Od przybytku głowa nie boli część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 3

Post »

Pięknie jest ..Baw się dobrze ..a to niebieskie to nie przetacznik...
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To szałwia omączona - jednoroczna roślina , popularna w forumowych ogrodach ;:108

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Krysiu odpoczywaj,ładuj akumulatorki.
Dzięki za fotki,teraz nawet w miastach całkiem ładne klomby powstają,a w uzdrowiskach to chyba zawsze były.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Te kwiatowe kobierce to prawdziwe śliczności. Przynajmniej nie brakuje Ci widoku kwiatów, to i tęsknota za własnymi nieco złagodzona. ;:63
Odpoczywaj porządnie, ;:215 bo po powrocie sporo pracy na Cię czeka. ;:108
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Miło wypoczywaj i oglądaj te kobierce! Są miłe dla oka i działają leczniczo! ;:173 Wody lecznicze pijesz? Bo ja, jak przeczytałam o ich mocy, zaczęłam pić i chyba nieśmiertelna będę! :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Maryniu dobra jesteś w identyfikacji ;:138 już troszkę nasionek mam w kopercie, ale ona tutaj ma chyba swoje pięć minut, pięknie kwitnie a przekwitniętych kłosów nie wiele.

Miłka piję i chyba mają moc, czuję się wypoczęta i wyspana i już mi tęskno za swoimi i zielonymi.
Trzy tygodnie niby długo ale to bardzo szybko zleciało w piątek już będę spała w swoim łóżku, najgorsze to córcia dzwoni, że moje róże zbielały :;230 , na pewno mączniak je pokrył ;:306 ale co mi tam ponoć dalie mają się dobrze.

Lucynko ogladam wszystko na ile czas pozwala a mamy go sporo, zabiegi od rana, jeść dają więc pozostają spacery, wspinaczki i wyjazdy.
Liczyłam na rydze ale na ten czas były robaczywe bo było za ciepło a teraz jest za zimno. Za to w Tyliczu w Parku przy kościelnym spotkałam poletko takich.

Obrazek

Kasiu odpoczywam ale nie jeden raz te spacery, wypady męczą, ale ze wszystkimi przyjemnościami dajemy radę :tan :tan :tan

Alinko tak jak radzisz tak robimy, w każdej knajpce grają więc jest gdzie dylać.
Dzisiaj byliśmy u Wioli, było miło i przyjemnie i pozdrawiamy Ciebie z jej uroczego i bujnego ogrodu.

Obrazek

Tereniu za pozdrowienia ;:196 i w zamian dla wszystkich troszkę widoków z Muszyny.
W ubiegłym roku powstały tam przy kościele ogrody, które są dostępne do zwiedzenia bez opłat ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Może w tym roku nie oddają tego z czym są tematycznie związane,ogród młody, rośliny jeszcze małe i jak się wchodzi górują tablice z napisami. Myślę, że w przyszłym roku już będzie inne odczucie, jednak będąc tutaj na pewno warto zajrzeć.
Nie wkleiłam też wszystkich zdjęć zgodnie z tematem jaki tutaj panuje, a nuż by mnie kto pogonił.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Krysiu złapałaś trochę zdrowia i energii ,a przy okazji odpoczęłaś i zwiedzałaś piękne miejsca.
W Muszynie byłam ale wiele lat temu - widać spore zmiany a ten ogród to strzał w 10-tkę !!!
Jak róże - czy faktycznie mączniak pod nieobecność wpadł w gości ?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu ja myślę, że to będzie mączniak, bo przed wyjazdem juz na jednej widziałam biały nalot. Nie chciało mi się już ku jesieni tą chemią śmigać po tym ogrodzie.
Idzie jesień przeżyjemy.
Muszyna ponoć bardzo się zmieniła, jak mówią miejscowi wszystkie te miejscowosci zyskają na uroku.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu w czasie święta ogrodów w Krakowie byłam na spotkaniu z panią profesor, która wykłada i zakłada takie biblijne ogrody. Ciekawa sprawa i muszę M namówić na zwiedzanie może za rok. Na razie widziałam jedynie na planszach i zdjęciach.
W Krynicy oprócz klombów są takie metalowe konstrukcje wysadzane kwiatkami...jeden czy dwa dzbany i paw czy są jeszcze?
Niebieskie kwiatki to nie jakaś szałwia?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu - urlop miałam mało wyjazdowy, więc chociaż dzięki Twoim zdjęciom pobędę to tu to tam ;:196
Również miałam przyjemność być kiedyś w Tyliczu, a dokładnie w 2013 roku.
Ty tęsknisz za ogrodem ale pewnie Twój ogród za Tobą też. ;:172
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Krysiu ,masz wyjątkowo udany pobyt,tak dla ciała ,jak i dla ducha.Z przyjemnością śledzę Twoje relacje z pobytu,
może kiedyś skorzystam z nabytej dzięki Tobie wiedzy.Pozdrawiam,życząc dalszego owocnego pobytu, a z różami
dasz sobie radę ;:168
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53

