Rośliny doniczkowe - effa

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to jak już o kablach mowa .... :D to się przyznam, że raz mu się też zdarzyło. Pewnego razu zaczęła nam się psuć myszka komputerowa, nie wiedzieliśmy o co chodzi, po dokładnym jej oglądnięciu wyszło szydło z worka :lol: okazało się że futrzak ciachnął ząbkami i naruszył jeden kabelek w przewodzie myszki :twisted: Taki z niego majsterkowicz :;230 myszka poszła na śmietnik i trzeba było nową zakupić :D
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj dalsza część przesadzania kwiatów do nowej ziemii. Nie zostało mi już dużo, jedyny pozytyw :) Także znowu czeka mnie dziś siedzenie w piwnicy, bo po ostatnich przesadzaniach stwierdzialm że koniec robienia tego w mieszkaniu i na balkonie bo wszędzie się potem ziemia nosi :evil:

Koleżance udało się ukorzenić dla mnie fikusa alii :D nareszcie ;:183 ;:138 :heja bo ja juz 3 razy próbowałam bez efektu, wsadziłam go do ziemii i juz nawet zaczął mi wypuszczać nowe listki :D

Dziewczyny u Was też jest tak brzydko dziś? Kurcze zimno jest i pochmurnie. Rano padało trochę. Do tego mam jeszcze takie ciężkie powieki i normalnie zaraz usnę przy biurku, a tu jeszcze cały dzień pracy przede mną :(
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a ja dziś do 17 z minutami w pracy od 7 rano :cry:

zachmurzyło się, ale to chyba dlatego że ośmieliłam sie okna pootwierać przed wyjściem... wrrr

ale szczerze mówiąc na odrobine 9dużą odrobine) deszczu bym się nei obraziła - straszliwie sucho na grządkach :?
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To teoretycznie o 2 godziny dłużej niż ja musisz w robocie siedzieć, nie zazdroszczę...
Deszcz by się przydał racja, ale żeby chociaż tylko w nocy padał, a w dzień słoneczko było to każdy byłby zadowolony :D A weekend też ciekawie się nie zapowiada, przynajmniej w moim rejonie :( Nici ze spacerku chyba będą.
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

spacerek spacerkiem... u mnie grila w sobote chcą odpalić, mama gości imieninowych pozapraszała...

a w robocie do 17 wczoraj i dziś bo mature po południu piszą
i to z czego historia sztuki wczoraj a dziś... historia muzyki - całe dwie osoby....
ech...

ale jutro wekend
dobrze bo musze się w końcu porządnie rośłinkami zająć i tymi w domu i na ogrodzie
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja to samo tylko zamiast ogrodowymi to balkonowymi :D ale na szczęscie to sama przyjemność :D
Ach matury, no tak zapomniałam. Dobrze że to juz za mną :wink:
Grill rzeczywiście może nie wypalić, chyba że masz jakąs wiatę. Oj zjadlabym sobie takie pieczarki ugrilowane :lol: albo czosneczek, mniam mniam
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

effa pisze:Ja to samo tylko zamiast ogrodowymi to balkonowymi :D ale na szczęscie to sama przyjemność :D
Ach matury, no tak zapomniałam. Dobrze że to już za mną :wink:
Grill rzeczywiście może nie wypalić, chyba że masz jakąs wiatę. Oj zjadlabym sobie takie pieczarki ugrilowane :lol: albo czosneczek, mniam mniam
no ja 14 raz zdaje i nic.... hi hi hi hi
Awatar użytkownika
judysia21
50p
50p
Od: 6 maja 2008, o 17:37

Post »

Ewo ale narobiłaś smaczku, chyba jutro wybiorę się na działeczkę i grilla urządzę ;:8 , ja na szczęście maturkę mam już za sobą właśnie mijają 3 latka od moich męczarni ;:31
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

effa pisze:Ja to samo tylko zamiast ogrodowymi to balkonowymi :D ale na szczęscie to sama przyjemność :D
Ach matury, no tak zapomniałam. Dobrze że to już za mną :wink:
a ja na grila robie szaszłyki
dwa rodzaje
1. karkówka zamarynowana w oleju z ziołami i przyprawami
2. mielone kulki podsmażone na patelni dwie godziny przed grilem wrzucone do marynaty jw.

do tego jednakowo w obydwu przypadkach marynuje w oleju z przyprawami i ziołami: pieczarki, papryke surową, cebulę, czosnek, czasem lekko podgotowanego ziemniaka

mniam
szczególnie te z mielonego mięska (najlepszy karczek albo łopatka, drobiowe są suche)

a swoją mature zdałam... :oops: !% lat temu :oops:
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie no...ale się głodna zrobiłam :? już czuję te zapachy z grilla :twisted: jak nic jutro musi być :!:
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
judysia21
50p
50p
Od: 6 maja 2008, o 17:37

Post »

Mmmmmmm musi być pych no teraz to na pewno robię grilla zaraz lecę na zakupy po karkóweczkę i mielone trzeba spróbować pyszności ;:8
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tylko kulki z mielonego zrób wielkości orzecha włoskiego i dodaj troszke więcej niż zwykle bułki tartej żeby były twardsze
ja na 25 dag mięsa wbijam 2 jajka, nie daje cebulki siekanej a bułki sypie tyle żeby masa się fajnie kleiła
jak będą za miękkie to się rozwalą podczas nabijania
a jak dałam cebulkę to sie rozsypywały
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sama też sobie smaka narobiłam, poza tym zbliza się 11 czyli pora mojego drugiego śniadania w pracy więc tym bardziej głód jest podwójny :D
Moja matura? Eh kiedy to było? O kurcze??? :shock: :shock: :shock: to już 9 lat minęło??? Ło matko toż to wieki temu :shock: ale ten czas pędzi...
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

9 tylko? to co ja mam powiedzeć??

ech... leci ten czas
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

U mnie dziś pogoda wspaniała: słoneczko, ciepełko - ponad 20 stopni. Za to jutro ma być gorzej. :cry:
Na temat matur: nie napiszę, ile lat temu ją zdawałam (jeszcze starą z obowiązkową matematyką - moją piętą achllesową), ale powiem, że córka zdała maturę 3 lata temu- już tę nową. :lol:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”