Olu taka piękna pogoda, że żal spędzać czas w budynku. Popracowałam tak, że zasnęłam po dziesiątej i wstałam o siódmej.

Od dawna tyle godzin nie spałam, tak powietrze zadziałało. Ciężkie prace oczywiście M, ja bardziej do zarządzania.

Przesadzanie małych bylin, to jednak lekka praca. Masażysta mile widziany.
Małgosiu dziś w aucie o szesnastej, termometr wskazywał 27 stopni. Było jak w pełni lata, rośliny już zareagowały.
Paulinko cały czas czekałam na prawdziwe ciepło. Jak się pojawiło, chciałam jak najwięcej zrobić.

Od jutra ma być deszcz, poza tym jutro już nie mam czasu na ogród. Hosta miała zbitą masę korzeni o średnicy 40 cm. Moje hosty w cieniu też tylko niektóre się pokazały, są malutkie, sadzone latem.
Małgosiu Red Baron przy bukszpanach ładnie już pokazuje kiełki. Ten przy garażu, był w ciągu tych kępek tulipanów, które zostały zjedzone. Jak zaczęłam kopać, to tunel miał ze trzy metry długości i prowadził aż pod Limelight.

Może siewki ostnic się u ciebie pojawią, choć już imponujące w tym roku nie będą. Może jeszcze wysiej, ostnica szybko kiełkuje w domu.

Moje w dużej liczbie przeżyły, tylko małe siewki przepadły.
Lucynko też dostałam nasiona odmianowych, ale raczej małe prawdopodobieństwo, że powtórzą cechy. Stale to powtarzam, ale eksperyment niewiele kosztuje, przekonam się.
Anitko planujesz bardzo formalny ogród, perowskia jest rozczochrana, musisz dobrze przemyśleć jej lokalizację.

Sasankowe poletko już zaczyna kwitnąć, jest tam ze dwadzieścia sztuk.
Ewelinko czerwone tulipany niskie już kwitną, ale zrobiłam zdjęcie jednemu temu w gruncie.
Dzisiaj znowu trochę przeróbek uskuteczniłam.

Przeniosłam żurawki Marmalade, a na ich miejsce przed jeżówkami Green Jevel posadziłam przywrotnik ostroklapkowy i białą szałwię. Kwitną wcześniej i mają zdecydowane kolory. Żurawki były mało wyraziste na korze.

Z bergeniami się definitywnie żegnam, chyba mam jakąś nieciekawą odmianę. Liście cały rok paskudne, nigdy nie są w pełni zielone.
Kwiatów mało, ale ptaki dzisiaj odwiedzały mnie w ogrodzie.
Dobrej nocy i słonecznego dnia jutro.