Post »

Cieszę się że miałaś udane spotkanie u Wioli też jestem ciekawa ogrodu bo śledziłam go na forum od samego początku...a wycieczka do Muszyny wspaniała kiedyś już czytałam o takim ogrodzie jest wspaniały ...róże jak przyjedziesz oberwiesz z liści i opryskasz będzie dobrze...
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ciekawy pomysł na ogród! Jak im się rozhula, to może być ciekawie! Już róże robią klimat. A ja byłam w Muszynie, ale nawet nie wpadłam na pomysł, żeby ich szukać.
Trochę te duże tabliczki zakłócają, ale może tam napisali coś istotnego więc muszą być!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu niebieskości ktore pokazałam to Szałwia omączona, Marynia już zagadkę rozwiązała.
Ogrody Biblijne jak będziesz miała okazję warto zobaczyć, w tej chwili w wielu miejscach górują białe tablice z tekstami biblijnymi ale są zwiazane tematycznie z roślinami które tam są posadzone bądż inne sceny odpowiadąjace treści na tablicy.
Gazony kwiatowe na stelarzach są w centrum Krynicy jak i na obrzeżach.
W tle po lewej mój budynek sanatoryjny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bea powiem, że myslałam ze bedzie gorzej z ta tęsknotą....zleciało ani sie obejrzeliśmy.
Miło mi, że mogłam pozwolić Tobie pobyć i tu i tam.

Lodziu myślę że problem róż bedzie do opanowania, jak nie w tym roku to w następnym.
Pobyt w sanatorium uważam za bardzo udany, pogoda jak na zamówienie, dzisiaj po porannej mlecznej mgle pięknie swieci słoneczko, czekam aż eM w Borowinkach się wymoczy i w teren.
Pokażę drzewo czy krzew o takich kwiatach czy owocach, ponoć jest to Liliowiec

Obrazek

A tak wygladają na nim nie wiem co...kwiat czy już owocostan

Obrazek

Alinko jeszcze raz ;:196 ;:196 ;:196 bo to dzięki Tobie mogłyśmy pogadurzyć z Wiolą i jej ężem, było bardzo sympatycznie i miło, już się z nimi umówiliśmy na Kórnik kiedy zakwitną RH i Liliaki
W Muszynie są jeszcze piękne Ogrody Sensoryczne i Zapachowe już mi brakuje czasu na pokazanie wszystkiego ale polecam jak będziecie w pobliżu warto podjechać.

Miłka na mnie też te tabliczki zrobiły podobne wrażenie ale jest to ogród założony w ubiegłym roku więc rosliny jeszcze się nie rozhulały, natomiast różami byłam urzeczona, żadnego śladu choróbska ani robactwa.
Drzewa Oliwkowe w donicach i wiele innych też które na zimę pójdą pod dach na pewno. Nie pokazałam Winnicy która też już ma spore rozmiary.
Na tabliczkach istnieją teksty wyjęte z Biblii i związane tematycznie z danym ogródkiem.

Wczoraj pojechaliśmy do Nowego Sącza zwiedzić Skansen, ale to tak rozległy i piękny teren, że czasu brakło i jutro zamierzamy dokończyć trasę .

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O i nowe gazony przybyły żaby nie była a sowa? nie pamiętam! Owocostan magnolii ;:215 to nie doczytałam z szałwią. Ja mam białą z siewu ale niebieska ładniejsza. Zapach nie bardzo mi odpowiada ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”