
Basiu[apus] dziękuję, i życzę Tobie i sobie ;:3

Obrazek

Wandziu[mimoza55] dziękuję :) ale jeszcze sporo pracy przede mną
Elu[pela11] no tak tworzę działkę żeby za dużo pielenia nie było hehe zobaczymy jak wyjdzie :)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mariusz bardzo ładnie wykonana robota ;:215
Super komponuje się jedno z drugim.
Pogoda dziś do pracy była fajna. Ja nie byłem dzisiaj na swojej działce.
Niestety dziś w nocy był przymrozek -3st :( kiedy to nas opuści i na termometrach zobaczymy chociaż +18st :) a noce nie będą zimne..... Oby jak najszybciej bo szkoda roślinek, które chcą rosnąć a zimno je zatrzymuje.

Dobrze pamiętam ... wiatę Ci przywieźli??? Gdzie foteczka ??? :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Mariuszu niech Ci trawki pięknie rosną! ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”