Rośliny doniczkowe - effa
- effa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to jak już o kablach mowa ....
to się przyznam, że raz mu się też zdarzyło. Pewnego razu zaczęła nam się psuć myszka komputerowa, nie wiedzieliśmy o co chodzi, po dokładnym jej oglądnięciu wyszło szydło z worka
okazało się że futrzak ciachnął ząbkami i naruszył jeden kabelek w przewodzie myszki
Taki z niego majsterkowicz
myszka poszła na śmietnik i trzeba było nową zakupić 
- effa

Dzisiaj dalsza część przesadzania kwiatów do nowej ziemii. Nie zostało mi już dużo, jedyny pozytyw
Także znowu czeka mnie dziś siedzenie w piwnicy, bo po ostatnich przesadzaniach stwierdzialm że koniec robienia tego w mieszkaniu i na balkonie bo wszędzie się potem ziemia nosi
Koleżance udało się ukorzenić dla mnie fikusa alii
nareszcie
bo ja juz 3 razy próbowałam bez efektu, wsadziłam go do ziemii i juz nawet zaczął mi wypuszczać nowe listki 
Dziewczyny u Was też jest tak brzydko dziś? Kurcze zimno jest i pochmurnie. Rano padało trochę. Do tego mam jeszcze takie ciężkie powieki i normalnie zaraz usnę przy biurku, a tu jeszcze cały dzień pracy przede mną
Koleżance udało się ukorzenić dla mnie fikusa alii
Dziewczyny u Was też jest tak brzydko dziś? Kurcze zimno jest i pochmurnie. Rano padało trochę. Do tego mam jeszcze takie ciężkie powieki i normalnie zaraz usnę przy biurku, a tu jeszcze cały dzień pracy przede mną
- effa

To teoretycznie o 2 godziny dłużej niż ja musisz w robocie siedzieć, nie zazdroszczę...
Deszcz by się przydał racja, ale żeby chociaż tylko w nocy padał, a w dzień słoneczko było to każdy byłby zadowolony
A weekend też ciekawie się nie zapowiada, przynajmniej w moim rejonie
Nici ze spacerku chyba będą.
Deszcz by się przydał racja, ale żeby chociaż tylko w nocy padał, a w dzień słoneczko było to każdy byłby zadowolony
- agaxkub

- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
spacerek spacerkiem... u mnie grila w sobote chcą odpalić, mama gości imieninowych pozapraszała...
a w robocie do 17 wczoraj i dziś bo mature po południu piszą
i to z czego historia sztuki wczoraj a dziś... historia muzyki - całe dwie osoby....
ech...
ale jutro wekend
dobrze bo musze się w końcu porządnie rośłinkami zająć i tymi w domu i na ogrodzie
a w robocie do 17 wczoraj i dziś bo mature po południu piszą
i to z czego historia sztuki wczoraj a dziś... historia muzyki - całe dwie osoby....
ech...
ale jutro wekend
dobrze bo musze się w końcu porządnie rośłinkami zająć i tymi w domu i na ogrodzie
- agaxkub

no ja 14 raz zdaje i nic.... hi hi hi hieffa pisze:Ja to samo tylko zamiast ogrodowymi to balkonowymiale na szczęscie to sama przyjemność
Ach matury, no tak zapomniałam. Dobrze że to już za mną
Grill rzeczywiście może nie wypalić, chyba że masz jakąs wiatę. Oj zjadlabym sobie takie pieczarki ugrilowanealbo czosneczek, mniam mniam
- agaxkub

a ja na grila robie szaszłykieffa pisze:Ja to samo tylko zamiast ogrodowymi to balkonowymiale na szczęscie to sama przyjemność
Ach matury, no tak zapomniałam. Dobrze że to już za mną
Grill rzeczywiście może nie wypalić, chyba że masz jakąs wiatę. Oj zjadlabym sobie takie pieczarki ugrilowanealbo czosneczek, mniam mniam
dwa rodzaje
1. karkówka zamarynowana w oleju z ziołami i przyprawami
2. mielone kulki podsmażone na patelni dwie godziny przed grilem wrzucone do marynaty jw.
do tego jednakowo w obydwu przypadkach marynuje w oleju z przyprawami i ziołami: pieczarki, papryke surową, cebulę, czosnek, czasem lekko podgotowanego ziemniaka
mniam
szczególnie te z mielonego mięska (najlepszy karczek albo łopatka, drobiowe są suche)
a swoją mature zdałam...
- myszorek

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie no...ale się głodna zrobiłam
już czuję te zapachy z grilla
jak nic jutro musi być 
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
- agaxkub

tylko kulki z mielonego zrób wielkości orzecha włoskiego i dodaj troszke więcej niż zwykle bułki tartej żeby były twardsze
ja na 25 dag mięsa wbijam 2 jajka, nie daje cebulki siekanej a bułki sypie tyle żeby masa się fajnie kleiła
jak będą za miękkie to się rozwalą podczas nabijania
a jak dałam cebulkę to sie rozsypywały
ja na 25 dag mięsa wbijam 2 jajka, nie daje cebulki siekanej a bułki sypie tyle żeby masa się fajnie kleiła
jak będą za miękkie to się rozwalą podczas nabijania
a jak dałam cebulkę to sie rozsypywały